КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 09:10
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 118 119 120 121 122 ... 178 179 »

    15-17 травня в рамках фестивального проекту «Зоряний шлях» у місті Ужгород пройшов міжнародний конкурс серед вокальних, хореографічних, акторських дитячих колективів «Зоряні Карпати», на участь у якому подали заявку вихованці ансамблю «Радість».

      На розсуд журі були представлені 4 танці – білоруський народний танець та плескач у виконанні старшої групи (11-15 років), «Слобожанські витребеньки» та український козачок – середньої групи (7-10 років). І якщо перші вже неодноразово брали участь у різних фестивалях, то для останніх це був дебют не тільки у конкурсній, а  і у концертній програмі взагалі.

    Проте дякуючи талановитим педагогам Лебідь Марині Олександрівні і Дейнеці Олексію Володимировичу та досвідченим керівникам подружжю хореографів Тригуб, ... Дивитися далі »

Переглядів: 527 | Додав: Senbernar28 | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

     23 травня в актовій залі Палацу дітей та юнацтва пройшов щорічний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Золотий Апельсин» серед гуртківців вокального колективу «Труля-ля-та».

     32 учасника, що розподілилися у по 4х категорія за віком та досвідом, мали виступити перед журі конкурсу і отримати свою оцінку за трьома шкалами – вокальне мистецтво, сценічний образ, артистизм.

     Склад журі:

  • Світлана Загоняйко – голова журі, завідувачка художнім відділом Палацу.
  • Інна Єршова – художній керівник «Сумського вищого училища будівництва і дизайну».
  • Олеся Катана – випускниця Народного вокального ансамблю «Труля-ля-та», студентка вищого училища мистецтв та культури ім. Д. Бортнян ... Дивитися далі »
Переглядів: 486 | Додав: Senbernar28 | Дата: 26.05.2015 | Коментарі (0)

     24 травня 2015 року пройшла пригодницька гонка «Перевір себе на міцність», присвячена пам’яті педагогів клубу «Абалаковець».

     Змагались 19 команд у 4-х вікових групах. Учасники – вихованці клубу «Абалаковець» (гуртків альпінізму, скелелазіння, спортивного туризму) та с. Запіслля Краснопільського району.

     Старт гонки – з Палацу дітей та юнацтва. Маршрути змагань проходили  по міському парку ім. І.Кожедуба та лісовому масиві Мамаївщина. Дистанція складалася з етапів гірської техніки, серії вертикальних і горизонтальних перил, навісної переправи, скелелазіння, проходження етапів на велосипедах та байдарках, спортивного орієнтування.

     Переможці у кожній віковій групі нагороджені грамотам ... Дивитися далі »

Переглядів: 550 | Додав: Senbernar28 | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

     Чи бачили ви коли-небудь янгола? Ні? Дивно!... А ми бачили! І не одного, а навіть трьох! Янгола Натхнення, янгола Краси і янгола Добра. Водяться вони у центрі «Дозвілля» у той час, коли для теперішніх першокласників проводиться нова ігрова програма «Сходинки зростання».

      Вірніше сказати, для першокласників вона нова, а для самого організаційно-масового відділу – стара знайома. Вперше у стінах Палацу її демонстрували для випускників школи «Малюк» років 5 тому (якщо не більше) і вийшла вона з-під пера Сергія Дяченко. Тепер же сценарій програми передивились, реконструювали, відточили слова, додали нових нот і звуків, і заграли «Сходинки зростання» новими фарбами!

     Коротко про зміст. Живуть янголи у країні, яка зветься Насправдія. «Складається вона з трьох великих частин – Учора, Сьогодні, Завтра. З двома першими областями ми всі вже знайомі, а Завтра ще ніхто не бачив…»


		<!-- ... Дивитися далі »

Переглядів: 428 | Додав: Senbernar28 | Дата: 24.05.2015 | Коментарі (0)

     20 травня о 14.00 в актовій залі Палацу відбулася  обласна нарада-семінар керівників районних, міських клубних закладів та організаційно-методичних центрів Сумської області. Організатор – обласний науково-методичний центр культури і мистецтв. Мета семінару – підвищення рівня керівників клубних закладів та зміцнення кадрового потенціалу.

      Завідувачка центром «Дозвілля» Лариса Тоскуєва ознайомила присутніх із пріоритетними напрямками відділу і з його роботою взагалі.

    Психолог Палацу Олена Осюхіна звернула уваги на форми роботи пов’язані з комунікативними навичками і, як би це дивно не звучало у наш час розвинених мобільних приладів, звернула увагу на проблему дефіциту спілкування.

... Дивитися далі »

Переглядів: 394 | Додав: Senbernar28 | Дата: 23.05.2015 | Коментарі (0)

     19 травня 2015 року на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва з метою популяризації та формування навичок здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед учнівської молоді навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено ХІІІ обласний зліт учасників програми Міністерства освіти і науки України «Сприяння просвітницькій роботі «Рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя».

     Сумська область першою в Україні запровадила проведення обласних зльотів за програмою. Досвід упровадження програми засвідчив, що програма є найбільш ефективною серед інших профілактичних програм щодо формування відповідальної поведінки в учнівської молоді. У 2014-2015 навчальному році Програма упроваджується в 68 загальноосвітніх навчальних закладах та 10 професійно-технічних навчальних закладах   області. Програмою охоплено 1600 учнів 7-11 класів.  

... Дивитися далі »

Переглядів: 421 | Додав: Senbernar28 | Дата: 22.05.2015 | Коментарі (0)

    У кожного з люблячих батьків рано чи пізно виникають питання: Що буде коли дитина виросте? Що він буде робити, коли ви перестанете його контролювати? Якою людиною він буде? Або друге питання, більш сучасне, що стосується сьогодення: що б було, якби у дитини забрали телефон, комп’ютер, відключили Інтернет чи в загалі зникла електрика?..

     Є пропозиція! А давайте перевіримо, наскільки ваша дитина пристосована до життя в суспільстві, якщо позбавити її вічного нагляду, відключимо від он-лайн спілкування і ... відправимо в ліс! Так, вже перевірено багаторічним досвідом, що саме життя в екстремальних умовах, найбільш ефективно готує дитину до дорослого життя, до відповідальності, вчить справжній дружбі!

Подробиці на www.profycamp.org

Методична служба ПДЮ.

Переглядів: 484 | Додав: Senbernar28 | Дата: 20.05.2015 | Коментарі (0)

     1.Мета і завдання.

-Розвиток і популяризація альпінізму, туризму  та скелелазіння серед молоді Сумщини;

-Зміцнення здоров’я молоді, пропаганда здорового способу життя;

-Підвищення рівня спортивної майстерності, якісна підготовка молоді до походів та сходжень в  горах;

-Визначення кращих спортсменів серед молоді;

-Вшанування  пам’яті педагогів клубу «Абалаковець», які пішли із життя;

-Підготовка альпіністів, туристів Сумщини до літнього сезону 2015 року.

     2.Термін та місце проведення змагань.

Змагання ... Дивитися далі »

Переглядів: 492 | Додав: Senbernar28 | Дата: 20.05.2015 | Коментарі (0)

     Трішки лірики для початку.

     Отримавши запрошення на звітний концерт вокально-хорового колективу «Мозаїка», зрозуміла, що в душі нічого не ворухнулось – ані подиву, ані нетерплячого очікування не відчувалося. Адже яких тільки колективів не водиться у стінах Палацу дітей та юнацтва! І всі імениті, з почесними званнями, з численними нагородами і перемогами у наймасштабніших конкурсах. А тут просто звітний концерт…

     Проте те, що розгорнулося у Сумський обласній філармонії 17 травня, носило назву «ДИВО» - саме так його охарактеризував директор ПДЮ Сергій Маковецький.

     Сама атмосфера оновленого залу налаштовувала на піднесено-святковий настрій. А голоси… а пісні… То акапельно глибинні, то класично прекрасні, то трагічно патріотичні, то народно-грайливі, то по-дитячому зворушливі і прості… І весь хор співав, рухався, видихав пісні, як одне велике багатоголосе створіння. ... Дивитися далі »

Переглядів: 587 | Додав: Senbernar28 | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

     Минулими вихідними 16 та 17 квітня центральна вулиця міста, у тому числі і сквер біля Палацу дітей та юнацтва, преобразився  до святкування Днів Європи в Україні.

     З’явилися цікаві інсталяції, виконані учнями сумських шкіл із вторматеріалів, лунала музика хоч і іноземною, проте зрозумілою мовою (чеська і  польска), розгорнувся концерт та ярмарка хенд-мейду.

     Нагадаємо, що у рамках Днів Європи були заплановані ряд інформаційних, тематичних, культурно-художніх та спортивно-масових заходів, направлених на популяризацію європейської інтеграції України.

Ляхман А.

Переглядів: 426 | Додав: Senbernar28 | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!