КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 19.04.2024, 23:50
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 144 145 146 147 148 ... 178 179 »

   15 травня близько ста  сумчан у традиційних українських вишитих сорочках вишикувалися в «живий тризуб» і виконали національний гімн на центральній площі міста. Узяти участь у флешмобі виявили бажання різні за віком сумчани: на площі були присутні як немовлята, так і представники більш дорослого покоління. Вражало й різноманіття самих вишиванок: від традиційних сорочок, вишитих, навіть, вручну, до футболок з принтами (і не лише вишиваної символіки, але й гербом України). Серед учасників були й вихованці Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   Після того, як тризуб в учасників склався, присутні об’єдналися  у  колону і з українськими піснями пройшли вулицею Соборною до пам’ятника Тарасу Шевченку, де ще раз був виконаний гімн України і прозвучали національні гасла.  Під час флешмобу волонтери поширювали серед сумчан та гостей міста синьо-жовті стрічки.

... Дивитися далі »

Переглядів: 592 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 16.05.2014 | Коментарі (0)

   11 травня у Сумах відбулося святкування Міжнародного Дня матері. Палац дітей та юнацтва, а саме Дитячий музичний театр «Дзвіночок», є активним учасником щорічних святкувань. Так, наприклад, минулого року солісти театру біля Муніципальної галереї дарували мамам свої пісні. Планувалося, що цього року святковий концерт для найдорожчий людей відбудеться в парку «Казка», і «Дзвіночок» підготував одинадцять незабутніх і натхненних номерів. Однак, погода зіпсувала плани і через дощ концерт не відбувся. Та вихованці музичного театру не довго сумували, адже натомість взяли участь у акції «Країна єднання». Маленькі дзвіночки взяли участь у складанні величезного пазлу. З різних елементів діти мали зібрати мапу України.

   Ось що говорить вихованка «Дзвіночок» Анастасія Дядченко про свою участь у заході: < ... Дивитися далі »

Переглядів: 492 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

   День матері – міжнародне свято, в Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року у другу неділю травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії.

   Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля» Олена Кисилевська. Також, 1929 року «Союз українок» зініціював впровадження цього свята на Тернопільщині. Організації «Просвіта», «Рідна школа», «Пласт», «Сокіл» та інші організовували концерти, конференції, фестивалі по всій Східній Галичині. Відтоді, День Матері відзначали дуже широко.

   За часів незалежної України свято встановлено на підтримку ініціативи Державного комітет ... Дивитися далі »

Переглядів: 570 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 11.05.2014 | Коментарі (0)

   

Переглядів: 474 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

   Напередодні 9 травня, Дня Великої Перемоги, вихованці Медіа Центру ПДЮ створили свою першу радіопрограму, присвячену урочистій події. Юні журналісти озвучили цікаву публікацію сумського журналіста та письменника Олександра Вертіля, надруковану в газеті «Урядовий кур’єр» у 2010-му році, що присвячена тричі герою Радянського Союзу, справжньому асу, уродженцю Сумщини Івану Микитовичу Кожедубу.

   Усі знають Кожедуба як льотчика-винищувача, про нього багато написано, багато сказано… Дуже важко повідати про нього щось нове. Але авторові нарису це вдалося: він відшукав цікавих людей, у серцях яких Іван Микитович займає особливе місце.

   Ми не змогли оминути цих одкровень, а тому підготували радіопрограму «Небо і земля Івана Кожедуба. Маловідомі факти з життя уславленого льотч ... Дивитися далі »

Переглядів: 678 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

  29-30 квітня на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей» в рамках проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні». Участь у конференції взяла заступник директора з навчально-методичної роботи ПДЮ Лариса Іванівна Ніколаєнко.

   Програма конференції була дуже насиченою. Так, у перший день відбулося урочисте відкриття, у якому взяли участь: Алла Середницька, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН; Ігор Гуцуляк, керівник проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні»; Войцех Дурановскі – доктор, Вища Педагогі ... Дивитися далі »

Переглядів: 1230 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

   Нещодавно ми розповідали про виступ Дитячого музичного театру «Дзвіночок» (ПДЮ) на відкритті літнього сезону міського парку «Казка». Переглянути його можна за наступним посиланням. До вашої уваги пропонуємо звіт з усього свята, можливо, і ви були у казці?

    Мандрами дитинства й «Казки»

   Що є невід’ємною частинкою щасливого дитинства сумчанина? Трохи подумавши, дорослий скаже «Парк «Казка»», ну а діти одразу закричать про це, не вагаючись. На жаль, парк не може працювати весь рік, і тому відкриття літнього сезону, яке відбулося 4 травня, стало справжньою радістю як для маленьких, так і дорослих жителів нашого міста.

... Дивитися далі »

Переглядів: 614 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 07.05.2014 | Коментарі (0)

   Нагадуємо: найближчим часом у ПДЮ відбудуться яскраві та незабутні події, присвячені 80-річчю Сумського Палацу дітей та юнацтва. Ми вже анонсували їх на сторінках нашого сайту, однак, стали відомі остаточні назви концертів та заходів, а також час їх проведення. Отже:

   18 травня о 14.00

   Звітний концерт «ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛЮБОВІ...» вокально-хорового колективу «МОЗАЇКА», який відбудеться в обласній філармонії

   25 травня о 16.00

   Творчий звіт «ЯКЩО Б Я МОГЛА ПРО ЦЕ РОЗПОВІСТИ – Я Б НЕ ТАНЦЮВАЛА...» ... Дивитися далі »

Переглядів: 517 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 06.05.2014 | Коментарі (0)

   4 травня відбулося відкриття літнього сезону міського дитячого парку «Казка». Для всіх відвідувачів, а це, як відомо, переважно діти, була створена святкова програма, частиною якої стали виступи юних акторів Зразкового дитячого музичного театру «Дзвіночок».

   Свято, ведучими якого були найвідоміші герої дитячих казок, – Карабас Барабас, Пірат Роджер і Мальвіна, розпочалося об 11.00. Потім слово надали Сергію Володимировичу Малюку, директору підприємства КП «Сумикоммунінвест», він побажав усім провести добре час, брати участь у конкурсах і отримати задоволення від свята. Наступним був виступ Анастасії Дятченко і Анастасії Любич (ДМТ «Дзвіночок»), а саме пісня «Подружки».

  Далі був конкурс дитячих малюнків, я ... Дивитися далі »

Переглядів: 832 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 06.05.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!