КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Вівторок, 23.04.2024, 14:18
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 148 149 150 151 152 ... 178 179 »

   4 квітня відбувся витончений захід - Третій Віденський бал Медичного інституту Сумського державного університету, що перевершив усі сподівання і зібрав рекордну кількість пар. На гостей чекала велика кількість сюрпризів: професійні фотографи, мім, художник-портретист, торт, світодіодні ліхтарики та ще багато інших цікавинок. І дуже приємно, що однією з найпрекрасніших прикрас свята стали виступи художніх колективів Сумського Палацу дітей та юнацтва (народного ансамблю бального танцю "Веселка" та народного театру танцю "Пігмаліон").

   «Уже котрий рік поспіли студенти Медичного інституту Сумського державного університету організовують Віденський бал. У цьому році він був просто казковим. На свято завітало понад 200 гостей. Серед них були не лише студенти Медичного інституту, а й інших факультетів, університетів та навіть викладачі. Від себе особисто зазначу, що організатори балу намагалися зробити все можливе, щоб цей день запам’ятався всім надовго і гадаю, нам це в ... Дивитися далі »

Переглядів: 525 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

   Музика… Кожен, прочитавши це слово, уявив щось своє, таємне та загадкове, відоме тільки йому. Музика здатна підняти настрій, розбудити, або, навпаки, приспати. У наш час багато кому подобається її слухати, адже вона здатна за одну мить перенести нас у найпотаємніші мрії, або в найкращі та найщасливіші моменти життя. Більшість з нас полюбляє слухати так стилі музики: поп, рок, хіп-хоп, електронна музика та інші. Звичайно, кожен стиль має в собі щось особливе, але існує ще такий напрямок в музиці, як академічний спів. Він не є дуже популярним на сьогодні, але я вважаю, що це лише тому, що мало хто здатен його підкорити. Адже навчитися співати академічним голосом не так вже й легко. Тут потрібний талант, який має бути в людині від самого її народження.

    Одна з таких обдарованих (саме академічним вокалом) особистостей уже понад 10 років займається в ... Дивитися далі »

Переглядів: 678 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (0)

   Наприкінці березня відбулося підбиття підсумків V Міжнародного конкурсу дитячих та молодіжних ЗМІ «ЮнГа+». Загалом, на конкурс було надіслано більше 600 заявок для участі в колективних та індивідуальних номінаціях. Взяти участь у заході вирішили й вихованці Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва. І як виявилося – не дарма.

   У номінації «Краща Інтернет-стрічка новин» Сайт Палацу дітей та юнацтва виборов призове ІІІ місце. Ми вітаємо з цим досягненням всіх дописувачів сайту, вихованців гуртка журналістики, а також редакторів та адміністраторів сайту: Ростислава Лаврута, Дмитра Хорунжего, Марину Осюхіну.

    Зазначимо, що в колективних номінаціях конкурсу, серед більш ніж 50 переможців, Мед ... Дивитися далі »

Переглядів: 592 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 05.04.2014 | Коментарі (0)

   Незабаром у Сумах на території Обласної лікарні з'явиться Храм, його буде видно з кожного вікна лікарняних корпусів, помолитися за своє здоров'я зможе прийти сюди кожен хворий. Ескіз Храму уже є, за цю роботу взявся головний архітектор міста. Допомогти з будівництвом взялися ті, хто дякують Обласній лікарні за життя. Віра Андріївна Паненко, керівник клубу туристів-альпіністів "Абалаковець" ПДЮ, запевнила, що альпіністи активно допомагатимуть у цій важкій, але такій потрібній справі.

   Дізнатися більше можна у сюжеті телеканалу ОДТРК.

Переглядів: 485 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

  3 квітня відбулося третє заняття учнів 8-го класу школи №12 у межах програми «Психологія для старшокласників. Творчий підйом», тема зустрічі «Дружба – це…». П’ятнадцятеро школярів на чолі з класним керівником активно брали участь в обговореннях та вправах і намагалися з’ясувати, який же він, найкращий друг.

  Учасники заняття мандрували казковим домом, де господарка – справжня Дружба. Метою одного із завдань було описати справжнього, відданого друга. Ця вправа виявилася однією з найцікавіших, тому ми радо ділимося її результатами з нашими читачами.

   Отже, учні 12-ї школи одноголосно з’ясували…

... Дивитися далі »

Переглядів: 545 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (1)

   27 березня в Сумському Палаці дітей та юнацтва пройшла навчальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Її учасниками стали юні жителі обласного центру віком від 6 до 13 років діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

   Організаторами заходу виступили адміністрація закладу, Сумський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обласне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, міські курси цивільної оборони II категорії разом із соціальними партнерами, представниками громадського руху «Школа безпеки».

  Рятувальники нагадали вимоги безпеки, яких необхідно дотримуватися в повсякденному житті, щоб не потрапити в біду. До яких наслідків може призвести необережність з вогнем, нехтув ... Дивитися далі »

Переглядів: 554 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

   У Сумах пройшов відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини». У ньому визначили тих, хто представлятиме місто на обласному етапі заходу, серед яких і вихованці Палацу.

   У конкурсі-фестивалі можуть брати участь найталановитіші діти з багатодітних сімей у віці від 9 до 16 років. Тому 15 березня довелося відібрати серед них кращих. У відбірковому турі взяли участь майже 120 дітей, кожен з них міг похвалитися своїми навичками в тому чи іншому виді мистецтва. Так, учасники демонстрували таланти у вокалі, хореографії, інструментальній музиці та інших видах творчості, показували, як уміють майструвати.

   Кращими визнали 15 конкурсантів. Вони представляли не тільки свої улюблені сім'ї, а й відстоювали честь навчальних закладів, в яких навчаються. Усього на конкурс-фестиваль делегували 8 шкіл і Палац дітей та юнацтва. Тепер обрані представники Сум для обласного етапу. Їм вручили грамоти та кубки від Сумської міської ради.

   Що стосується самого ... Дивитися далі »

Переглядів: 599 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

   Яка гра найпопулярніша? А найдоступніша? ... Футбол, багато хто скажуть. Напевно, з цим можна не погодитися. У всякому разі, з приводу доступності. Щоб грати в шахи, досить дошки, навіть картонної, і 32 фігур. Ні стадіону не треба, ні їхати кудись ...

   Правда, щоб навчитися грати добре, треба ходити в гурток, до досвідченого тренера. Наприклад, у Палац дітей та юнацтва. Тут знайомляться з шахами і тренуються 45 дітей. Періодично вони беруть участь у турнірах, адже тільки так можна визначити рівень майстерності.

   Надзвичайно цікаве продовження розповіді про успіхи гуртка шахів ПДЮ та його вихованців можна прочитати у газеті "Ваш Шанс" за настпуним посиланням.

Переглядів: 587 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

   30 березня юні журналісти Медіа Центру ПДЮ зробили ще один крок для досягнення своєї мети – стати професійними журналістами, взявши учать у олімпіаді для абітурієнтів «Журналіст-2014», яка проходила в Сумському державному університеті. Крім мене ще три одинадцятикласниці, а заразом і вихованки ПДЮ, Любов Шульга, Анна Грицина й Таміла Кошман, випробували свої сили в творчому конкурсі, який є точною копією вступного іспиту, який чекає нас влітку.

    О 10 годині ранку ми прибули до місця сьогоднішніх подій. Чесно кажучи, я очікувала побачити велику аудиторію, в якій будуть сидіти не менше, ніж пів сотні людей, але коли ми увійшли, то побачили чоловік 5. Мене це здивувало, бо влітку бажаючих вступити до університету дуже багато, чому ж тоді на «пробному» творчому конкурсі так мало?

 &n ... Дивитися далі »

Переглядів: 599 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 02.04.2014 | Коментарі (0)

   Перше квітня – традиційний день гумору та сміху. Але останнім часом це свято починає забуватися, й все рідше почуєш жарти типу «ой, яка пляма!», або «у тебе спина біла!». А, може, це просто так здається, і все ще треба боятися квітневих розіграшів? Чи є Перше квітня таким уже святом, і як розігрують вихованці, батьки, педагоги та співробітники Палацу дітей та юнацтва, дізнавалися журналісти Медіа Центру ПДЮ.

   Настя і Маша (гурток малювання)
   «Для нас Перше квітня – ця звичайний день. Але я пам’ятаю, як одна моя однокласниця боялася павуків, а ми з хлопчиком розіграли її, підклавши їй штучного павука».

   Валентина Іванівна (керівник школи «Малюк» ... Дивитися далі »

Переглядів: 749 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!