КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 00:41
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 150 151 152 153 154 ... 178 179 »
   З 11 по 15 березня Український Державний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді у місті Київ провів Всеукраїнський етап Чемпіонату України зі спортивних походів серед учнівської та студентської молоді за 2012/2013 навчальний рік, участь у якому взяв народний колектив клуб туристів-альпіністів «Абалаковець» Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   У гірському виду туризму (І категорія складності) гуртківці клубу «Абалаковець» під керівничтвоа Валентини Іванівни Андросової посіли І місце. Сходження, яке було оцінено, відбувалося в Росії, на Кавказі, а участь у ньому взяло 12 вихованців ПДЮ.

   Загалом, у Чемпіонаті взяли участь 10 звітів Сумської області, але лише Палац дітей та юнацтва представив звіт гірського виду туризму. Вітаємо клуб «Абалаковець» з перемогою.

Переглядів: 456 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 23.03.2014 | Коментарі (0)

   Найближчим часом клуб туристів-альпіністів «Абалаковець» проведе ряд заходів, присвячених Дню народженню клубу, цього року «Абалаковець» святкує своє 51-річчя.

   На всіх любителів альпінізму чекає: 21 березня о 17.00 – урочисте святкування в актовій залі; 22 березня о 10.00 – Абалаковська гонка; 24 березня з 10.00 – екскурсія в Народний музей історії альпінізму та відвідування абалаковського кінозалу.

   А наприкінці березня відбудуться відкриті дитячо-юнацькі альпійські Ігри, присвячені 80-річчю КЗ Сумського Палацу дітей та юнацтва та 51-річчю клубу в місті Судак (Крим).
 
   Учасниками Ігор є вихованці навчальних закладів, Палаців, Центрів, клубів  та  секцій м. Сум, Сумської області та України.  До  участі  допускаються  учасники 2003 – 1997 р.н. (з керівниками) 3-х вікових груп: 1 група: 1997 -1998 р.н., 2 група: 1999 – 2000 р.н., 3 група: 2001 – 2003 р.н.  Кількість учасників необмежена.

ПОЛОЖЕННЯ
про  відкриті дитячо-юнацькі альпійські Ігри, присвячені 80-річчю КЗ Сумського Палацу дітей та юнацтва ... Дивитися далі »
Переглядів: 621 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 22.03.2014 | Коментарі (0)

   20 березня весь світ відзначає Міжнародний день щастя. Таке рiшення прийняла Генеральна Асамблея ООН у 2012 році. Пропозицiю щодо вiдзначання Мiжнародного Дня Щастя, висунуту представниками королiвства Бутан, одноголосно пiдтримали всi 193 члена асамблеї.

   Дата святкування була обрана не випадково. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi и сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

    В резолюцiї ООН говориться про те, що прагнення до щастя є основоположною метою людського iснування, а також про необхiднiсть визнання цiєї мети у мiжнароднiй полiтицi. У цьому зв’язку варто вiдзначити, що Королiвство Бутан, iнiцiювавше появу нового свята, вже давно проголосило щастя у якостi основної мети державної полiтики. Бутан є єдиною у свiтi країною, яка в 1971 роцi розробила и до сьогоднішнього дня керується концепцією Валового національного щастя (ВНЩ). На ... Дивитися далі »
Переглядів: 516 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 20.03.2014 | Коментарі (0)

Теряется Венеция в стихах.
Дробятся в отраженьях впечатленья.
Все в этой жизни как-то впопыхах.
Венеция – другое измеренье.

   16 березня Олександрівська гімназія схожа на справжню Венецію. Сьогодні традиційний «Олександрівській бал» перетворився на «Венеціанський бал-маскарад». Чому ж так сталося? Тому, що в цьому році час проведення нашого балу дивним чином збігся з часом проведення балу-маскараду у Венеції. Там – у місті на площах, серед калейдоскопу масок і костюмів, проводяться концерти і костюмовані ходи, влаштовуються феєрверки, ставляться спектаклі на тему карнавалу... А головне – у старовинних палацах даються традиційні бали-маскаради. У 2014 році Олександрівська гімназія теж вирішила спробувати провести свій карнавал, серед запрошених – звісна річ і вихованці ПДЮ.

Венецианский карнавал, цветов феерия каналов,
Кружа в беспамятстве меж залов.
Волшебный бал, как словно в сказке,
Кто в красной, белой, черной маске.

   Одна з головних традицій карнава ... Дивитися далі »
Переглядів: 578 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

   12 березня у Сумському прес-клубі відбулася презентація плану благодійних заходів до «Тижня Співпраці», який уже кілька років поспіль проводиться напередодні Великодня й вже став традиційним для нашого міста. Серію заходів презентувала громадська організація підтримки і розвитку родини «Калинове гроно», серед запланованого – конкурс-виставка творчих робіт, виготовлених усією родиною, «ART-мама».

   Ідея конкурсу належить багатодітним мамам, які минулого року взяли участь у конкурсі соціальної реклами «Кожна дитина має право на родину». Жінки надихнулися ідеєю заходу й вирішили, що лише рекламою обмежуватися не варто, адже кожна сім’я творча по-своєму і може продемонструвати не один свій мистецький талант. Так виникла ідея створити конкурс, у якому могли б взяти участь усі мами, які разом з дітьми займаються творчістю – малюють, вишивають, ліплять з пластиліну тощо. Одна з ініціаторок конкурсу прийомна мама Алла Мельник зазначила, що «якщо Бог – творець, то кожна людина, створена за його подобою, також творець». А тому здатність до творчості – наш природній талант.

   Тому організатори запрошують всіх бажаючих взяти участь у конкурсі «ART-мама». Для цього потрібно вс ... Дивитися далі »
Переглядів: 561 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 15.03.2014 | Коментарі (0)

   На сторінках нашого видання ми вже розповідали про відкриття фотовиставки «Паралелі», одним з авторів якої є керівник клубу «Абалаковець» Віра Паненко. У скарбничку вражень ми б хотіли додати ще два погляди на цей захід: погляд однієї з вихованок ПДЮ та погляд журналістів телеканалу «Відікон». Якими вони побачили «Паралелі»? Дізнаємося разом.

   Наскільки часто ви відвідуєте виставки? Чи подобається вам повільно пересуватися від експонату до експонату, вкладати в кожен з них свій власний, особливий сенс і спробувати вгадати, що хотів сказати автор? Чи не єдиною можливістю не гадати, а дізнатися достеменно про задумку митця, є захід «відкриття виставки», коли почесні гості та глядачі на чолі з автором розповідають про виставку все: як зародилася ідея, які були перепони на етапі реалізації та чи подобається їм результат. Один із таких цікавих заходів був проведений у галереї мистецтв Банківської академії. Авторами фотовиставки «Паралелі» стали дві різних, але талановитих людини: Ігор Швачунов і Віра Паненко.

   Обоє авторів у різний час та за різних обставин побували у чарівній к ... Дивитися далі »
Переглядів: 541 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 15.03.2014 | Коментарі (0)

   Початок весни… А значить пробудження від зимової одноманітності. Посмішки, сповнені радості обличчя, зацікавлені очі – що це може бути? А це атрибутика яскравого заходу вокально ансамблю «Труля-ля-та», присвяченого Міжнародному жіночому дню, захід відбувся 4 березня в Сумському Палаці дітей та юнацтва.

   Свято розпочалося з ігрової програми для дітей, чудову атмосферу якого запалили ведучі Панянка Веснянка та сонячно-веселий Місяць Березень всього трьома словами «Доброго весняного дня». Ці слова пролунали з яким натхненням, що в нікого не лишилося й тіні сумніву, що весна вже дійсно настала і не лише календарно, а й реально! Як сказали ведучі: «головний привід гарного настрою – початок весни».

  
Ігрова програма пройшла на одному подиху, адже ведучі взялися до розумної тактики – безперервний контакт з аудиторією. Таким чином не тільки діти були повністю зосереджені, а й батьки, які протягом усього заходу не зводили очей із заводного Місяця Березня.

  
Після ігор з весняними нотами зв ... Дивитися далі »
Переглядів: 652 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

   Напередодні Міжнародного жіночого дня в Сумському Палаці дітей та юнацтва відбувся конкурс акторської майстерності «Підкори сцену!» серед вихованців Народного колективу Театр юних «Шпаківня» (керівник – Світлана Олександрівна Загоняйко). Конкурс був присвячений ювілейному, 80-му року життя Палацу.

   Взяти участь у конкурсі виявила бажання велика кількість вихованців, адже підкорити сцену – заповітна мрія кожного з них, і такі чудові заходи – перші кроки до великої мети. Перед початком з вітальною промовою виступив директор Палацу Сергій Володимирович Маковецький, його слова підбадьорили й трохи заспокоїли учасників, які хвилювалися перед відповідальним заходом.

   Діти виступали у чотирьох категоріях, демонструючи на сцені різні акторські мініатюри та замальовки, кожна з яких дала можливість показати талант виконавців у всій красі.

   Але конкурс є конкурс, тому журі, до якого увійшли Алла Леонідівна Сапфірова (педагог і акомпаніатор ПДЮ), Ангеліна Кириченко (студентка Сумського вищого училища мистецтв i культури ім. Д. С. Бортнянського та педагог Палацу), Юрій Січевський (актор Сумського обласного театру для дітей та юнацтва, педагог ПДЮ) визначило переможців у кожній групі.
... Дивитися далі »
Переглядів: 655 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 11.03.2014 | Коментарі (0)

   7 березня, у переддень Міжнародного жіночого дня, вихованці школи ранньої творчої орієнтації «Малюк» ІІ року навчання разом з педагогами та батьками зустрічали весну та найпрекрасніше свято – 8 Березня.

   Дітлахи з педагогами підготували для мам і бабусь надзвичайно гарні паперові квітивласними руками створили надзвичайно гарні червоні тюльпани.

   Їх було настільки багато, що, здавалося, у малій залі Палацу дітей та юнацтва розквітла величезна клумба, авторами яких стали малюки.

Переглядів: 504 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

   8 березня, у Міжнародний жіночий день, на хвилях обласного радіо «Слобода FM» лунали чарівні голоси «Дзвіночка» – гостями дитячої програми «Класна година» стали солісти Дитячого музичного театру «Дзвіночок» Сумського Палацу дітей та юнацтва.

  Альона Новгородська, Анастасія Дядченко та Анастасія Любич подарували вітання всім жінкам Сумщини. Дівчата професійно давали інтерв’ю, розповідали про те, як напередодні зі своїм колективом підготували концерт для мам і бабусь, а також по секрету зізналися, що подарували мамам на 8 Березня.  

   І звичайно солісти «Дзвіночка» зробили всім слухачам радіо чудові подарунки: в ефірі звучали пісні «Подружка» та «Про маму» у виконанні дівчат.

   Варто сказати, що це вже друга програма, підготовлена
«Дзвіночком» спільно з радіо «Слобода FM». Гостем літнього ефіру була солістка театру Валерія Богомолова, яка тоді ділилася потаємною мрією – стати відомою співачкою. З того часу Лєре вдалося зробити перший крок до своєї мети – стати студенткою Сумського училища культури ім. Бортнянського (вокального відділення). А це зайвий раз доводить, що в ПДЮ зростають не лише маленькі «дзвіночки ... Дивитися далі »
Переглядів: 547 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 09.03.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!