КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 20.04.2024, 12:44
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 152 153 154 155 156 ... 178 179 »
   27 лютого відбулося друге заняття учнів 8-го класу школи №12 у межах програми «Психологія для старшокласників. Творчий підйом», тема зустрічі «Творчість – це…». У межах заняття учні повторили, що таке креативність, дізналися, що творчість – це здатність створювати щось принципово нове, а також спробували на собі різні творчі професії.

   З самого початку за допомогою жеребкування школярі розділилися на три групи: «журналісти», «письменники», «актори». Найцікавіше те, що в ході заняття, учасники змогли спробувати всі ці професії на собі. Почали з письменника. Завдання кожній групі було легке – пофантазувати на тему «а що, якби?». Що якби про кожну групу написали книгу? Якого жанру вона була, яку б мала назву та які герої були б у цій книзі?

   Варто сказати, що школярі підійшли до завдання дуже творчо й ми отримали принципово різні й досить оригінальні ідеї книжок.

  Так, наприклад, одна з груп вирішила, що жанр їхньої книги був би «наукова фантастика», а назва – «Планета Клео». А серед героїв можна було б зустріти Болт ... Дивитися далі »
Переглядів: 447 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 28.02.2014 | Коментарі (0)

   22 лютого в ПДЮ відбувся Відкритий чемпіонат міста Суми по кіокушинкай карате в розділі «ката». Організаторами змагань виступили Палац дітей та юнацтва, Сумська обласна федерація кіокушинкай карате та міський спорткомітет. Змагання проводилися в шести вікових категоріях: до 9 років, 10-11 років, 12-13 років, 14-15 років, 16-18 років та старші 18. Усього в чемпіонаті взяли участь 40 учасників.

   Захід проводився з метою розвитку та популяризації кіокушинкай карате серед населення міста Сум, підвищення спортивної майстерності спортсменів, налагодження дружніх стосунків між спортсменами та вдосконалення практичного досвіду суддями УФКК.

   Учасники чемпіонату змагалися в демонстрації базової техніки, у програмі були найпростіші технічні комплекси, рівень техніки – третьої категорії складності, що дало змогу взяти участь дітям, які займаються карате лише перший рік. Результати зма
гання були цілком очікувані – ті, хто тренувався найбільш наполегливо й ретельно, зайняли призві місця.

   Категорія «до 9 років»: Маринич Степан, Романов Антон, ... Дивитися далі »
Переглядів: 657 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 24.02.2014 | Коментарі (0)

   А між тим сайт Сумського Палацу дітей та юнацтва продовжує висвітлювати цікаві  молодіжні події, які відбуваються в Сумах, у межах рубрики «вулицями міста». Сьогодні вішій увазі інформація про гру «Показуха», яка відбулася в Сумському державному університеті.

   Важкий тиждень. Уже голова йде обертом від навчального процесу і лише одна думка непокоїть: «Коли настане час веселого настрою та емоцій?». Студенти, вам знайомий цей стан очікування відпочинку? Саме з метою активного та корисного для вашого мозку й уяви відпочинку 12 лютого Факультет ЕлІТ запропонував відвідати у Сумському державному університеті в аудиторії Ц 224 гру «Показуха».

   Захід проводиться декілька разів на семестр і є аналогом гри «Крокодил». Пам’ятаєте, ще у дитинстві ми грали у неї, намагаючись зобразити чайник? Та зараз завдання ускладнилося: спробуйте показати слово «метаболізм» одними жестами. Справа здається не легкою, але за допомогою маленьких хитрощів це стає досить реально і цікаво, допомагає відволіктися у компанії друзів від навчального процесу. ... Дивитися далі »
Переглядів: 722 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 23.02.2014 | Коментарі (3)

   21 січня відбулася чергова зустріч «Школи молодого педагога». Цього разу учасникам була запропонована тема «Методична скарбничка як інформаційний банк педагога». Мета зустрічі: розкрити структуру і зміст основних напрямків професійного росту педагога.

   Заступник директора з навчально-методичної роботи ПДЮ Ніколаєнко Лариса Іванівна привітала молодих педагогів з тим, що нарешті, після 1,5 місяці роботи, були підготовлені схеми та діаграми методичного забезпечення гуртків учасників «Школи».

   Методист ПДЮ Левенець Наталя Павлівна запропонувала молодим педагогам ще один цікавий інструмент для портфоліо – методичний паспорт, який допоможе систематизувати всі напрацювання та досягнення педагогів.

   Також Лариса Іванівна презентувала Концепцію роботи педагогічного колективу над науково-методичною проблемою на 2012-2015 рік і нагадала, що кожен педагог у межах цієї концепції має обрати та працювати над темою самоосвіти.

    Завантажити корисні документи з теми «Методична скарбничка» ... Дивитися далі »
Переглядів: 576 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 22.02.2014 | Коментарі (0)

   19 лютого в приміщенні галереї «Академ-арт» (УАБС) відбулося відкриття фотовиставки сумських фотохудожників Ігоря Швачунова та Віри Паненко (керівника клубу «Абалаковець»Сумського Палацу дітей та юнацтва) «Паралелі». Особливістю виставки стало те, що на всіх світлинах зображена Грузія, щоправда, кожен з авторів побачива її по-своєму, у різний час та з різних ракурсів.

 

  Відкриття виставки стало яскравою культурною подією міста, про яку написалі численні місцеві ЗМІ. Вашій увазі - підбірка матеріалів з сайтів gorod.sumy.ua, газети Данкор та Агентства ... Дивитися далі »
Переглядів: 497 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 22.02.2014 | Коментарі (0)

    Атестація педагогів Палацу дітей та юнацтва – процес відповідальний і дуже хвилюючий. Хвилюючий не тому, що наші педагоги переживають за результат, адже всі вони – професіонали своєї справи, а хвилюючий з тієї причини, що кожен хоче показати свій гурток, колектив чи напрям з найкращого боку, щоб поділитися з колегами досвідом, напрацюваннями, думками і, можливо,  надихнути їх на нові проекти.

   З 14 по 28 лютого у Палаці відбулися та будуть відбуватися творчі звіти педагогів, що атестуються в 2014 році.
  Розпочали серію творчих зустрічей педагоги організаційно-масового відділу: Дяченко Сергій Юрійович (методист та культорганізатор Палацу), Лаврут Ростислав Ігорович (акомпаніатор-звукооператор ПДЮ та один з адміністраторів цього сайту) та Падалка Маргарита Іванівна (акомпаніатор ВХК «Мозаїка»). Багато теплих слів було сказано про педагогів їхніми колегами, що за ... Дивитися далі »
Переглядів: 948 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 21.02.2014 | Коментарі (0)

   Згідно з Указом Президента України № 82/2014 у зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень в Україні 20 лютого 2014 року оголошено днем жалоби.

   У день жалоби на всій території України: приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.
Переглядів: 553 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 20.02.2014 | Коментарі (0)

   На початку лютого в Сумській муніципальній галереї відбулось відкриття виставки «Добро очима дітей» в рамках проекту «Починай творити». Близько двохсот картин юних художників привертають увагу часто майже по-дорослому майстерним виконанням. Серед учасників – вихованці гуртків відділу декоративно-прикладної творчості Сумського Палацу дітей та юнацтва. Ми вітаємо переможців міської виставки-конкурсу, а саме Тимура Комісара (І місце), Софію Петрову (І місце), Надію Лебедєву (І місце), Володимира Литвиненка (ІІ місце).

   Не менш важливо, що доповнював композицію гарного настрою офіційного відкриття дитячий хор «Мозаїка» (також ПДЮ). Слід зазначити, що цього року до виставки приєдналися і вихованці Сумського обласного центру реабілітації дітей-інвалідів. Також один із залів галереї повністю присвячений роботам учнів Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка. Старшокласники цієї школи вже оволоділи початковою азбукою мистецької палітри та неодноразово представляли наше місто на різних фестивалях, конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівня.

   Виставка має на меті не лише продемонструвати роботи талановитих дітей, а й ... Дивитися далі »
Переглядів: 702 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

   Книга педагогічної слави України - довідково-енциклопедичне видання,  що містить автобіографічні дані та стислий опис  творчих здобутків  педагогічних  і  науково-педагогічних працівників,  які здійснюють   педагогічну   та   науково-педагогічну  діяльність  у дошкільних,    середніх    загальноосвітніх    та    позашкільних, професійно-технічних   та  вищих  навчальних  закладах  і  зробили вагомий внесок  у  справу  становлення  і  розбудови  національної освіти за роки незалежності України. Біографії відомих учителів і вчених, уміщені в книзі, представляють творчі здобутки освітян, які відзначені за свою працю найвищими державними нагородами – званнями «Заслужений учитель України» або «Заслужений працівник освіти і науки України». Книга містить історико-документальні відомості для учнів, студентів, учит ... Дивитися далі »
Переглядів: 1018 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (1)

    Не секрет, що Палац дітей та юнацтва – осередок творчості, де кожна дитина може розвивати свій талант у багатьох сферах мистецтва, однак, знедавна до суто творчої роботи у стінах ПДЮ додалася ще й наукова. Вихованка гуртка журналістики Єлизавета Шиянова взяла участь у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук України, секція «Журналістики», відділення «Філософії та суспільствознавства».

   Ліза разом зі своїм науковим керівником (педагогом гуртка журналістики Мариною Осюхіною) підготували наукову роботу на тему «Феномен заздрості в сучасній телевізійній рекламі
». Пройшовши заочний етап оцінки роботи, написання контрольної роботи з української мови та літератури і публічний захист, Ліза набрала найбільшу кількість балів серед всіх десятьох учасників секції, тим самим виборола І місце на обласному етапі конкурсу й тепер представлятиме Сумську область на Всеукраїнському турі.
   
    – Вирішила написати наукову роботу, адже мені було цікаво дізнатися щось нове у сфері журналістики ... Дивитися далі »
Переглядів: 614 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!