КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 28.03.2024, 15:41
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 159 160 161 162 163 ... 178 179 »
   Уявіть собі, ви опинилися в незнайомому лісі з групою дуже різних людей, і ваша мета – відшукати скарби за картою, яку вам надали. Проходячи випробування одне за одним, з великими зусиллями, ви знаходите те, що шукали. Емоції  зашкалюють. Суперники заздрісно аплодують. Яке ж солодке відчуття перемоги, хоча сам процес захоплює ще більше. Приблизно такою була Інтернет-зустріч «Компас лідера», проведена 02.12. в Сумах.

   Інтеренет-освіта впроваджена не так давно в життя сучасної людини, але вже має чималу популярність серед користувачів всесвітньої павутини. Однією з методик такого навчання є web-квест. Він дає можливість знаходити потрібну інформацію, аналізувати її, систематизувати й вирішувати поставлені задачі. Цей спосіб допомагає розширити кругозір людини, здобути знання використання Інтернету з максимальною користю.

   Такий захід проводиться вперше в місті Суми, і лише
вдруге на теренах України. Організаторами стали Сумський міський центр дозвілля молоді й Палац дітей та юнацтва. Старшокласникам міста були запропоновані цікаві завдання на логіку, вмінн ... Дивитися далі »
Переглядів: 551 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 05.12.2013 | Коментарі (0)


   Сумський Палац дітей та юнацтва – яскрава постать нашого міста. Нас знають і люблять, про нас багато говорять, а також пишуть в Інтернеті, на шпальтах газет і журналів, знімають сюжети для телеканалів. 

   Для того, щоб не загубити жодного матеріалу в ЗМІ, присвяченого ПДЮ, на сайті з’явився новий розділ «ЗМІ про Наш ПАЛАЦ», де ви зможете знайти різні спроби журналістів зрозуміти нас.


   А відкриває новий розділ матеріал з сайту Сумського обласного комітету молодіжних організацій «Web-quest "Компас лідера"».
 
Переглядів: 572 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

   Сумський громадсько-діловий тижневик "Ваш Шанс"  (№47 від 27.11. 2013 р.) надрукував статтю про Третій День народження Вокально-хорового колективу "Мозаїка" Палацу дітей та юнацтва

  Автор - Олена Гагіна.

  Прочитати статтю можна за ЦИМ посиланням.

  

 

 

Переглядів: 714 | Додав: Senbernar28 | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

   На календарі останній день осені й Зразковий дитячий музичний театр «Дзвіночок», як завжди, вирішив привітати юних акторів, чиї день народження припали на найчарівнішу пору року.

   День іменинника розпочався тим, що керівник колективу П’янкова Ірина Володимирівна привітала «дзвіночків» з перемогою на міському конкурсі дитячої театральної творчості (про це ми вже писали на нашому сайті). Потім, всі вітали осінніх іменинників, батьки подарували їм блокноти з ручками, щоб ті могли записувати туди слова нових ролей, робити ескізи костюмів, писати один одному побажання...

   Далі почалась найпрекрасніша частина свята – виступи акторів. Це було лише декілька вокальних номерів і ляльковий театр, але від цього свято не стало менш цікавим. Актори І групи презентували ляльковий театр про мишеня, яке не хотіло спати, коли його колисала мати. До речі, в День осіннього іменинника відбувся дебют – найменші «дзвіночки» вперше виступили на сцені.

   Також, виступали солісти театру: Аліна Бондарєва з піснею «Stop people», далі до Аліни приє ... Дивитися далі »
Переглядів: 708 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 02.12.2013 | Коментарі (1)

Вітаємо з початком найсніжнішої пори року!
Переглядів: 832 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.12.2013 | Коментарі (0)

   29 листопада у Палаці дітей та юнацтва відбувся семінар для педагогів «Різномодальні способи сприйняття інформації (дифференційований підхід у навчанні)», підготовлений психологом ПДЮ Альоною Осюхіною. Лектор розповіла про чотири основні модальності, за допомогою яких люди по-різному сприймають інформацію, а також про способи, за допомогою яких можна з’ясувати, яка з них (візуальна, аудіальна, кінестетична чи дигітальна) переважає у вихованців, а відтак покращити способи навчання, зробити їх більш особистісно зорієнтованими.

   Варто сказати, що відвідати семінар виявило бажання більше 25 педагогів, в аудиторії не залишилося вільних місць, адже добре відомо, що семінари лектор завжди цікаві, інформативні та незвичайні. До того ж, на самому початку, лектор попередила, що  сьогоднішня тема – її улюблена, інформації вона має дуже багато, а тому попросила всіх присутніх спостерігати за часом та не дозволяти заглиблюватися занадто.

   Особливістю зустрічі стало те, що психолог змогла поєднати у своєму виступі дифференційований підхід та < ... Дивитися далі »
Переглядів: 593 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.12.2013 | Коментарі (0)

    27 листопада на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва відбувся міський конкурс дитячої театральної творчості. У конкурсі взяли участь театральні колективи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Слід зазначити, що вперше конкурсанти демонстрували свою майстерність у двох номінаціях: «драматичний театр» та «музичний театр». У конкурсній програмі театри представили виставу-мініатюру або фрагмент вистави, які були обмежені часом, на весь виступ колективу давалося 20 хвилин. Усього в конкурсі взяло участь 18 дитячих колективів міста.

   Честь Сумського Палацу дітей та юнацтва захищали вихованці Зразкового дитячого музичного театру «Дзвіночок» та Народний художній колектив театр юних «Шпаківня».

   Журі конкурсу було дуже поважне та компетентне, адже до його складу ввійшли: Олена Єгорова, викладач режисерських дисциплін вищого училища мистецтва і культури ім. Д. С. Бортнянського; Анатолій Матюшов, головний режисер Сумського театру для дітей та юнацтва; Сергій Федосенко, актор Сумського обласного театру драми та музичної комедії ім. М. Щепкін
... Дивитися далі »
Переглядів: 696 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 30.11.2013 | Коментарі (0)

   На цьому тижні у центрі "Дозвілля" відбулося відразу дві прем'єри.

   Перша - мультимедійна програма Сергія Дяченка для других-п'ятих класів "Пункт призначення - Здоров'я". Вона в легкій та цікавій ігровій формі знайомить дітей із простими правилами, що ведуть до здорового способу життя.    

   Друга прем'єра - мультимедійна програма Дмитра Хорунжого для  других-п'ятих класів "У світі тварин - Австралія". Це вже четверта програма із циклу "В світі тварин" (три перші - "Африка", "Азія" та "Америка"). За допомогою мультимедійних технологій діти знайомляться із тваринним святом нашої планети, отримують цікаву та корисну інформацію й просто грають.

   Обидві програми отримали ... Дивитися далі »

Переглядів: 487 | Додав: Senbernar28 | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

  23 листопада 2013 року у малій залі Палацу відбувся святковий концерт, присвячений триріччю Вокально-хорового колективу "Мозаїка"

   Спочатку всім присутнім - вихованцям, їх батькам та гостям - запропонували переглянути відеофільм про життя колективу за минулий рік. Пригадали всі виступи на концертах, конкурсах та фестивалях, а також відпочинок в Українському дитячому центрі "Молода гвардія" на  творчий зміні для дітей - учасників фестивалю-конкурсу «Усі ми діти твої, Україно!».

  Після перегляду фільму та привітання осінніх іменинників розпочався святковий концерт. Гості та самі вихованці "Мозаїки" отримали море задоволення. Наприклад, приємним сюрпризом для всіх стала пісня "Поворот" з репертуару гурту "Машина времени" у виконанні ансамблю хлопчиків. 

  Також у виконанні ансамблів та хору пролунали пісні Сергія Дяченка ("Все починається з любові", "Мозаїка"), Георгія Струве ("Пёстрый колпачок"), Олега Марцинківського ("Мова" ... Дивитися далі »

Переглядів: 583 | Додав: Senbernar28 | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

   В останні дні осені ми завершуємо згадувати літо й нашу рубрику «Літній калейдоскоп». На десерт ми залишили найсмачніше – розповідь про літні пригоди Народного художнього колективу Театр юних «Шпаківня». Скучили за найтеплішою порою року? Тоді гайда за нами…

   «Від Гіпаніса до Борисфена» або від Дніпра до Південного Бугу – ось під такою назвою уже ХVІІІ раз у Миколаївській області (м. Очаків) проходиd Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва. Цього року дійство проходило з 20 по 30 червня, у якому взяли участь 24 колективи з усіх регіонів України, серед них – Театр юних «Шпаківня».

   Мета фестивалю – встановлення творчих зв’язків між аматорськими колективами України, обмін досвідом, покращення професійної майстерності режисерів, акторів народних театрів, популяризація театрального мистецтва в Україні. У зв’язку з цим на фестивалі відбувається конкурсний перегляд різних за жанром вистав. Проводиться режисерська лабораторія, майстер-класи з акторської та сценічної майстерності, мови, драматургії, режисури тощо. ... Дивитися далі »
Переглядів: 635 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 24.11.2013 | Коментарі (0)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!