КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 22:12
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 162 163 164 165 166 ... 178 179 »
Переглядів: 490 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 26.10.2013 | Коментарі (0)

           Не вистачить сили і слів, щоб молитись… Заледве,
           Як пам’ять торкнеться стежинок жовтневим дощем,
           Душа відгукнеться плачем журавлиним і небом:
           "… та як же без тебе?...
           Без тебе…
           … Не віриться ще…
         (Л. Калиновська)

   Кажуть, осінь – меланхолійна пора… Час відносного спокою, інколи суму, а найчастіше – теплих спогадів, що наче ранковий серпанок обвивають тебе від самої маківки і аж до кінчиків пальців. Інколи цей серпанок теплий, коли згадуєш літо чи власні перемоги та невдачі, а часом – стискаючий, такий, від якого з’являються « ... Дивитися далі »
Переглядів: 553 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 25.10.2013 | Коментарі (0)

   Чи доводилося вам коли-небудь бувати у справжньому «Інтелект-кафе»? Які  страви там подають? Які вони на смак? Скільки коштують? На ці запитання можна отримати відповіді, завітавши на обід, але не для шлунку,  а для мозку. Місце зустрічі – Сумський Палац дітей та юнацтва.

  Нам пощастило бути присутніми на розважально-інтелектуальному конкурсі «Інтелект-кафе». До актової зали ПДЮ завітали шестикласники ЗОШ №6 разом зі своїми родинами. Усіх учасників поділили на 6 команд. Кожен сидів не тільки з другом чи товаришем, а й з батьками. Це додавало дітям ентузіазму, адже мами й тата могли підтримати своїх дітей, бути з ними на рівних.

   Розпочинаючи конкурс, господиня кафе й психолог ПДЮ Осюхіна Альона Олександрівна пояснила умови змагання. Перед кожною командою на столі лежало «Меню», яке складалося  з восьми страв. Кожна страва – це окреме випробовування для команд. Під час змагання лунала музика, яка підбадьорювала дітей. У них відразу змінювався настрій, бо дітлахи думали, що прийшли на нудну гру. По черзі кожна команда обирала страву, якою хотіла пригостити  інших гравців.

... Дивитися далі »
Переглядів: 706 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (1)

   17 жовтня у стінах Сумського державного університету пройшла зустріч гуртківців Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва з професіоналом своєї справи, з педагогами вишу – Чубуром Василем Васильовичем та Стоян Раїсою Сергіївною – старшокласники відвідали кафедру журналістики та гордість СумДУ – навчальну телестудію. Метою зустрічі було зацікавити молодь у медіа технологіях та ознайомити їх з сучасною освітою журналіста.

   Університет вражає своєю доступністю, чудовими педагогами й цікавими людьми. Чому я так впевнено кажу? А тому, що я сама була присутня на цій екскурсії. Нове обладнання, чудова й якісна техніка ТБ... Усе таке красиве, нове, цікаве, хочеться все обдивитися якнайскоріше.

   У телестудії нас зустріла чудова, привітна жінка Раїса Сергївна, а також відеооператор і режисер Максим Юрійович. Вони запросили нас до кімнати запису, запропонували присісти й одразу повідомили, що ми зможемо сьогодні відчути себе на місці  телеведучого, записати маленькі підводки до сюжетів. Нам видали листочки з мінімумом тексту, але хвилювання переповнювали, кожен сидів, тренував ... Дивитися далі »
Переглядів: 676 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

   Його створено  в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії для батьківської аудиторії і громадськості про національну систему «розумних символів». Відеоматеріал було виготовлено продакшн-студією «Сполучені світи» за замовленням проекту Ради Європи і Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Автором і продюсером є Тетяна Ляховецька, режисер – Ніна Рудік, художник-мультиплікатор – Наталія Антонова.

   Ролик презентували на засіданні Міжвідомчої робочої групи з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей. Учасники засідання обговорили подальші етапи роботи над системою українських «розумних символів», йдеться на сайті Нацради.

   У зв’язку із перервою, пов’язаною з адміністративними змінами у партнерському проекті Ради Європи, було вирішено внести зміни до календарного плану роботи Міжвідомчої групи. Як повідомлялось раніше, пілотне запровадження позначок було заплановане на вересень. Зараз стартапи перенесено на 2014-й рік. Першочерговими кроками є розробка програми для тренінгу кодувальників, розробка програмного за ... Дивитися далі »
Переглядів: 526 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 21.10.2013 | Коментарі (0)

    Уже ні в кого не виникає сумніву, що ХХІ століття вже офіційно й одноголосно можна назвати інформаційною ерою. Повсюдність Інтернету й різних медіа є новою нормальністю, яка вже нікого не дивує. І справді, чого сидіти й дивуватися, коли треба використовувати всі сучасні блага на повну? Саме так думають й педагоги ПДЮ, які широко використовують інновації у навчально-виховному процесі.

   Так, наприклад, у 2012-2013 навчальному році на базі Палацу було започатковано дистанційне навчання. Зокрема, проведені online конференції, практикуми, навчальні семінари щодо впровадження дистанційного навчання в практику роботи закладу:

   •    online конференція «Учнівське самоврядування» для лідерів шкільного самоврядування шкіл міста;
   •    online практикум «Новорічний інтерактив» для старшокласників шкіл міста та студентів;
   •    дистанційні навчальні заняття з курсу «Основи менеджменту» для вихованців 2-го року навчання, з курсу «Основи комп’ютерної графіки та анімації», «Інформатика»;
   •    практикум з м ... Дивитися далі »
Переглядів: 551 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 19.10.2013 | Коментарі (0)

   А чи знали ви, що вихованці та педагоги Палацу найталановитіші, найуспішніші та просто найкращі? Ну звісно знали! Зайвий доказ цьому – результативність участі гуртківців ПДЮ у конкурсах, фестивалях, змаганнях, масових заходах різного рівня.

   Цікаво, що 2012-2013 навчальний рік був надзвичайно результативним щодо участі педагогів та  вихованців Палацу дітей та юнацтва в різних конкурсах. Так, майже 800 вихованців взяли  участь у заходах різного рівня та зайняли 347 призових місць на міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних конкурсах, змаганнях, фестивалях.

   Але й педагоги не відстають від своїх вихованців, постійно працюють над підвищенням фахової майстерності, професійних якостей, беруть активну участь у міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних семінарах, практикумах, форумах, майстер-класах, конференціях. Зокрема:

•    Паненко Г. Л., І місце в міському етапі обласного конкурсу методичних матеріалів з питань розвитку позашкільної освіти за напрямом «Формування профільної (спеціальної) компетентності вихованців», обласний етап конкурсу – І місце.

• &nbs ... Дивитися далі »
Переглядів: 516 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

«Літо... Cкажи нам літо, чому так мало, залишаєш нам? Залишаєш нас...»

С. Вакарчук.

   А й справді, літо таке швидкоплинне, завжди не вистачає часу, аби зробити все, що надумав.
 
   Та є такі щасливчики, котрі можуть залишити після себе довгий літній слід. Ось саме таким є вокально-хоровий колектив «Мозаїка».
  
   Літо 2013 року для мозайчат залишило свій теплий відбиток у маленьких сердечках. Цей відпочинок був не простим, адже в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» (місто Одеса), весь час лунають пісні, виконуються важкі танцювальні па, панує буйство кольорів, усюди чутно й видно спалахи камер. У цьому центрі збираються діти з усієї України, колективи, які стали переможцями заочного відбіркового туру VII Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої та юнацької творчості «Усі ми діти твої, Україно!».
 &nbs ... Дивитися далі »
Переглядів: 568 | Додав: Senbernar28 | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

Восьмий раз в одне й те ж море!
 
  Сподіваємося, що чудова погода, яка так тішить нас останнім часом, і бабине літо затримаються в нас іще на довго… Адже саме таке сонечко й тепло нагадують нам про минуле літо. І ми тим часом продовжуємо згадувати літо ще й на сторінках нашого Інтернет-видання у рубриці «Літній калейдоскоп». Про кого ми розповімо сьогодні?

   Літо Зразкового дитячого музичного театру «Дзвіночок» почалося з прем’єри нової казки «Дюймовочка на новий лад». Звісно, «Дзвіночок», як завжди, вражав чудовим вокалом, ритмічними танцями, яскравими костюмами та неперевершеною акторською грою. Але всім на світі потрібен відпочинок й саме тому юні актори на чолі з керівником 17 липня вирушили на відпочинок до моря. Усі до одного були задоволені відпочинком, бо провести з улюбленим колективом хоча б частину канікул – це велике щастя для справжніх юних поціновувачів театрального мистецтва.

   Розповісти про відпочинок із захопленням вирішил ... Дивитися далі »
Переглядів: 569 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

   А тим часом ми продовжуємо згадувати чудове літо 2013-го року на сторінках нашого Інтернет-видання. І сьогодні своїми спогадами про найгарячішу пору року ділиться Народний вокальний ансамбль «Труля-ля-та», який побував у місті Скадовську.

   За ініціативи Українського державного центру позашкільної освіти  та спільної підтримки управління освіти Миколаївської обласної ради і Миколаївського обласного Будинку художньої творчості у місті Скадовську Херсонської області на базі дитячого оздоровчого табору «Бригантина» відбувся Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина», участь у якому взяв Народний вокальний ансамбль Палацу дітей та юнацтва «Труля-ля-та».

   Понад 200 юних представників Волині, Донеччини, Миколаївщини, Сумщини та Хмельниччини мали можливість  відвідати майстер-класи з вокального мистецтва: «Дикція  та  артикуляція у  роботі  з вокальними колективами», з хореографічного мистецтва за напрямами сучасної хореографії: «Джаз» і «Hip-hop» та декоративно-ужиткового мистецтва -  «Техніка виконання вишиванки», « ... Дивитися далі »
Переглядів: 546 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 13.10.2013 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!