КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 23:00
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 178 179 »

Вивчення теорії,  вирішення простих та складних шахових задач, розвиток   аналітичних здібностей юних шахістів триває й під час дистанційного навчання. На минулому тижні  вихованці гуртку шахів (керівник Полєсський С.О.) працювали над такими темами: «Шахова дошка. Її особливості», «Дебют. Як починати шахову партію» (Початковий рівень). «Дебют. Захист двох коней», «Дебют. Принцип розвитку фігур», «Дебют. Сицилійський захист» (Основний рівень).

 

Переглядів: 139 | Додав: yulialesina75 | Дата: 16.11.2021 | Коментарі (0)

Силу духу та витривалість потрібно зберігати у будь-яких життєвих ситуаціях. Тому на минулому тижні вихованці гуртку  Східні єдиноборства (керівник Шевченко О.М.) незважаючи на незвичні умови,  продовжували гартувати бойовий дух та працювати над своїм тілом.

На дистанційному навчанні діти опрацьовували тему «Удари руками». Новий матеріал викладався й у гуртку Козацький двобій (керівник Шевченко О.М.). Вихованці вдосконалювали майстерність за темою «Основні стійки. Відпрацювання стрійових стійок».

... Дивитися далі »

Переглядів: 138 | Додав: yulialesina75 | Дата: 16.11.2021 | Коментарі (0)

Основні напрямки дистанційної роботи всіх спортивних гуртків Сумського ПДЮ  – це підтримання загальної та спеціальної фізичної підготовки вихованців.  Для цього впроваджуються кроси, вправи на витривалість, вправи на силу та швидкість, реакцію та  гнучкість. Педагоги та вихованці відділу туризму, спорту та фізичного розвитку працюють на платформах Zoom, Viber,  Strava. У групах Viber розміщувалися  теоретичні матеріали, завдання за темами які вивчали,  а також  матеріал підкріплювався  відео контентом.

 

... Дивитися далі »

Переглядів: 117 | Додав: yulialesina75 | Дата: 16.11.2021 | Коментарі (0)

Треба зазначити, що відділ інформаційно-методичного супроводу -  єдиний відділ, на освітню роботу якого карантинні обмеження майже не вплинули. Відділ має доступ до швидкісної оптичної мережі Інтернет 100 Мбіт/с. Всі стаціонарні комп’ютери керівників гуртків оснащені web камерами, на них та ноутбуках встановлене необхідне програмне забезпечення для дистанційної роботи. Всі педагоги можуть одночасно вести онлайн заняття в Палаці за розкладом.

... Дивитися далі »

Переглядів: 185 | Додав: yulialesina75 | Дата: 03.11.2021 | Коментарі (0)

 Раптом заснути, або з невідомої причини засумувати на дистанційному навчанні вам  не дадуть «Дозвілинки від Дозвілля»!  Центр «Дозвілля»  Сумського Палацу дітей та юнацтва підготував  випуск відео журналу під назвою «Щедра осінь». У випуску: ігри на увагу, ерудицію; розваги з горіхами та каштанами; танець-флешмоб. А перегляд цього матеріалу разом зі своїми вихованцями можна навіть   включити  до своїх планів виховної роботи!

Матеріал розміщено на Ютуб каналі за посиланням https://youtu.be/8iiJsPKGlZo ... Дивитися далі »

Переглядів: 161 | Додав: yulialesina75 | Дата: 03.11.2021 | Коментарі (0)

В період  першого тижня дистанційного навчання поціновувачам хореографічного та акторського  мистецтва  не прийшлося нудьгувати! У відділі художньо-естетичного виховання працювали завзято!

Вихованці Народного художнього колективу театр юних «Шпаківня» за допомогою платформи для проведення конференцій Zoom   опановували акторську майстерність. Були опрацьовані  «Вправи на розвиток уваги», «Вправи на розвиток дихання» (основний та вищий рівень навчання викладач Владислава Осташова).  На заняттях зі сценічного руху вирувала особлива атмосфера, адже відбувалося відпрацювання раніше вивчених рухів та вправи на розвиток ... Дивитися далі »

Переглядів: 165 | Додав: yulialesina75 | Дата: 03.11.2021 | Коментарі (0)

Дистанційне навчання має бути насиченим, творчим, цікавим!  Кожного дня керівники гуртків Сумского Палацу дітей та юнацтва шукають креативні стежини донесення інформації,  проводять онлайн-заняття в програмі Zoom, наполегливо готуються до мистецьких конкурсів. Наприклад, вихованці Народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» вдосконалюють свою майстерність, готуючись до конкурсу «Осінні акварелі».  Під час  онлайн-занять в програмі Zoom з групою  I основного рівня вихованці  опановують графіку й виконують вправи на закріплення навичок роботи з різними графічними матеріалами.  З групою IV основного рівня діти опрацьовували тему «Лінійна перспектива» ( керівник Анастасія Федорова) Групи основного I, II, III рівня на онлайн-заняттях розвивають та закріплюють свої навички щодо графічного малюнку. Вже виконали малюнок геометричних фігур, предметів призматичної, целіндричної та конічної форми ( керівник Дар’я Шерстюк) Так ... Дивитися далі »

Переглядів: 160 | Додав: yulialesina75 | Дата: 03.11.2021 | Коментарі (0)

Неможливо уявити сучасників, які б ніколи не бачили мультики! Анімаційне кіно  постіний супутник, що супроводжує людину ХХI століття з перших місяців життя. Анімація  надає яскраву можливість виражати практично неосяжну, чуттєву й емоційну сутність як внутрішнього, так і оточуючого нас світу. Починаючи з 2002 року  28 жовтня визначено святковим днем. В усьому світі відзначають  Міжнародний День анімації. Дату святкування обрали невипадково. Саме в цей день в 1892 році художник та винахідник  Еміль Рейно ( Рено) продемонстрував паризькій публіці «пантоміму що світиться» — рухомі зображення, відтворені на екрані. Втім,  французи, які по праву вважаються родоначальниками цього виду мистецтва, вважають днем народження анімації 30 серпня 1877 року ( до речі, набагато раніше появи кіно). Саме тоді Емілем Рейно  був запатентований винахід - праксиноскоп (апарат, зібраний із коробки з-під печива і дзеркального барабану, який дозволяв переглядати на прозорій стрічці фазові картинки, що створювали ілюзію руху фігур). В Україні також відзначають цей день, влаштовуючи фестивалі анімаційного кіно, презентації нових а ... Дивитися далі »

Переглядів: 132 | Додав: yulialesina75 | Дата: 28.10.2021 | Коментарі (0)

Шановні батьки!

 

Відповідно до наказу управління освіти і науки Сумської міської ради від 22.10.2021 р. № 323 "Про роботу закладів освіти Сумської міської територіальної громади під час карантину" у комунальному закладі Сумський Палац дітей та юнацтва з 25.10.2021 р.:

1. дозволено проведення занять для гуртківців дошкільного та вихованців 1-4-х класів, керівники гуртків яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; одужання особи від зазначеної хвороби або негативний результат тестування методом ПЛР тест.

2. До вихода Сумської міської територіальної громади із «червоного» рівня епідемічної небезпеки освітній процес для вихованців 5-11 класів буде організовано у дистанційному форматі.

Переглядів: 132 | Додав: yulialesina75 | Дата: 26.10.2021 | Коментарі (0)

Усім зрозуміло, що дистанційне навчання не спроможне повною мірою замінити повноцінний навчальний процес та живе спілкування вихованців і  керівників гуртків. Втім, в непростих умовах що склалися, вкрай необхідно  бачити і позитивні моменти. В минулому році запровадження дистанційного навчання  стало серйозним викликом для вихователів ПДЮ, батьків і дітей. Але ми подолали труднощі, пройшли випробування, опанували достатню кількість корисних навичок.

Керівники гуртків тепер набагато краще володіють комп’ютерними програмами та іншими необхідними для  освітнього процесу «цифровими» інструментами. Які маємо ще позитивні переваги дистанційного навчання? Безумовно, це зменшений ризик підхопити вірус. І не тільки COVID-19, але й сезонний грип. Ок ... Дивитися далі »

Переглядів: 162 | Додав: yulialesina75 | Дата: 25.10.2021 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!