КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 17:26
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2021 » Грудень » 16 » "Bobrobot": перші змагання – перші перемоги!
11:55
"Bobrobot": перші змагання – перші перемоги!

 І ось воно! На наших очах  прочитана у книжках фантастика  стала реальністю! Наші діти власноруч створюють роботів та приймають участь у змаганнях з робототехніки! Цікаво, що не тільки славнозвісні  три закони робототехніки, але й сам термін «Робототехніка» (англ. Robotics) належить письменнику-фантасту Айзеку Азімову. Він мріяв про це у далекому 1942 році. В 2021-му  свої перші спроби в галузі прикладної науки, що опікується проєктуванням, розробкою, будівництвом, експлуатацією та використанням роботів, а також комп'ютерних систем для їх контролю продемонстрували діти Сумщини.

14 та 15 грудня  Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю були проведені перші ( в реальному часі та просторі) змагання  з робототехніки серед дітей та учнівської молоді Сумської області.У заході взяли участь 44 юні конструктори із 12 закладів освіти області – представники  м. Глухів, м. Шостка, м. Ромни, смт  Велика Писарівка, с. Комиші Охтирського р-ну, с. Береза Глухівського р-ну. А також вихованці  Сумського Палацу дітей та юнацтва, Сумського Центру науково-технічної творчості молоді,  Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

В програмі заходу відбувалися  змагання у категоріях: «Сумо (ARDUINOподібні)», «Сумо LEGO WeDo 2.0», «Сумо LEGO», «Слалом (ARDUINOподібні)» та «Слалом LEGO».  В «Сумо» юні конструктори презентували свого  робота, здатного найбільш ефективно виштовхувати робота-супротивника за межі чорної лінії рингу. 

В «Слаломі» автономний робот, що керується лише програмою, мав якнайшвидше проїхати по заданій траєкторії, що позначена чорною лінією.

З особливою гордістю потрібно зазначити, що роботи, створені  вихованцями Сумського Палацу дітей та юнацтва помітно відрізнялися від усіх інших й неодноразово зривали оплески й вигуки захоплення під час поєдинків. Гурток робототехніки «Bobrobot»  під керівництвом Ігоря Мироненко працює у Палаці усього два роки. Ці змагання – перші в історії гуртка. Симоненко Єлісей, Кобец Олександр, Шийка Дмитро, Берко Кіра  наполегливо працювали над створенням своїх роботів 4 місяці.

 

 Власноруч розробили та створили дизайн роботів за допомогою 3D принтера та   ЧПК верстата.  Навчилися збирати запчастини та  комплектуючі, отримали навички  розробки електричної схеми та програмування  поведінки робота  на платформі ARDUINO. Не маючи жодного досвіду  у виступі на подібних змаганнях діти  гідно боролися за  перемогу! То ж ми  щиро вітаємо усю команду  «Bobrobot» та їх керівника  з набутим досвідом, а   Берко Кіру  із зайнятим  3  місцем в номінації«Сумо (ARDUINOподібні)» !

                                                           

Бажаємо нових здобутків та перемог! Можливо у майбутньому вихованці «Bobrobot»  увійдуть у  Національну збірну України з робототехніки та  гідно презентуватимуть нашу країну у світі.  Бо робототехніка – прекрасна платформа для здобуття навичок, необхідних в XXI столітті. І саме сьогодні ми будуємо наше завтра. Дякуємо організаторам змагань та бажаємо, щоб обласні змагання з робототехніки, які популяризують цю прикладну науку, технічно та креативно  розвивають нашу молодь  стали традиційними!

 

Увага!

Для ЗМІ посилання на сайт ПДЮ обов'язкове!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 140 | Додав: yulialesina75 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!