КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 28.03.2024, 22:03
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Квітень » 22 » Було 24, стало 12, як у казці, а це – «Лідерські поєдинки»!
22:28
Було 24, стало 12, як у казці, а це – «Лідерські поєдинки»!

   11 квітня в СумДУ відбулася кульмінація конкурсу для старшокласників «Лідерські поєдинки»! 6 команд, у кожній з яких по два учасники, змагалися за звання кращих з кращих ораторів, дипломатів та майстрів дискусій. Організаторами виступили Сумський міський центр дозвілля молоді спільно з Палацом дітей та юнацтва. Партнерами конкурсу стали Сумський державний університет, ПАБ «Союз» та магазин «Compservise».

   У фіналі перемогу здобула Гімназія №1(Кобрін Іван, Драган Ніна – 11 клас); друге місце зайняли команди навчальних закладів: обласної гімназії для талановитих та творчо-обдарованих дітей та школа №29; третє – школи № 6, 12, 25.

   Як розповідає один із організаторів заходи Владислав Діброва (ЦДМ) перед учасниками були поставлені два завдання: по-перше, кожна команда отримала ситуацію і мала 15 хвилин на підготовку, далі семихвилинні  переговори для всіх команд-учасниць; по-друге, всі учасники були об’єднанні у 2 групи і їм було запропонована ситуація, на розв’язання якої учасники мали 20 хвилин. Кожна команда адекватно оцінювала ситуацію, відстоювала свої позиції, аргументовано  переконувала опонентів у своїй правоті та намагалася дійти згоди у вирішенні спірних питань.

   Організатори зазначають: «Цей конкурс допомагає старшокласнику самореалізуватися, показати та удосконалити свої лідерські здібності, сприяє розвитку навичок ведення переговорів, формування аргументів, висловлення свої позиції та сприйняття думки опонента. Виховує патріотизм до країни та рідного краю, формує політичну свідомість та компетентність».

   Наталя Семенівна Старовойтова, методист ПДЮ, голова журі говорить: «Приємно, що в учасників не байдуже ставлення до участі в конкурсі. Учасники: освідченні, впевнені, сильні, талановиті, лідери з досвідом та зі своєю позицією. Молоді лідери є. І потім вони легко знаходять себе в студентському самоврядуванні».

   Ну ось, всі дискусії позаду, переможці визначені… Але на цьому поєдинки не закінчуються. Нарешті найсолодша мить – вручення нагород! 14 квітня відбулося нагородження учасників та переможців змагань. Захід умовно поділявся на дві частини. Перша – саме нагородження, на яке завітали партнери конкурсу, але не з пустими руками, а з  маленькими подарунками. Спочатку нагороджували учасників,  а трохи згодом і переможців.

    Друга частина заходу – презентація. Представник магазину «Compservise» Марина Хіжняк дала невеликий майстер-клас, розповіла учасникам і глядачам, що публічні виступи – це круто, і навіть розкрила секрети, як не боятися, і почуватися впевнено під час них!

   Після презентації всі присутні обирали ігри, в які б хотіли пограти. Нам пощастило, ми вибрали Activity.  Гра схожа на «Крокодила»: треба за допомогою жестів, міміки, інколи малюнків передавати товариша по команді певні повідомлення. Це дуже розважальна й інтелектуальна гра, тож щиро радимо в неї пограти.

   Час промайнув не помітно, ми так загралися, що не помітили, як до нас завітала ще одна гостя й розповіла, як правильно робти презентацію. Ми почерпнули для себе багато чого нового і незвичайного! І на цьому наш день закінчився. А ось що думають про нагородження самі винуватці урочистостей

   Дар’я Лисовска: «Нагородження? Хммм.... було дуже приємно бачити усміхнені та життєрадісні обличчя учасників. Було видно, що їм це до душі, вони розуміються на цьому. Загалом діти усі позитивні та радісні))) мені сподобалося!».

   Оля Кириленко: «Нагородження дійсно було цікаве.  Також  я незабуду чудову презентацію як треба себе почувати упевнено на сцені.  Я взяла для себе багато чого нового й корисного».

   Владислав Штанько: «Дякую організаторам цього конкурсу, бо дійсно цікаво брати участь у подібних заходах. Але, звісно, найприємніший момент – це нагородження.  Було дуже багато знайомих та веселих облич. Я дуже радів за своїх друзів, які виграли, та вийшли на призові місця. Також були цікаві презентації. Хоча наша команда не виграла, але ми чекаємо наступного року,  аби взяти реванш!».

   З нетерпінням чекаємо наступної гри «Лідерські поєдинки». Приєднуйтесь і ви, якщо хочете відчути себе справжнім лідером!

Владислав Шаповал

Переглядів: 542 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!