КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 03:05
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Лютий » 10 » Чарівні руки діляться мистецтвом
00:25
Чарівні руки діляться мистецтвом
   Під девізом «Nothing can be better than handmade» (що в перекладі означає «немає нічого кращого, ніж ручна праця») пройшов день 9 лютого в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Н. Крупської. Захід отримав назву «Чарівні руки діляться мистецтвом».

   Коли я увійшла до бібліотеки, одразу ж побачила іноземців, і поцікавившись, що ж вони тут роблять, дізналася, що сьогодні до Сум приїхала молодь з Азейбарджану, Арменії  Польщі і Румунії для того, щоб обмінятися різноманітними видами народних промислів і рукоділля своїх країн. 10 сімей із Сум взли участь у цьому міжнародному заході, під час якого батьки та діти мали змогу приєднатися до різних забавок і майстер-класів з рукоділля. Крім цього, тут я зустріла багато волонтерів Європейської молодіжної служби із Румунії, Італії, Польщі і Франції, адже захід проходив у межах молодіжного обміну, який реалізується при підтримці програми «Молодь у дії» Європейської Комісії.

   Захід розпочався о 15.00. Спершу, кожна людина на великому білому аркуші повинна була поставити відбиток своєї долоні, попередньо змочивши її у фарбу. Потім, згідно зі своїм віком, усі розійшлись по майстер-класам. Дітки 4-6 років малювали пальцями та робили паперових тварин. Трохи доросліші, 7-10 років, займалися квілінгом та робили квіти з цукерок. Ще доросліші, 11-16 років, до котрих відносилась і я, займались Петриківським розписом. З цим видом мистецтва я зіткнулась вперше в житті, і, напевно, запам’ятаю назавжди, тому що це не тільки цікаво, але й дуже красиво. Як сказала Вікторія Маркіяненко: «Справжню Петриківку відрізнити дуже легко: вона дихає».

   На жаль час минав дуже швидко і обійти всі кімнати, де були майстер-класи, я не встигла. Зате я встигла поспілкуватися з одним з учасників, Венею, і поцікавитися, які враження залишилися після заходу: «Враження залишилися найкращі, я навчився робити те, чого раніше не вмів. Добре, що існують такі проекти, які дозволяють ще більше розвиватися. Сподіваюся повернуся сюди ще». Я теж сподіваюся, що такий захід був не останній раз і вже через рік я зможу знову провести дві години у вирії мистецтва.

 
Карина Ігнатенко
 
Хвилинка мистецтва
 
   9 лютого на базі Сумської обласної наукової бібліотеки імені Крупської відбувся захід для багатодітних сімей «Чарвні руки діляться мистецтвом». Декілька сімей з міста стали учасниками дії, під час якого батьки і діти долучились  до різних забав і майстер-класів з хенд-мейду. Дійство проводилось в рамках міжнародного молодіжного обміну,  який реалізується за підтримки програми «Молодь в дії» Європейської Комісії. Учасниками обміну є молодь, яка приїхала з Азербайджану, Вірменії, Польщі, Румунії та України в Суми, щоб обмінятися різними видами народних промислів і рукоділь своїх країн (hand-made/handcraft).

   І ось ця довгоочікувана мить! Перед нами відчинились двері бібліотеки. Усе напрочуд тихо й безтурботно. Волонтери готуються до заходу, бо у кожній аудиторії свої мастер-класи. У холі знаходиться стенд, поряд – посуд з різнокольоровими фарбами. Це місце призначене для всіх бажаючих залишити свій відбиток руки. Для мене ця затія показалась напрочуд  дивною, тому я довго вагалась, але  втриматись не змогла. Після цього ми відправилися на пошуки цікавинок.

   І перше, куди завітали, був майстер-клас з петриківського розпису.  Нам ласкаво запропонували взяти пензлик і спробувати. Ми із задоволенням взялися за справу. Було цікаво, коли поєднували фарби, вмочуючи увесь пензлик в один колір, а на кінець – інший. Але складно, бо малювання це не мій коник. Мене врятував Румунський хлопець Лучі, який намалював на лопатці візерунок олівцем. Отримавши нагороду за виконану роботу і дерев’яну лопатку з розписом, ми рушили далі.

   Проходячи по коридору, можна побачити, як в залах творяться свої маленькі дива. Нас зацікавили яскраво прикрашені паперовими квіточками двері. Це був гурток з квілінгу. Зустріч була привітною, цукерки смачнючі! Освоївши основні прийоми створення квілінгу, ми поспішили поділиться своїми враженнями від заходу на спеціальному стенді в холі.  Спостерігаючи за дітками, які з ентузіазмом навчалися декоративно-прикладному мистецтву, можна зробити висновок, що захід створений волонтерами і сумськими помічниками вдався на славу!

 
Любов Шульга
Переглядів: 654 | Додав: JeMчужинкА | Теги: вулицями міста | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!