КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 18:49
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2017 » Березень » 29 » День народження в клубі "Абалаковець".
11:21
День народження в клубі "Абалаковець".

    Добра компанія друзів завжди знайде привід зустрітися. А якщо цей привід глобальний, то у гості йдуть великим колом однодумців.

     25 березня актова зала Палацу дітей та юнацтва відкрила свої двері для всіх бажаючих відсвяткувати день народження клубу «Абалаковець», якому виповнилося 54 роки, та привітати із 40-річчям Народний музей історії альпінізму.

  Були згадані найцікавіші моменти з життя абалаківців, адже за минулий рік (з березня по березень) клуб провів 32 заходи

   Особлива увага приділялася Народному музею історії альпінізму. З нагоди 40-річчя і за вагомий снесок у розвиток музейної справи ювіляр отримав грамоту відділу культури і туризму Сумської міської ради.

   Для багатьох музей - це взагалі перше знайомство із горами! Сидячі у глядацькій залі, здається, що титани альпінізму з дитинства відзначені якимось надлюдським даром, оточені особливою атмосферою. Напевно, навіть сонце світить для них яскравіше, ніж простим смертним. Саме такими потім пишаються, називають їх почесними званнями «сніжний барс»*. І навіть у музеї створюють про них розділ «Вершини снігових барсів». Але все набагато простіше!

  У фінальному слові керівника клубу «Абалаковець» Віри Андріївни Паненко звучить  фраза: «Все велике починається з малого». У доданому до слова відео завдання на уважність – спробуйте знайти на представлених кадрах нинішніх іменитих «барсів»!

  Славетні спортсмени-альпіністи колись так само, як зараз десятки хлопців і дівчаток, були простими вихованцями клубу. Сьогодні у це віриться важко. Але насправді сходження на вершину, як гірську, так і життєву, напряму залежить від наполегливості та терпіння. Тож давайте поглянемо на тих, хто уже бачив нашу землю з небесної висоти.

  

   Клубний день «Абалаківця» передбачив свій блок для кожного із «сніжних барсів».

 Замість відсутнього через хворобу Євгена Івановича Кондакова («барс» з 1981 року), «говорив» фільм з його участю «Взойти на вершину»:

Федір Петрович Мітюхін - отримав звання «сніжний барс» у 2002 році. А на клубному дні він вручав посвідчення та значки «Альпініст України» тим, хто вперше зійшов на Говерлу: Едуарду Кириченко і Мілані Ляскевич; а також новий експонат до музею історії альпінізму – афішу з підписами усіх п’ятьох «сніжних барсів»! Так на очах твориться історія!

    Ще один «сніжний барс» з 2015 року, а нині тренер клубу «Абалаковець», Сергій Юрійович Бублик розповів про свій найважчий підйом на семитисячник. А два роки тому до ефіру попало таке інтерв’ю.

Володимир Іванович Рошко та Дмитро Борисович Романенко, які  приєдналися до «сніжних барсів» у 2016 році, розповіли про свої  враження від сходження. Їх виступи логічно продовжив фільм про пік Перемоги.

    Спільним фото вечір не завершився. У фойє на присутніх чекала фотовиставка випускника клубу «Абалаковець» Генадія Чистовського (вона пробуде у Палаці до кінця квітня). Народний музей альпінізму також гостинно запрошував передивитись його експозиції.

    Тож захід стихійно продовжувався, і навіть найменші відвідувачі свята розходитись не поспішали…

* Неофіційний титул «Сніжний барс» (з врученням жетону під назвою «Підкорювач найвищих гір СРСР») присвоюється за підкорення всіх п’яти семитисячників колишнього Радянського Союзу: два піки в горах Тянь-Шаню – пік Перемоги та пік Хан-Тенгрі, три піки на Памірі –пік Комунізму, на сьогодні –Пік Ісмоіла Сомоні́, пік Ленина, або ж пік Абу алі ібн Сі́но та пік Євгенії Корженевської.

Переглядів: 683 | Додав: nastino | Теги: день народження, музей альпінізму, Абалаковець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!