КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 28.03.2024, 11:29
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Травень » 8 » Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей
22:43
Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей

  29-30 квітня на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей» в рамках проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні». Участь у конференції взяла заступник директора з навчально-методичної роботи ПДЮ Лариса Іванівна Ніколаєнко.

   Програма конференції була дуже насиченою. Так, у перший день відбулося урочисте відкриття, у якому взяли участь: Алла Середницька, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН; Ігор Гуцуляк, керівник проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні»; Войцех Дурановскі – доктор, Вища Педагогічна школа імені Януша Корчака, департамент соціального підприємництва імені Мухамеда Юнуса (Польща, м. Варшава); Ірина Маноха – доктор психологічних наук, професор, директор Східно-Європейського Інституту Психології (Україна-Франція) та інші цікаві та непересічні особистості.

  Також у перший день відбулося пленарне засідання, під час якого учасники виступили зі своїми доповідями. У роботі секційних засідань взяли участь понад 100 учасників з Києва, Одеси, Херсона, Тернополя, Сум, Полтави, Харкова, Варшави (Польща), Черкас,  Чернівців, Рівного, Запоріжжя, Луганську. Тематичні напрями роботи конференції були дуже різними: державна система захисту прав дітей: міжнародний та вітчизняний досвід; насилля в освітньому середовищі; домашнє насилля над дітьми; насилля в інформаційному просторі (засідання «круглого столу»); правова, соціальна та психологічна підтримка (корекція, реабілітація, супровід) неповнолітніх, що зазнали насилля; шляхи запобігання насиллю та жорстокому поводженню з неповнолітніми.

   Лариса Ніколаєнко представила наукову статтю на тему «Залучення дітей до позашкільної освіти як один із шляхів запобігання насиллю та жорстокому поводженню з дітьми та молоддю».

   Також у перший день відбулися виставка робіт учасників конкурсу плакатів «Дитинство без насилля» та яскравий флешмоб «Ні – інформаційному насиллю!». Флешмоб продовжився й другого дня, цього разу на тему «Ні – насиллю над дітьми!» за участю учнів Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка.

   Далі на учасників чекав марафон, під час якого освітяни могли відвідати ряд тренінгів та майстер-класів, серед яких:

- Початкова школа – простір без насилля: інтерактивні форми та методи роботи з вчителями, батьками, учнями (Кізь Ольга (Україна, м. Тернопіль);

- Польський досвід фундації «Нічийні діти» «Виховання без ляпасу» в рамках УБФ «Благополуччя дітей» (Закусило Оксана (Україна, м. Луцьк);

- Батьки і діти: від насилля до взаємодії (Радченко Ольга (Україна, м. Івано-Франківськ);

- Зміст і напрями реалізації загальноєвропейської кампанії «Рух проти ненависті» в Україні (Павлик Надія (Україна, м. Житомир);

- Допомога дітям, які зазнали насильства (Татарин Надія (Україна, м. Тернопіль) та інші.

   Лариса Іванівна зазначає: «Враження від конференції дуже позитивні, сподобалося все, починаючи від організації, що була на дуже високому рівні, закінчуючи атмосферою (як конференції зокрема, так і міста в цілому). Дуже приємно було, що хоч Тернопіль і не велике місто, проте там живуть дуже привітні й добрі люди. Було дуже багато приємних знайомств з цікавими людьми, завдяки чому цінність заходу помножується в кілька разів».

   Найближчим часом за результатами конференції планується випуск збірника статей та доповідей, що стане голосним плюсом у розвитку освіти та виховання підростаючого покоління України.  

Переглядів: 1227 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!