КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 20.04.2024, 06:17
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2020 » Квітень » 13 » Який сервіс обрати для дистанційних занять: Google Hangouts, ZOOM чи Skype?
11:19
Який сервіс обрати для дистанційних занять: Google Hangouts, ZOOM чи Skype?

Сьогодні педагоги опинилися у ситуації, коли потрібно дуже швидко розвиватись професійно. Потрібно вчитися якісно організовувати дистанційне навчання, створювати навчальний контент, опановувати сервіси для проведення індивідуальних та групових занять.

Тому, до постійно діючого  онлайн-курсу “Сервіси Google в роботі сучасного педагога” (автор Сєваті О.Л.) було оперативно додано матеріали, які допоможуть у вирішенні поставлених на часі задач.

Із перших днів карантину до курсу було додано декілька онлайн-трансляцій з опанування сервісів для проведення групових занять: Google Hangouts, ZOOM та Skype. Педагоги практично спробували можливості цих сервісів у якості учасника та у якості організатора відеоконференцій.

Google Hangouts

Досить популярний безкоштовний сервіс від IT-гіганту Google. Це сервіс у якому можна створювати відеоконференцію до 25 осіб та вести пряму трансляцію в YouTube.  Цей сервіс стане у нагоді, якщо  якість вашого інтернет-зв’язку бажає кращого. Відеоконференції Google Hangouts працюють в умовах поганого  сигналу набагато краще ніж інші програми. Програма працює на  будь-яких пристроях. Синхронізується із усіма сервісами  Google. Є можливість демонстрації екрану  організатора та учасників відеоконференції. Підтримується чат та можливість працювати на спільній віртуальній дошці та додавати матеріали з Google Диску, Keep та ін.

Додати Google Hangouts, до свого акаунту Google можна за посиланням: https://about.google/intl/ru/products/?tab=rh

ZOOM Cloud Meetings

Наразі лідер у використанні. Сервіс створено для проведення відеочатів та відеоконференцій. У безкоштовній версії програми можна залучити до спілкування до 100 осіб одночасно, час конференції обмежено 40 хвилинами. Можна створювати та приєднуватися до конференцій за допомогою будь-якого пристрою. Синхронізується з  Google Календар. Підримує групові повідомлення, звукові повідомлення, є можливість демонстрації екрану доповідача та екранів учасників, можна працювати на спільній дошці, відправляти матеріали, у тому числі  і з Google Диску і з DropBox. Важливим плюсом є можливість робити запис конференції, що зберігається на комп’ютері організатора конференції.

Завантажити можна за посиланням: https://zoom.us/ru-ru/meetings.html

Skype

Відеозв’язок за допомогою Skype залишається одним із найзвичніших для багатьох користувачів. Програма залишаєть безкоштовною і надає можливість спілкування одразу з декількома учасниками.  Якість відео та звуку будуть залежати від якості інтернет-з’єднання та якості використовуваних гаджетів. Skype надає можливість демонстрації екрану, підтримується функція чату та можливість ділитися презентаціями, робочими матеріалами чи проектами.

Компанія Microsoft розробила нову послугу Skype Meet Now, за допомогою якої користувачі можуть створювати безкоштовні відеоконференції навіть без облікового запису Skype.

Доступ до сервису можна отримати на офіційному сайті (посилання нижче). Потрібно лише створити конференцію та запросити учасників через посилання. Наразі сервіс  Skype Meet Now підтримується на Microsoft Edge или Google Chrome.  Відеоконференція не має обмежень за часом, а запис зберігається до 30 днів.

Заватажити  Skype можна з офіційного сайту: https://www.skype.com/en/

Ознайомитися з функціоналом Skype Meet Now можна за посиланням: https://www.skype.com/en/free-conference-call/

Впевнені, що після карантину ми всі будемо набагато професійнішими, сучаснішими  і технологічнішими. Усім нам успіху в опануванні цифрового світу спілкування.

Долучитися до онлайн-курсу “Сервіси Google в роботі сучасного педагога” можна у групі Facebook: https://www.facebook.com/groups/1747163895387517/

Переглядів: 402 | Додав: volschebnicza | Теги: Гугл для педагога, оналйн, ІМС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
avatar
1 levenec70 • 20:21, 13.04.2020
Да!!! Я теж в ZOOMі)))) wink
avatar
0
2 volschebnicza • 13:12, 14.04.2020
Всі там будемо :)))
avatar
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!