КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 19.04.2024, 19:52
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Травень » 31 » «Її величність прем’єра» Дитячого музичного театру «Дзвіночок»
22:41
«Її величність прем’єра» Дитячого музичного театру «Дзвіночок»

   31 травня відбулася прем’єра нового спектаклю «Мышиный бунт» Зразкового дитячого музичного театру «Дзвіночок» Сумського Палацу дітей та юнацтва. Першим оцінити гру юних акторів і роботу педагогів театру надали можливість саме батькам «дзвіночків». Вони після кожної сцени проводжали героїв бурхливими оваціями. І, на мою думку, завдяки цій підтримці, шикарній акторській грі й гарному вокалу, ритмічним танцям і яскравим костюмам і, звичайно ж, роботі педагогів, прем’єра пройшла на «ура» і викликала у батьків шалену гордість своїми дітьми, які змогли перенести всіх присутніх у чарівний світ казки.

   Зібратися разом у останній день весни вихованців та батьків театру спонукав не один, а одразу кілька важливих приводів. По-перше, звичайно, прем’єра нової вистави. По-друге, день весняного іменинника (про нього ми ще сьогодні скажемо). По-третє – день народження самого колективу, яке припадає на 1 червня. Ну, і по-четверте – подія, якій усі колективи ПДЮ цього року присвячують свої визначні заходи – 80-річчя Палацу. Тож, усі присутні відчували надзвичайний святковий настрій та натхнення, помножені аж у чотири рази.

   Казкове дійство на сцені актової зали Сумського Палацу дітей та юнацтва розпочалося з традиційних слів керівника театру Ірини Володимирівни П’янкової: «Її величність прем’єра, ласкаво просимо на сцену».

   Перша сцена відбувалася в казковому королівстві, головою якого є Королева Мишильда. Вона, разом зі своїм сином та свитою, роздумувала над сюжетами різних казок і прийшла до висновку, що ні в одному з них немає поваги до мишей. Саме на цьому невдоволенні і був зав’язаний сюжет казки і зі словами: «Терміново виводимо всіх мишей з казок. Воювати, так воювати» розпочалися захоплюючі пригоди героїв.

   Казковий гном Сніппі хотів взятися за вирішення цієї проблеми і відшукати три чарівні речі, які могли б повернути казкам щасливий фінал, але казковим героям не можна брати участь у таких пошуках. Проте, шановні читачі, не спішіть сумувати, адже знайшлася дівчинка, яка взялася за пошуки цих речей, за що Сніппі був їй дуже вдячний.

   У пошуках дівчинці допомогли Трубадур і Кіт у чоботях, точніше в одному чоботі, бо другий з’їв Людожер, який через план Мишильди не перетворився на мишу. Звичайно, як і в усіх казках має бути негативний герой, і це – Мишгент 007, якого королева відправила в стан ворога до дівчинки та її помічників, щоб він посилав до палацу всю інформацію, яку дізнавався. І хоча було багато перепон на шляху шукачів, вони все ж таки змогли відшукати три чарівні речі, які змогли повернути всім казкам щасливий фінал, і саме ця сцена стала прекрасним завершенням вистави.

   Однієї прем’єри для юних «дзвіночків» було замало і тому все продовжилося привітанням весняних іменинників з їхнім, хоч і минулим, Днем народження. Іменинникам подарували блокнот з ручкою. Певно, це був натяк на те, що юні актори можуть і самі писати цікаві казки, і ці (можливо також чарівні) предмети стануть їм у пригоді.

   Керівник Центру «Дозвілля» Лариса Миколаївна Тоскуєва поздоровила всіх педагогів, акторів та їхніх батьків з новою прем’єрою й побажала натхнення й нових спектаклів, адже «Дзвіночок» – справжня гордість не лише Палацу, але й усього мистецького світу. Завершилася зустріч в сімейному колі «дзвіночків» тим, що актори отримали маленькі солодкі подарунки на знак визнання їх професійної акторської роботи.

   Якщо вам цікаво дізнатися, в образі кого Мишгент 007 зміг пробратися в компанію шукачів, і які злодії допомагали Королеві Мишильді здійснити свій план, а також, які три чарівні предмети мали віднайти герої, – завітайте на вистави Зразкового музичного театру «Дзвіночок».

   А від себе я хочу побажати юним акторам отримувати більше насолоди від власної гри, втілювати в життя свої найамбіційніші плани і приносити радість своєю грою глядачам, адже ті емоції, які ти отримуєш, коли зал викрикує «Браво! Біс»», неможливо передати словами.

Яна Метенко

Детальний фотозвіт за посиланням

 

Переглядів: 569 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!