КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 15:33
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2015 » Травень » 15 » Юні актори в театрі юного глядача! Вистава «Шпаківні» до власного 20-тиріччя
19:38
Юні актори в театрі юного глядача! Вистава «Шпаківні» до власного 20-тиріччя

     Отже відбулося!

     Погодьтеся, що підготовка одного спектаклю потребує часу та сил керівника, акторів, костюмерів, додайте роботу із реквізитом, декораціями, звуком та світлом… А тепер помножте це на 9! Адже рівно стільки театралізованих уривків можна було побачити 12 травня у на прем’єрі вистави «Грають діти» народного художнього колективу «Шпаківня» Палацу дітей та юнацтва.

     Глядачам  представили фрагменти кращих робіт театру юних відомих авторів-класиків: «Синій птах» (М. Метерлінк), «Незнайка» (М. Носов), «Пригоди Тома Сойєра» (М. Твен), «Принц і жебрак» (М. Твен), «Снігуронька» (О. Островський), «Дочка Альбіону» (А. Чехов), «Пепі Довга Панчоха» (А. Лінгрен), «Снігова королева» (Г.-Х. Андерсен), «Мері Попінс» (П. Треверс).

     У виставі взяли участь вихованці молодшої, середньої та старшої групи «Шпаківні», а також і випускники гуртка: актор Юрій Сичевський, актриса ТЮГу, педагог Ангеліна Кіріченко, педагог Микола Короткий та інші.  

     Загалом були задіяні 60 учасників (наймолодшим – усього 5 років). Дехто брав участь одразу у кількох уривках, а дехто вперше виходив на великою сцену із маленькою роллю. Самі актори говорять, що були у захваті від події! А овації публіки і нескінченна черга глядачів з квітами свідчать про те, що і вона була не розчарована.

     Головний режисер театральної постановки і художній керівник театру юних Світлана Загоняйко висловилася так:

  • Шераховатости конечно были, как и в любом спектакле. Но главное, что дети выложились на полную! Я им очень благодатна за такую отдачу!

     По закінченні вистави зі словами подяки виступили батьки вихованців «Шпаківні», представник профспілкової організації Палацу Вікторія Левенець привітала колектив зі святом, директор Палацу дітей та юнацтва Сергій Маковецький відзначив усіх педагогів, які долучилися до підготовки спектаклю, та були вручені грамоти Управляння освіти і науки Сумської міської ради та Управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва Сумщини, популяризацію театрального мистецтва серед дітей та учнівської молоді міста та з нагоди 20-ї річниці з дня створення колективу.

     Навіть уже коли завісу було закрито і глядачі потихеньку звільняли залу, актори, не дивлячись на доволі важкий день, не поспішали залишати куліси театру – фотографувалися на згадку, спілкувалися, ділилися враженнями. А через 2 дні зібралися вузьким колом знову, але тепер уже не у якості артистів, а іменинників— у актовій залі Палацу дітей та юнацтва на них чекала святкова програма і частування – солодощі та величезний святковий торт!

     Здорово, коли день народження триває більше ніж день…

З ЮВІЛЕЄМ, «ШПАКІВНЯ»!

Ляхман А.

Автор фото з вистави  – Олексій Целік.

Переглядів: 496 | Додав: Senbernar28 | Теги: Вітаємо! Шпаківня | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!