КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 01:40
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Міський квест "Історичні перегони"
12:30
Міський квест "Історичні перегони"

Квест... Ще кілька років тому ніхто навіть назви такої не чув. Були ребуси, загадки, гра «Козаки-розбійники», «маршрут станціями» у дитячих таборах, телепередача «Форт Боярд» і т.п. А тепер існують навіть спеціальні квест-кімнати з підказками та ключами. Сумський же Палац дітей та юнацтва став ініціатором та організатором квесту, який необмежився чотирма стінами, а пройшов у масштабах міста. До речі, були сумніви, чи реально провести гру на свіжому...занадто свіжому повітрі. Проте, віра у себе, жага до перемоги та теплий одяг вирішили це питання позитивно. Отже...

 27 жовтня чотири відчайдушні команди міста зібралися у пункті «А», отримали маршрут і стартували у квесті «Історичні перегони». Виходячи з назви, можна побачити, що цей захід носить у собі не тільки жагу до пригод, а і пізнавально-патріотичну складову. Тобто і весело, і корисно.

Додамо трохи лірики. Лейтмотивом міського квесту стали віршовані рядки із «Оди рідному місту»:

Мій краю квітучий! Трояндове місто!

Вдягло ти будівель величних намисто.

Тебе прикрашаюсь фонтани чарівні,

Гостей зустрічає Соборна-царівна!

Музеї скарби у собі зберігають,

Про славну минувшину не забувають!

Саме з історичним сторінками наших рідних Сум і був пов’язаний міський квест «Історичні перегони», який мав на меті розвиток у вихованців інтересу до свого міста, бажання творити його майбутнє; виховання у них любові до малої батьківщини, почуття поваги до її традицій.

Учасники квесту:

І - Команда «Екограй» Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

ІІ - Команда «Отамани» Сумського міського Центру науково-технічної творчості молоді.

ІІІ - Команда «Слобожани» міського центру військово-патріотичного виховання.

ІІІ -  Команда «Вісімка» Сумського Палацу дітей та юнацтва, більшість учасників якої - це лідери нашого дитячого самоврядування. Їх до квесту готувала методист ПДЮ – Козлова Л. М.

Забігаючи наперед, зазначимо, що команди розташовані у «призовому» порядку – від першого до третього місця.  На останньому, до речі, розмістилися одразу дві команди. Всі учасники заходу були нагороджені грамотами Управління освіти та науки Сумської міської ради.

    Ведучою та організатором міського квесту стала керівник гуртків «Спортивний туризм» та «Гірський туризм» Сумського Палацу дітей та юнацтва Валентина Іванівна Андросова. А основні станції перегонів були такими: історичний та архітектурний пам’ятник XVII cт. Воскресенська церква, скульптура «Диво-Писанка», зображення засновника міста Суми Герасима Кондратьєва на будівлі, готель «Суми».

     З великим задоволенням квестівці переміщалися вулицями, згідно своїх маршрутних листів, відшукуючи потрібні станції, знайомлячись із окремими історичними та архітектурними пам’ятками міста Суми. Долаючи основні етапи квесту, учасники команд спільно вирішували різні пізнавальні завдання, розгадували фотокросворди, проявляли свою ерудицію, кмітливість. Крім цього, старшокласники перебували на максимумі своєї уваги, логічного та асоціативного мислення, спритності.

Тож, можна із впевненістю сказати, що міський квест «Історичні перегони» створив сприятливі умови для проявлення вихованцями пізнавальних здібностей щодо історичних та архітектурних пам’яток рідного міста; сприяв формуванню у них лідерських та організаторських навиків, уміння орієнтуватися на місцевості, знаходити конструктивні, логічні рішення, користуючись «підказками». А крім того  «Історичні перегони» - це сплеск позитивних емоцій, змагального духу, відчуття себе частиною одного цілого – команди. Це можливість для кожного відкривати для себе цікаві сторінки історії рідного міста. 

   Хотілося б, щоб відомі слова нашого славетного земляка, почесного громадянина міста І. Г. Харитоненка «Любіть Суми так, як люблю я» стали життєвим орієнтиром і для юних сумчан.

      Велика подяка всім вихованцям Палацу, учасникам та координаторам на основних станціях квесту «Історичні перегони», а також керівникам гуртків та об’єднань Палацу: Паненко В.І. (керівник клубу «Абалаковець»), Андросовій В. І. (керівник гуртків «Спортивний туризм», «Гірський туризм»), Голік І.В. (керівник гуртка «Користувач ПК»), Паненко Г. Л. (керівник вокально-хорового колективу «Мозаїка»), Бабенко Н.В. (керівник гуртка «Художня вишивка та бісероплетіння»), а також усім членам суддейської команди!

Дякуємо за підтримку та співучасть!

Міський квест «Історичні перегони» чекатиме всіх бажаючих у наступному році!

Матеріали надала Козлова Л. М.

Переглядів: 791 | Додав: nastino | Теги: квест, Історичні перегони | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!