КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 09:45
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2016 » Лютий » 25 » Пісумки. Творчий звіт. Школа «Малюк»
10:35
Пісумки. Творчий звіт. Школа «Малюк»

    23 лютого пройшов творчий звіт педагогів ранньої творчої орієнтації школи «Малюк» ПДЮ.

   У своєму вступі керівник гуртка Валентина Іванівна Одержеховська зазначила, що цьогорічна зустріч об’єднана тематикою: «Організація пізнавальної діяльності дітей дошкільного віку як основа ефективності освітньо-виховного процесу у школі ранньої творчої орієнтації «Малюк»». Далі кожен з педагогів, що атестуються, формували звіт про свій курс викладання згідно з цією проблематикою.

   Зупинимося на основних тезах.

     Любов Вікторівна Шаповал, як викладач курсу «Комп’ютер і я», зазначила, що особливістю її роботи за останні 5 років стало стеження і слідування новітнім технологіям, які чим далі, тим швидше змінюються і оновлюються. Міняються і пізнавальні процеси дітей. Якщо раніше малюки з острахом починали роздивлятися мишку та клавіатуру, то зараз комп’ютер став частиною їхнього життя, при чому доволі великою. Тож доводиться їх навіть стримувати для того, щоб віртуальний світ не замінив реальний.

     Лариса Миколаївна Тоскуєва, викладач «Комунікативних ігор», зазначила, що пізнавальні процеси зазнають значних, але не дуже втішних змін. Адже для повного їх розкриття у дитини потрібна дружня атмосфера і довіра до оточуючих. На разі ж з кожним новим потоком «малюковці» стають дедалі більш агресивними, і багато часу доводиться виділяти саме на налаштування гармонійних відносин у групі. Проте позитивна динаміка є. Після відвідування «Малюка» дітям простіше довіряти навколишньому світу.

   Левенець Вікторія Іванівна, викладач хореографії та рухливих ігор, приготувала слайд-презентацію своєї діяльності. На її заняттях пізнавальні процеси розкриваються і розвиваються через: колективно-порядкові та музично-ритмічні вправи, танцювальні етюди та композиції, танцювальну імпровізацію та музично-танцювальні ігри.

     З-під пера Левенець В. І. вийшла робота під назвою  «До здоров’я кроком руш!». Саме ця програма отримала визнання, а її авторка стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів, що проходив цього навчального року.

   Заступник директора з навчально-виховної роботи Шаповал Л. В. зазначила, що згідно внутрішнього наказу Палацу, Левенець В. І. отримає грошову премію у якості заохочення.

    Останньою звітувала керівник-методист школи «Малюк» Валентина Іванівна Одержеховська. Вона підготували роздаткові матеріали з досвіду своєї роботи, які можна поділити на три великі блоки:

  • робота з батьками;
  • вивчення, узагальнення та поширення досвіду роботи;
  • методична робота.

   Також були продемонстровані два відео-сюжети про вихованців. До речі, вже троє випускників «Малюка» стали педагогами Палацу: Марина Осюхіна, Євгенія Долгій, Каріна Астахова.

   Валентина Іванівна висловила побажання, що у наступні роки буде заповнено існуючий зараз пробіл, а саме: відновлення традиції викладачів «Малюка» брати участь у педагогічних конкурсах, які б продемонстрували високий професіоналізм та відданість справі розвитку дітей с самого малку.

 Цю ініціативу підтримали Шаповал Л. В. та Ніколаєнко Л. І., доповнивши ідею участі у конкурсах максимальною підтримкою з боку адміністрації Палацу.

Ляхман А.

Переглядів: 491 | Додав: Senbernar28 | Теги: підсумки, Школа Малюк, Творчі звіти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!