КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 20.04.2024, 14:30
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Березень » 17 » По ніжним струнам карнавалу
19:32
По ніжним струнам карнавалу
Теряется Венеция в стихах.
Дробятся в отраженьях впечатленья.
Все в этой жизни как-то впопыхах.
Венеция – другое измеренье.

   16 березня Олександрівська гімназія схожа на справжню Венецію. Сьогодні традиційний «Олександрівській бал» перетворився на «Венеціанський бал-маскарад». Чому ж так сталося? Тому, що в цьому році час проведення нашого балу дивним чином збігся з часом проведення балу-маскараду у Венеції. Там – у місті на площах, серед калейдоскопу масок і костюмів, проводяться концерти і костюмовані ходи, влаштовуються феєрверки, ставляться спектаклі на тему карнавалу... А головне – у старовинних палацах даються традиційні бали-маскаради. У 2014 році Олександрівська гімназія теж вирішила спробувати провести свій карнавал, серед запрошених – звісна річ і вихованці ПДЮ.

Венецианский карнавал, цветов феерия каналов,
Кружа в беспамятстве меж залов.
Волшебный бал, как словно в сказке,
Кто в красной, белой, черной маске.

   Одна з головних традицій карнавалу – це маски. Вони використовувалися для того, щоб під час дійства приховати своє обличчя. Дуже складно передати, яке розмаїття масок можна було побачити сьогодні на маскараді. Серед хлопців тут знайшлися знамениті маски Баута і Вольто, а також дуже незвичайні маски тварин: наприклад, кота або слона. Дівчата вибрали більш елегантні маски під колір сукні, деякі навіть з пір'ям. Практично неможливо було вибрати з величезної кількості масок дві найкращі, але вибір був зроблений, і переможці отримали гідні подарунки.

Под яркой маской и костюмом
Скрывают суть своих затей
Пьеро и Арлекин. Под гримом
Бедняк простой и богатей.

   Як можна уявити карнавал без цих героїв? Сьогодні не давали нам нудьгувати чудові маски комедії дель-арте: Арлекін, П’єріно і Коломбіна. Арлекін – такий собі простак, ледар, ненажера, і у нього є суперник в любові – мрійливий П’єро, якого винахідливий Арлекін завжди перемагав, відбиваючи у нього Коломбіну. Це прекрасне тріо розважало учасників різноманітними жартами, конкурсами і загадками. Але це ще не всі герої карнавалу. До нас в Олександрівську сьогодні прибула сама Венеція, і з нею прийшов Ангел, він – душа на карнавалі. Так повелося століттями, що Ангел свято висвітлює, і поки він не змахне крилами, бал не може розпочатися.

   Невід'ємна традиція карнавалу – це «Festa delle Marie» - парад Марій. Вибирають 12 дівчат красунь і ведуть їх святковим кортежем від замку на площу Марко. Там з 12 вибирають одну, яка і стане королевою маскараду. Усі традиції справжнього «Венеціанського балу-маскараду» були дотримані й королеву ми, звичайно ж, вибрали, але в Олександрівській гімназії є ще свої традиції, як, наприклад, вибір короля або вибір найкращих пар. Переможці отримали свої подарунки, а саме чашки з надписом «Бал в Олександрівській 2014» – це також невеличка традиція.

   Так швидко, як на одному диханні, промчав і цей бал. Ось Ангел крилами змахнув і полетів. Венеція прощається з учасниками. Усі маски зняті. Свічки всі погасли. Двері зачиняються. Але цей казковий вечір ще надовго залишиться в наших серцях.

Карина Ігнатенко

Переглядів: 581 | Додав: JeMчужинкА | Теги: вулицями міста | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!