КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 19.04.2024, 09:56
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Лютий » 13 » Подалі від асфальту
16:09
Подалі від асфальту
   Як часто ми чуємо про пасивність нинішньої молоді? Про те, що їх нічого не цікавить, що вони не прагнуть до саморозвитку, а просто сидять у своїх «Контактах» та живуть у віртуальному світі? А про те, що юнаків та дівчат на вулицю при гарній погоді не витягнеш, а взимку і тим паче? Мабуть не раз, і тим паче не два. Але ж є ще та активна та життєрадісна молодь, яка зруйнувала цей стереотип і довела, що будь-яка погода не страшна, коли ти в чудовій компанії. Такими сміливцями стали активісти Сумської громадської організації «СІЧ», яким нічого не завадило провести «Четвертий дискусійний клуб» під керівництвом активіста Юрія Кривоноса подалі від «асфальтної буденності». 9 лютого сумська молодь вирушила дискутувати не просто куди-небудь, а туди, де думається та філософствується найкраще – до лісу.

   Чудовий зимовий день розпочався із дощу. На дворі було волого та досить неприємно. Легенький вітерець помалу покачував дерева. Мабуть ніхто і не захоче виходити на двір, коли така погода! Але «січовиків» приваблює романтика лісу, не зважаючи на такий день.

   Але просто піти і посидіти в дружньому колі біля вогнища не так цікаво, як, наприклад, насмажити млинців та зварити какао! Не зважаючи на пог
одні умови, хлопці та дівчата з радістю в очах та енергійним запалом покрокували на Голубі озера, де, розбивши міні-табір, розпочали втілювати свою ідею в реальність. Спершу, слабша половина нашої планети, проявила таланти юних господарок і замісила тісто на млинці. У цей час парубки збирали дрова та розпалювали вогонь. Коли діло підходило до готування обіду, справжній кухар (ним виявився хлопець), розпочав займатись какао. У цей час інші зайнялися розважальною програмою, у яку входили цікаві ігри такі, як: «Ніндзя», «Контакт» та «Зум – Зім». Так як на вулиці було волого, то ліпка сніговика на природі урізноманітнило дозвілля.

   Утомлені, але щасливі, покрокували всі гуртом підкріпитися. От і млинці вже готові. У дружній компанії навіть не помічаєш, як летить час. Гарно підкріпившись, молодь завзято прибирала після себе і з чудовим настроєм вирушила додому.

   «Мені дуже сподобалося! Ми провели неймовірний день усі разом та повеселились на славу. Головне, що запам’ятається це на довго:) Ми дізналася багато нового про своїх друзів і мене це приємно вразило. Знайшлися однодумці, з якими можна подискутувати!» – говорить учасниця заходу Олена Кулик.

   Усе ж вихідний пройшов на славу. Може, обід був не настільки ситним, як бабусин борщ чи картопля з котлетами, але на свіжому повітрі й у дружній компанії – це найкраща і найсмачніша страва. Тим паче, коли поєднуєш приємне з корисним – відпочиваєш та спілкуєшся з однодумцями, намагаєшся вирішити проблеми, питання, знайти компаньйонів для нових проектів.

   «Похід до лісу 9 лютого видався дуже позитивним і радісним! Поруч була гарна компанія світлих людей. Хоч вранці за вікном стояла похмура та дощова погода, згодом, якимсь дивом, вона змінилась на яскраву та тиху. Настрій став ще кращим, коли розпочалось поїдання млинців та смачного какао, приготованого на живому вогні людиною, у якої до цього дійсно є хист. У цілому відпочинок та вихідний вдався на славу і залишиться в пам’яті на довго» – підсумовує Сергій Гончаренко, активіст «СІЧі».

   Як добре, що проводяться подібні заходи. Звичайно хочеться, щоб пасивність молоді переростала в ентузіазм та активність. Якщо хоч раз на місяць проводити схожі проекти, то зовсім скоро всі молоді люди забудуть про безглузде використання Інтернету та віртуальне спілкування, а будуть проводити свій вільний час на свіжому повітрі у колі своїх знайомих та друзів.

 
Таміла Кошман
 
 
Переглядів: 551 | Додав: JeMчужинкА | Теги: вулицями міста | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!