КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 19.04.2024, 13:52
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Жовтень » 14 » «Прикордонні Суми за мир без кордонів!». Продовження
21:59
«Прикордонні Суми за мир без кордонів!». Продовження

   Нещодавно на сторінках нашого сайту ми розповідали про загальноміську акцію «Прикордонні Суми за мир без кордонів!» співорганізаторами якого виступив Сумський Палац дітей та юнацтва. У заході взяли участь близько пів тисячі сумських школярів, які створювали послання на паперових голубах (символах миру) для українських та російських прикордонників, а також ділилися розповідями про свої добрі справи, які робили у школах для солдат у зоні АТО, переселенців зі сходу та на підтримку миру та єдності.

   Так, наприклад, колектив КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 вирішили підтримати захисників та приєднатися до акції до Дня учителя «Ліки замість квітів». Кошти, на які діти планували придбати квіти на педагогів, було зібрано, а з отриманої суми придбали й передали необхідні ліки для воїнів на схід.

   Діти та вчителі також вирішили зібрати теплі речі й відправити їх у дитячий будинок м. Дружковка та воїнам, які перебувають у зоні АТО. Також колектив 20-ї школи допоміг матеріально колишнім випускникам і працівникам школи, які зараз знаходяться на південному сході України. Нещодавно була відправлена посилки солдатам з дитячими малюнками, поробками, браслетами, оберегами. Сподіваємось, що підтримка й турбота учнів та учителів 20-ї школи стане надійним захистом для тих, хто охороняє Україну.

   Школярі Сумської Гімназії № 1 написали листи українським солдатам. Кожен учень вклав часточку власної душі до конвертів і надіслав свої щирі побажання воякам. Листи й малюнки, створені гімназистами, стали справжніми оберегами для тих, хто щодня ціною власного життя боронить Україну. З побажаннями добра, здоров’я, сили й терпіння передали діти листи волонтерам. Звідусіль лунали дитячі слова: «Повертайтеся живими! Дякуємо за Україну!».

   Наступним кроком був збір теплих речей для дітей, які вимушено залишили свої рідні домівки в Луганській та Донецькій областях і приїхали до нашого міста. Усі: від найменших гімназистів до випускників не тільки із радістю ділилися необхідними речами, а й передали дітям тепло своїх сердець. Зараз триває ще одна акція – гімназисти й педагоги збирають теплі речі для наших солдатів.

   А з 22 вересня по 3 жовтня в комунальній установі Сумська спеціалізована школа № 1 імені В. Стрельченка відбулися благодійні акції: «Поділись теплом», «Милосердя», «Осінній ярмарок», які об’єднали всіх учнів школи. Акція «Поділись теплом» проходила з 29 вересня по 1 жовтня. Протягом тижня учні й учителі зносили теплі речі для дітей Донецької та Луганської областей. Найактивнішими учасниками стали учні 2-Б класу (класний керівник Смоліна Л. Н). Зібрані речі були передані волонтерам.

   З 29 вересня по 3 жовтня пройшла благодійна акція «Милосердя». Це цільова допомого нашим випускникам. Під час проведення акції було зібрано 9 000 гривень, які передані сім’ям Бараннік та Доценко.

   2 жовтня в школі № 2 відбувся «Осінній ярмарок», на якому учні запропонували: солодощі, випечені власними руками, різноманітні поробки, які придбали батьки, учні, вчителі за символічну плату. Усього було зібрано 1375 гривень. За рішенням учнів було придбану солодощі, засоби особистої гігієни та обереги. На ярмарку були присутні волонтери, які продавали стрічки, значки та інші атрибути з українською символікою. Волонтери зібрали 585 гривень.

   8 жовтня теплі речі, листівки, малюнки, придбані подарунки були передані волонтеру Букіну Андрію, який регулярно доставляє допомогу сумським солдатам у зону АТО.

    Учні Комунальної установи умська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21 стали активними учасниками Всеукраїнської акції «Лист пораненому». У вересні 2014 року школярі не тільки написали листи й намалювали малюнки, а й за ініціативи органу учнівського самоврядування Шкільної ради юнацької демократії провели благодійні концерти «Герої не вмирають» для учнів, батьківської громадськості та жителів мікрорайону. Зібрані кошти передані Кириченко Марині Михайлівні, дружині лейтенанта 27-го Сумського реактивного артилерійського полку Кириченка Юрія Олександровича, якого було поранено 3 вересня 2014 року під час обстрілу поблизу Старобельська Луганської області (на лікування), а малюнки та листи – до військового медичного закладу військової частини АЗ1-14 м. Полтава.

   10 жовтня на подвір’ї школи проведено благодійний Осінній ярмарок. Отримані кошти будуть передані сім’ям переселенців із зони АТО, діти яких навчаються в закладі.

  Учні Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9 долучилися до акції «Лист пораненому». Крім листів військовим, школярі малювали плакати та малюнки з побажаннями, які були відправлені 15-му батальйону Територіальної оборони.

   Також КУ ССШ № 9 проводила акції «Благодійний Осінній ярмарок» та «Замість квітів – бронежилет». Загалом учні школи, вчителі та батьки зібрали 9 993 грн. Зібрані кошти були передані волонтерам Автомайдану й волонтерам громадської організації «Народна самооборона» (адміністрація школи співпрацювала з головою організації «Народна самооборона» Ходзюком Юрієм Феодосієвичем та зі старшим сержантом 15-го батальйону Територіальної оборони Одінцовим Максимом Сергійовичем).

   Частина зібраних коштів була перерахована на лікування В’ячеслава Буйновського – бійця батальйону «Айдар», жителя міста Кролевця, який був поранений у бою поблизу міста Щастя. Решта коштів була витрачена на придбання посуду для 15-го батальйону Територіальної оборони та на придбання будівельних матеріалів для бліндажів для 27-го Сумського зенітно-ракетного полку.

   Учні КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 25 в черговий раз показали, що вони небайдужі до чужого горя. Так, у жовтні 2014 року учні школи активно долучилися до благодійної акції по збору теплих речей для дітей із зони АТО, що залишилися без даху над головою та дітей-переселенців. Школярі зібрали достатню кількість теплих речей, які допоможуть їх ровесникам відчувати себе захищеними в зимову пору. Теплі речі зараз для дітей край необхідні, тому ця допомога від учнів школи зараз дуже доречна і потрібна.

   Педагогічний колектив школи дякує всім небайдужим родинам за особистий внесок та активну участь у соціально-благодійній акції!

  3 22 вересня по 4 жовтня в КУ ССШ №17 пройшла благодійна акція на підтримку військових-учасників АТО під назвою «Подаруй частинку серця воїну». Ініціаторами акції виступили адміністрація школи, педагогічний та учнівський колектив, батьківський комітет школи. Метою акції став збір коштів на придбання теплих речей для воїнів АТО.  У рамках акції діти написали листи бійцям, власноруч виготовили невеличкі сувеніри, подарунки, малюнки, серветки, а також провели благодійні ярмарки.

   У кожному класі було обладнано скриньки, куди кожен охочий міг внести добровільні пожертвування на потреби військових. До благодійної акції долучилися не тільки учні, а й їхні батьки, які організували безкоштовну здачу крові для поранених в АТО військовослужбовців.

   Відбувся конкурс малюнків «Слава єдиній, соборній Україні», а також був проведений благодійний концерт «Подяка українському солдату». На благодійний концерт учні запросили бійців військової частини, родичів військовослужбовців, які сьогодні виконують завдання в зоні проведення АТО на сході України, а також своїх рідних, друзів і знайомих. За час проведення акції дітям вдалося зібрати на потреби армії 15 тисяч 867 гривень.

   КУ Олександрівська гімназія за  вересень та жовтень провели благодійний концерт за участю учнів 5-11 класів з метою допомоги АТО, здійснили збір коштів (учителі, учні) і закупили 20 комплектів термобілизни для бійців та передали в Луганськ, зібрали одяг для дітей-біженців.

Матеріал створено за інформацією, наданою школами Сум

Переглядів: 2431 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!