КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 04:31
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Грудень » 16 » Проблеми та перспективи позашкільної освіти
23:43
Проблеми та перспективи позашкільної освіти

   Всеукраїнський семінар-практикум директорів обласних та міських позашкільних навчальних закладів художньо-естетичного напряму «Теоретичні та практичні аспекти формування творчого потенціалу дітей у позашкільному навчальному закладі» відбувся 9-10 грудня. Сумський палац дітей та юнацтва зустрів гостей з 18 міст України.


   На семінарі виступили з вітальним словом такі почесні гості :

- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Степан Якович Пак;

- директор Українського державного центру позашкільної освіти Геннадій Анатолійович Шкура;

- начальник управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Олена Іванівна Попова;

- начальник управління освіти і науки Сумської міської ради Антоніна Миколаївна Данильченко;

- кандидат педагогічних наук, доцент, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Лариса Володимирівна Тихенко;

- директор Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради Галина Дмитрівна Плахотнікова.
З побажанням плідної роботі , Начальник управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації  Олена Іванівна Попова офіційно відкрила семінар .
  

   Далі відбулися планерні зсідання , на яких   з доповідями виступили науковці , з якими співпрацює 
Палац дітей та юнацтва.

   Відбулася презентація посібника «Формування образного мислення вихованців хореографічного колективу» Маковецького Сергія Володимировича. У посібнику репрезентовано психологічну характеристику дітей молодшого шкільного віку, розкрито психолого-педагогічні особливості формування образного мислення дітей молодшого шкільного віку, запропоновані практичні вправи для формування та розвитку образного мислення. Посібник може бути використаний керівниками хореографічних колективів, методистами художньо-естетичного напряму.

З історією Палацу, системою роботи присутніх познайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Шаповал Л.В. Учасники семінару відвідали екскурсійні центри Палацу дітей та юнацтва: народний музей історії альпінізму, центр Відродження українських пам’яток культури, дитячої художньої галереї та отримали сувеніри на згадку.

   Завершився перший робочий день творчим звітом колективів Сумського Палацу дітей та юнацтва з нагоди 80-річчя закладу. У концерті прийняли участь народний ансамбль сучасного бального танцю «Веселка», керівник відмінник освіти України Маковецький С.В., народний театр естрадного танцю «Пігмаліон», керівник відмінник освіти України Артюх В.В., народний хореографічний ансамбль «Радість», керівники заслужені працівники освіти України Тригуб І.В., Тригуб С.В.; народний театр юних «Шпаківня», керівник Загоняйко С.О.; народний вокальний ансамбль «Труля-ля-та», керівник відмінник освіти України Сай О.В.; вокально-хоровий колектив «Мозаїка», керівник відмінник освіти України Паненко Г.Л.

   Другий день розпочався з секційних засідань, де було презентовано роботу колективу Сумського Палацу дітей та юнацтва, одного з найбільших позашкільних навчальних закладів України, з розвитку творчих здібностей вихованців.

   Заступник директора з навчально-методичної роботи Ніколаєнко Л.І. познайомила присутніх з психолого-педагогічними умовами та освітнім середовищем, що створено у Палаці дітей та юнацтва для розвитку творчих здібностей вихованців.

Практичний психолог Осюхіна О.О. поділилася формами роботи у напрямку «Родинне виховання». Даний напрям реалізовується через різні форми роботи: засідання батьківської школи, групові та індивідуальні консультації, заочне консультування, виступи на батьківських зборах колективів Палацу тощо.

Коздровська В.М., керівник народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» Сумського Палацу дітей та юнацтва, керівник гуртка-методист, Заслужений майстер народної творчості України, яка презентувала використання нетрадиційних художніх технік як один з ефективних засобів розвитку творчих здібностей вихованців.

   Паненко Г.Л., відмінник освіти України, репрезентувала систему роботи вокально-хорового колективу «Мозаїка».

   Після секційного засідання відбулися майстер-класи педагогів:
- Артюх Вікторії Валентинівни, керівника народного театру танцю «Пігмаліон» Сумського Палацу дітей та юнацтва «ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ СУЧАСНИХ СТИЛІВ ХОРЕОГРАФІЇ ЯК НЕОБХІДНОЇ ЛАНКИ У ПІДГОТОВЦІ УНІВЕРСАЛЬНОГО ВИКОНАВЦЯ»;

- Сай Олени Василівни, керівника народного вокального ансамблю «Труля-ля-та» Сумського Палацу дітей та юнацтва «РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ ВИХОВАНЦІВ З ВИКОРИСТАННЯМ МУЗИЧНОГО ФОЛЬКЛОРУ»;

- Загоняйко Світлани Олександрівни, керівника народного театру юних «Шпаківня» Сумського Палацу дітей та юнацтва:  «РОЗВИТОК СЦЕНІЧНОЇ МОВИ, СЦЕНІЧНОГО РУХУ ТА АКТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ЯК ВАЖЛИВИХ СКЛАДОВИХ НАВЧАННЯ МАЙБУТНЬОГО АКТОРА»

   Завершенням семінару став круглий стіл «ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ», на якому учасники обговорювали важливі питання розвитку позашкільної освіти, ділилися досвідом з розвитку творчих здібностей вихованців. Обговорювалися головна умова забезпечення рівного доступу до якісної позашкільної освіти; залучення вихованців до різних видів пізнавальної, практичної, творчої діяльності в позаурочний час.

   Підсумки семінару підвів Геннадій Анатолійович Шкура, директор Українського державного центру позашкільної освіти, який наголосив про необхідність популяризації напрямів позашкільної освіти засобами просвітницької та соціально-педагогічної діяльності, сприяння розширенню форм співпраці з загальноосвітніми навчальними закладами, професійно-технічними, ВНЗ щодо розвитку системи позашкільної освіти в Україні.

   Заступник директора з навчально-методичної роботи Ніколаєнко Лариса Іванівна була виснаженою після дводенного семінару, та все ж задоволеною працею колективу : «Якщо чесно, найперше відчуття - втома. Але, однозначно, приємна. І усвідомлення того, що ми зробили велику справу і ми - найкращі!» 

 

Лариса Ніколаєнко,

Альона Болотова

Переглядів: 680 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!