КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 19.04.2024, 11:57
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Березень » 24 » «Слобода FM»: продовження
23:17
«Слобода FM»: продовження
   22 березня в ефірі обласного радіо «Слобода FM» вийшла програма «Класна година», у гостях якої опинилися вихованки гуртка журналістики Медіа Центру ПДЮ. Це вже четверта програма, підготовлена «Слободою» спільно з Палацом дітей та юнацтва. Сподіваємося, що голоси наших вихованців ще неодноразово звучатимуть у «Класній годині». А для того, щоб дізнатися, чи важко записувати радіопрограму – вашій увазі враження дівчат, які на собі перевірили всі тонкощі професії радіожурналіста.

Незвичайний похід

   Виступ на радіо. Цікаво, мабуть, сидіти біля мікрофону та щось говорити. І зовсім не страшно –  так нам здавалось на перший погляд. Але які саме емоції людина відчуває, коли говорить, у здавалось би, таку просту річ як мікрофон? Відповідь на це питання дізнались вихованці Медіа Центру ПДЮ.

   18 березня ми із Яною Метенко відвідали радіостанцію «Слобода
FM». Із посмішкою на вустах нас зустріла ведуча цієї хвилі Терещенко Марина Сергіївна. Переборовши свій страх та хвилювання, ми разом із Мариною Осюхіною, керівником Медіа Центру ПДЮ, відправились на запис нашого інтерв’ю.
 
   Сівши за стіл, я відчувала паніку, адже вперше записуюсь на радіо.  Узявши всю силу в кулак, ми із Яною давали відповіді на поставлені ведучою запитання. Наш педагог підтримувала нас емоційно, і періодично теж відповідала на питання. Записували нас доволі довго, але сказавши останні слова радіослухачам, я відчула полегшення.

   Незвично сидіти перед мікрофоном та відповідати на питання спонтанно. Мимоволі я згадала слова Фредеріка  Сміта: «Страх невдачі ніколи не повинен бути причиною нашої бездіяльності».

   Раніше я думала, що виступ на радіо – це доволі легко. Але опинившись у такій обстановці, зрозуміла, що це важка праця. Думаєте, що сидіти на зручному стільці і просто говорити це як «два пальці об асфальт»?! Звичайно, що ні. Головне – це чітко відповідати на питання, не «ковтати» слова,  не вживати у своїй розмові молодіжного сленгу. А це не так вже й просто! (Переконалася на власному досвіді).

   Особисто я зробила після запису висновок, що журналіст – це дуже відповідальна професія. Ніколи не знаєш, з ким тобі доведеться спілкуватися чи де виступати. Але вміння імпровізувати та досконале володіння своїми думками допоможуть тобі не зазнати поразки, а навпаки – повести себе, як справжній професіонал.

Таміла Кошман

На хвилях

   22 березня вихованки Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва Таміла Кошман і Яна Метенко на чолі з керівником гуртка Мариною Олександрівною Осюхіною стали гостями програми «Класна година», яка лунала на хвилях обласного радіо «Слобода FM».


   Підготовка до запису програми почався з нашої зустрічі біля ЦУМу, звідки ми разом з керівником поїхали в обласну телерадіокомпанію. По дорозі педагог підготувала нас до запису як справжніх професіоналів, уточнила деякі особливості радіожурналістики, розповіла про правила поведінки в студії, роботи з мікрофоном та інші важливі деталі.

   Біля входу в будівлю нас чекала ведуча та автор програми «Класна година»Марина Сергіївна Терещенко, яка провела всіх до кабінету, де ми могли підготуватися до ефіру (заспокоїтися, налаштуватися на робочий лад). Потім ми всі пішли до студії, між іншим, у справжній радіостудії ми були вперше, і не дуже звично було виступали в ролі не інтерв’юєра, а інтерв'юйованого – людини, в якої беруть інтерв’ю.

   Ведуча ставила нам різні запитання, а ми намагалися чітко та правильно на них відповідати. Звичайно, в голосі було чутно переживання, але ми з цим швидко впорались. Ми розповідали про все те, що пов’язує нас із журналістикою. Чому ми вирішили займатися журналістикою? Чи хочемо ми пов’язати своє майбутнє з цією професією? Якими якостями має володіти справжній журналіст? Також розповідали про Медіа Центр, час від часу наші розповіді доповнювала Марина Олександрівна. Усі разом ми розповідали про те, як проходять заняття в Медіа Центрі, і яких перемог за півтори роки існування ми вже змогли досягти.

   Загалом, враження від свого першого запису в справжній студії обласної телерадіокомпанії у нас залишилося надзвичайне. Хочу сказати одне, що чути свій голос на хвилях обласного радіо «Слобода FM» було дуже приємно.

Яна Метенко

Переглядів: 603 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!