КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 20.04.2024, 02:48
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Червень » 28 » Торгівля людьми? Протидіємо разом!
23:31
Торгівля людьми? Протидіємо разом!

   27 червня представники Громадського бюро «Правозахист» та ГО «Центр підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» у Сумському прес-клубі презентували новий проект. Його метою є об’єднання зусиль громадських організацій та державних структур для протидії торгівлі людьми.

   Для Сумщини ця проблема постає особливо гостро, оскільки вона є регіоном із високим рівнем безробіття. Через це люди віком до 30 років часто виїздять за кордон,  де і стають «товаром». Але жертвою можна стати і не покидаючи межі своєї країни, ставши заручником так званого внутрішнього рабства (за різними даними такими жертвами стають від 20 до 25% постраждалих).

    «Щороку в Україні жертвами торгівлі людьми стають понад 30 тисяч її громадян. Статистичні дані вказують на те, що наша країна – одна з найбільших у світі постачальників «товару». Стан цієї проблеми погіршується. Однією із причин цього є відсутність структури, відповідальної за координацію дій по протидії зазначеного негативного явища», – говорить консультант, тренер проекту Олександр Такул.

   Існує постанова Кабінету Міністрів України (№350), спрямована на затвердження Державної цільової програми протидії торгівлі людьми до 2015 року. Щодо Сумської області, то облдержадміністрація має розпорядження (№547), у якому зазначено, що основні виконавці цієї програми – державні служби, а фінансування покладено на місцеві бюджети. Таким чином законодавство виключає громадські організації з поля діяльності під назвою «протидія торгівлі людьми».

   Координатором проекту «Координація спільних дій між урядовими і громадськими організаціями для підвищення ефективності роботи з протидії торгівлі людьми в Сумській області» є Максим Новіков. Він зазначає, що ця ініціатива отримала підтримку від Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. А її мета – включення організаційно спроможних ГО у реалізацію програми. Координатор також наголосив на тому, що у проекті візьмуть участь представники 12 громадських організацій, правоохоронці, держслужбовці, журналісти.

   Упродовж року заплановано провести ряд заходів, спрямованих на підготовку ґрунту для вирішення проблеми:
   •    по-перше, –  громадський моніторинг, який надасть точні й свіжі дані щодо торгівлі людьми у нашому регіоні. Згідно отриманої інформації буде можливість максимально продуктивно розподілити ресурси;
   •    по-друге, – триденна серія семінарів для представників громадських організацій 4-х районів Сумщини (Липово-Долинського, Краснопільського, Путивльського, Великописарівського). Отримані навички вони передаватимуть на свої рівні;
   •    по-третє, – проведення «круглих столів», громадських слухань та конференцій з партнерами та громадськістю для обговорення проміжних результатів втілення проекту;
   •    по-четверте, – виготовлення інформаційного бюлетеня, де будуть зазначені координати та контакти служб, задіяних у протидії торгівлі людьми.

   Окрім юридичного, проект охоплює ще й такий важливий психологічний аспект як реабілітація людей, які побували у рабстві та зміна ціннісних орієнтирів, аби запобігти потраплянню туди.

   «Часто людина підсвідомо робить із себе жертву. Це, перш за все, знижена самооцінка, коли людина втрачає мотивацію до захисту, розчаровується, їй здається, що вона нікому не потрібна, а тому й перейматися своєю долею не варто. Найчастіше такі настрої зустрічаються серед молодих людей, які й є нашою цільовою аудиторією», – зауважує психолог, тренер проекту Оксана Корсун.

   Підійшовши комплексно до втілення ініціативи, організатори разом з партнерами мають на меті створення на місцевому рівні міжвідомчої координаційної структури. Саме вона займатиметься питаннями протидії торгівлі людьми на Сумщині.

Анна Рубцова
Матеріал підготовлено у межах проекту

«Третій сектор + Четверта влада»

Деталі: https://vk.com/3plus4

 

 

Переглядів: 699 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!