КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Вівторок, 16.04.2024, 21:55
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Листопад » 5 » У Сумах зібралися найсильніші українські економісти-школярі
00:19
У Сумах зібралися найсильніші українські економісти-школярі

   28 жовтня – 01 листопада у місті Суми відбувся Х Всеукраїнський турнір юних економістів. У турнірі взяли участь 17 команд шкіл з Сум, Конотопа, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Миколаївської, Харківської, Хмельницької, Волинської та Донецької областей. До складу журі увійшли представники різних ВНЗ України, а також викладачі Української академії банківської справи Національного Банку України. Тож давайте з вами розпочнемо екскурс по кожному дню цієї визначної події.

   28 жовтня відбулось відкриття Х Всеукраїнського турніру юних економістів у актовій залі УАБС НБУ. На цьому заході ведучі представили всі 17 команд, які глядачі тепло зустрічали, а особливу увагу приділили команді нині неспокійного Маріуполя та подякували їм за мужність та жагу до перемоги. Також саме в цей день відбулось жеребкування. Капітан кожної команди повинен був піднятись на сцену та витягнути номер, за яким будуть розподілені ігри чвертьфіналу. Учасників турніру вітали і художніми номерами. Загалом, перше враження від турніру було на дуже високому рівні.

   29-30 жовтня на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 імені Героя Радянського Союзу О.А. Бутка відбулися 4 гри чвертьфіналу, по 2 гри на день. Команди грали в шести аудиторіях, кожного разу міняючись між собою. В одну гру входить розіграш 3-4 питань, на кожному питанні команди змінювали свої ролі доповідача, опонента, рецензента, а в деяких аудиторіях і спостерігача. Невід’ємною частиною ігор є палкі полеміки спочатку між представниками команд у різних ролях, а потім – і між цілими командами. Чим вони цікаві? А тим, що кожна команда висловлює свою думку та аргументує її, вона може сходитись з думками інших команд, а може бути кардинально іншою. Але в таких полеміках головне дійти до консенсусу, тобто знайти саме ту «золоту середину», яка б задовольнила і команди, і журі. За підсумком чвертьфіналу в півфінал пройшли 9 команд.

   31 жовтня також на базі школи відбувся півфінал. Ігри півфіналу були дуже складними, бо в усіх трьох аудиторія зібрались найсильніші команди України, і тому, на мою думки, ті, хто пройшов у півфінал і, взагалі, хто погодився брати участь у цьому складному турнірі, вже є переможцем, навіть для себе! За результатами півфіналу у фіналі грали такі команди:

  • «Concordia» школи №7 м. Суми;

  • «ім.  Бертольда Шварца» Олександрівської гімназії м. Суми;

  • «Десятка» Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 ім. Героя Радянського Союзу О.А. Бутка. Також Суми.

  

   01 листопада відбулась в актовій залі УАБС НБУ довгоочікувана подія – фінал Х Всеукраїнського турніру юних економістів. Це було дивовижно! Уперше всі 3 сумські команди пройшли в фінал і перед всією Україною показали свій високий рівень знань з економіки та володіння мовою. Це була битва титанів!!! Турнір завершився тим, що команда «Десятка» посіла І місце (що, мабуть, є трішки символічним на ювілейному Х турнірі), а команди «Concordia» та «ім.  Бертольда Шварца» розділила між собою ІІ місце.

   Чудовою крапкою для турніру стало нагородження всіх учасників та переможців конкурсу. Також були виділені окремі номінації, як «Кращий гравець», «Кращий капітан», «Кращий доповідач», «Кращий опонент» та «Кращий рецензент». Команди були нагороджені дипломами та подарунками. Окремо подяками нагородили кожного вчителя та наукового керівника, які плідно працювали та хвилювалися за дітей. Адже вивчити дітей до такого рівня, є великою справою, яку не кожен здатен осилити.

    Загалом, ці 5 днів залишаться в пам’яті у кожного учасника, бо турнір – це невелика школа життя й чималий досвід. І від себе, як від учасника турніру, хотілося б сказати, що я ще ніколи в житті не отримувала стільки позитивних емоцій, стільки знань, але в такій незвичній формі. Я отримала, особисто для себе, багато нових порад, які я із задоволенням прийму до своєї уваги! І також хочу подякувати Вам, педагоги, за те, що ви привели нас до цієї перемоги та Вам, організатори, що ви створюєте такі турніри та даєте можливість нам, підліткам, показати свої знання! І хочу сказати одне, що моє життя більше не повернеться в звичайне коло подій і що з такою молоддю наша вітчизняна економіка не буде стояти на місці!

Яна Метенко

Переглядів: 788 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!