КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 18.04.2024, 13:21
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Лютий » 23 » У СумДУ відбулася традиційна «Показуха»
12:38
У СумДУ відбулася традиційна «Показуха»
   А між тим сайт Сумського Палацу дітей та юнацтва продовжує висвітлювати цікаві  молодіжні події, які відбуваються в Сумах, у межах рубрики «вулицями міста». Сьогодні вішій увазі інформація про гру «Показуха», яка відбулася в Сумському державному університеті.

   Важкий тиждень. Уже голова йде обертом від навчального процесу і лише одна думка непокоїть: «Коли настане час веселого настрою та емоцій?». Студенти, вам знайомий цей стан очікування відпочинку? Саме з метою активного та корисного для вашого мозку й уяви відпочинку 12 лютого Факультет ЕлІТ запропонував відвідати у Сумському державному університеті в аудиторії Ц 224 гру «Показуха».

   Захід проводиться декілька разів на семестр і є аналогом гри «Крокодил». Пам’ятаєте, ще у дитинстві ми грали у неї, намагаючись зобразити чайник? Та зараз завдання ускладнилося: спробуйте показати слово «метаболізм» одними жестами. Справа здається не легкою, але за допомогою маленьких хитрощів це стає досить реально і цікаво, допомагає відволіктися у компанії друзів від навчального процесу.

   Звісна річ, я не змогла пропустити такий захід, адже як справжньому журналісту, мені цікаво все: вирішила відвідати «Показуху» і подивитися, чим сповнене життя студента поза навчанням, відчути ці емоції та переживання на собі.

   Приходжу вчасно і вже одразу знайомлюся з першою традицією гри: чекати тих, хто спізнюється – це вже невід’ємна частина гри. Із зовні сірий туман накриває університет і погода зовсім не радує око, але в аудиторії обіцяють бути веселощі. Про це свідчать загадкова коробочка на столі, клаптики паперу із завданнями і, найголовніше, торт. Така собі солодка мотивація для команд, адже всім відомо, що солодощі корисні при розумовій роботі.

   До речі, саме з тортом пов’язані кумедні історії «Показухи». Світлана, організатор гри, розповіла нам: «Дуже часто у поспіху збирання реквізитів забувається ніж». І чим, на вашу думку, студенти з нетерпінням можуть різати торт, коли він весь час звабливо поглядав на них? Тут навіть студентських білетів не шкода. Уявляєте цю картину?

   На початку гри учасники діляться на дві команди. Сьогодні це «Фантазери» і команда з провокуючою назвою «Windows отстой». Гра складається з декількох етапів і з кожним новим рівнем важкість завдань й атмосфера в аудиторії розжарюється. Команди показували і «дію», і «тавтологію», і «гермафродита», «консенсус», «регламент». Тобто, чим голова студента забита.

    Останній етап найцікавіший. Це шанс для команд «відігратися», адже завдання придумують один для одного саме вони, а не ведуча. Тут все й вирішується.

   Перемогла в нас, звісно, дружба. Ну а як по-іншому? Гайда усі їсти торт – солодкий сюрприз вже зачекався свого тріумфу.

   І на останок трохи історії. Захід «Показуха» існує вже 3 роки і став традицією, яка переходить з покоління в покоління – від одного курсу, до іншого. На гру запрошуються всі бажаючі. Також вона проводиться на свіжому повітрі, коли погода дозволяє, біля ЕТ-корпусу. У майбутньому організатори плануюсь частіше проводити подібні заходи, адже вони стали невід’ємною частиною студентського дозвілля.

 
 Анна Грицина
Переглядів: 722 | Додав: JeMчужинкА | Теги: вулицями міста | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 3
avatar
1 Евгения • 15:03, 23.02.2014
Дуже цікаво!
avatar
2 Юрий • 23:03, 24.02.2014
"солодощі корисні при розумовій роботі" :). Цікава історія! А може запрошувати на цю гру майбутніх абітурієнтів та надати можливість їм позмагатись у майстерності відгадування із студентами?
avatar
3 JeMчужинкА • 23:18, 24.02.2014
Чудова ідея! У Палаці дітей та юнацтва займається багато абітурієнтів і ми легко зберемо групу охочих пограти зі студентами! Ми завжди "за" цікаві ідеї!!!
avatar
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!