КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 13:35
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Листопад » 16 » В Сумах можна побачити мешканців Тибету
11:37
В Сумах можна побачити мешканців Тибету

  У вівторок, 11 листопада, в Сумській міській галереї відкрилася виставка фоторобіт Віри Паненко.

  Кілька слів про автора.

  Віра Паненко багато років є керівником дитячо-юнацького клубу туристів і альпіністів «Абалаковець». У неї тренувалися і вчилися жити багато сумських майстрів цього мужнього виду спорту. Крім того, вона є одним з ініціаторів та організаторів «Меморіалу пам'яті загиблих друзів» - красивої та зворушливої спортивно-творчої події, яка щоосені проходить в Зеленому Гаю.

  Можна сміливо стверджувати, що Віра Паненко - один зі стовпів сумського нематеріального світу, що включає в себе спорт, культуру і освіту - тобто види занять, безпосередньо пов'язані з тим, що в людині є доброго, розумного, доброго і вічного. Вірі Андріївні вдалося реалізуватися через любов до людей, а не через володіння якимось набором речей або можливостей вирішувати питання. Така неординарна особистість не може не викликати інтерес з точки зору її життєвих мотивацій.

  Що їй рухає? Що дає сили так щедро і продуктивно жити? Очевидно, що витоки краще за все шукати у творчості. Віра Паненко з 1998 року серйозно займається фотографією. А це таке мистецтво, що досить детально розповідає про внутрішній світ автора. З усього різноманіття великих і маленьких чудес світу фотограф висмикує щось своє, те, що він побачив як загально цікаве, що відгукнулося в його душі, як те, що належить одночасно і всім, і його особистому космосу.

  Виставка, експонована в Сумській міській галереї, називається: «Містерія Цам: між царством божеств і світом людей». Представлені на ній роботи були зроблені в 2012 році під час подорожі в далеку землю під назвою Ладакха, розташовану в індійському Тибеті. В цьому куточку землі зберігається культура тибетського буддизму, проходять великі релігійні містерії, скоюються магічні ритуали. Саме таким є священний ритуальний Танець Цам. Під час нього відбувається очищення карми - як усього простору, так і окремих людей - умиротворення злих духів, а оракули оголошують пророцтва щодо майбутнього.    

   Виставка складається з фотографій, що зображують пейзажі Тибету, танці ченців і портрети місцевих жителів. Портрети, на наш суб'єктивний погляд, автору вдалися особливо. Ми не будемо зупинятися на розборі кожної роботи, надавши право зробити це відвідувачам виставки. Але в цілому, можна сказати, що експозиція виглядає вельми символічно. Автор, що присвятила своє життя підкорення різних матеріальних вершин ділиться своїми враженнями про перебування в краях, відомих, як місця духовних практик, Піднімати людини вищу за всіх земних піків - до вершин духовним.

Виставку можна буде подивитися до 9 грудня

 

Джерело: Агентство творческих событий та abalakovets.sumy.ua

Переглядів: 487 | Додав: Senbernar28 | Теги: Абалаковець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!