КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 00:32
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2016 » Листопад » 8 » Вчителі теж вчаться.
16:15
Вчителі теж вчаться.

    Гортаючи сторінки нашого сайту,  можна побачити, що вихованці Палацу весь час успішно беруть участь конкурсах та фестивалях місцевого, всеукраїнського і навіть міжнародного масштабів. Але в цей же час вдосконалюються і їх педагоги. Тож нижче приводимо заходи, які відображають цю велетенську роботу, так би мовити нижню частину айсбергу. І це, до речі, тільки за один (!) другий осінній місяць.

  11-13 жовтня у м. Вінниця відбувся семінар-практикум для завідувачів відділів  організаційно-масової  роботи  на тему: «Виховання патріотично налаштованої та соціально активної особистості засобами організаційно-масової роботи в позашкільному навчально-виховному закладі», на якому Сумський Палац дітей та юнацтва представляла Лариса Миколаївна Тоскуєва.

   У перший день учасникам семінару було запропоновано розглянути актуальні питання з організації та удосконалення виховного процесу сучасного позашкільного закладу: Вінницький Палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної познайомив із своєю системою виховної роботи, як із як засіб формування патріотично налаштованої та соціально активної особистості (виступала Підлісна Н., заступник директора з виховної роботи Палацу м. Вінниця) та принципами організації дозвіллєвої діяльності дітей та юнацтва – йшлося про техніку безпеки в рамках проведення масових заходів (доповідач – Гулечко Т., експерт міжвідомчої комісії по оздоровленню та відпочинку дітей України  при Міністерстві соціальної політики). У другій половині дня гості семінару стали учасниками тематичного виховного заходу «Палац - майстерня творчості й натхнення», тема «Європейський сувенір». Унікальністю цього дійства стало вміле поєднання тематично-пізнавального заходу із проведенням 10 майстер-класів з виготовлення європейських сувенірів з декоративно-прикладного мистецтва.

     Цікавим та змістовним видалась презентація Вінницької міської молодіжної громадської організації «Союз старшокласників «Лідер» та робота клубу шкільних омбудсменів «Бумеранг». 

Другий день семінару був не менш насиченим.

Гості були запрошені на перегляд різноманітних за тематикою та формою проведення заходів:

  • Пізнавально-ігрову програму «Серце доброти»;
  • Виступ соціально-правового агіттеатру «Нова хвиля» на тему: «Непередбачуване життя»;
  • Тематичний захід до Дня Захисника України «За волю, за правду, за Україну».

По завершенні семінару кожен його учасник отримав сертифікат.

    Щож до загального враження, то Тоскуєва Л. М. поділилася своїми думками: «Здається, що Вінницький Палац – це єдиний організм. Такої взаємопідтримки я ще ніде не бачила.»

    20-21 жовтня на базі Київського міського будинку вчителя відбулася Всеукраїнська практико-орієнтована конференція «Концептуальні основи модернізації змісту позашкільної освіти», учасницею якої стала заступник директора з навчально-методичної роботи Палацу Лариса Іванівна Ніколаєнко.

    У рамках першого дня конференції відбулися пленарні засідання за тематичними напрямами «Освітній простір позашкільного навчального закладу як складова життєтворчості особистості», «Досвід та проблеми програмного забезпечення змісту позашкільної освіти», «Сучасні підходи в організації змістовного наповнення навчального процесу в позашкільному навчальному закладі».

   Другий день відбувався за напрямом «Психолого-педагогічний супровід збереження потенціалу педагогів позашкільних навчальних закладів» й пройшов у формі тренінгу «Ефективний стрес-менеджмент та технології збереження психічних ресурсів у педагогів-позашкільників».

   Всі учасники отримали сертифікати.

    27 жовтня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція Інституту проблем виховання НАПН України «Теоретико-методологічні засади та світоглядні орієнтири національно-патріотичного виховання дітей та молоді», учасником якої стала методист Наталя Павлівна Левенець.

    Конференція розпочалася з пленарного засідання, на якому розглядалися теоретичні аспекти патріотичного виховання. У другій частині заходу відбулися секційні засідання за напрямами: «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді в різних інститутах громадянського суспільства», «Сучасні акценти національно-патріотичного виховання в закладах освіти», «Виховання громадянина-патріота в українському соціальному вимірі: партнерство закладу освіти й сім’ї», «Формування громадянськості учня у про соціальній діяльності», на яких учасники конференції поділилися досвідом роботи в цих питаннях.

За організацію плідної співпраці, експериментальної діяльності та впровадження наукових ідей національно-патріотичного виховання дітей та молоді в освітянську практику методист Левенець Н.П. нагороджена Грамотою Інституту проблем виховання НАПН України.

     Відповідно до листа Українського державного центру позашкільної освіти від 28.09.16 № 09-19 «Про проведення Всеукраїнського семінару-практикуму» 27-28 жовтня у м. Київ відбувся Всеукраїнський семінар-практикум для директорів обласних позашкільних навчальних закладів науково-технічного та художньо-естетичного напрямів, учасником якого став директор Сумського Палацу дітей та юнацтва Сергій Володимирович Маковецький. У перший день семінару присутніх привітали Бут С.В., головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України, Шкура Г.А., директор Українського державного центру позашкільної освіти, Єременко А.В., завідувач відділу ІТ-технологій, Вострова М., психолог ГО «Відкрита хата».

    У рамках другого дня відбувся Всеукраїнський форум педагогічних працівників позашкільної освіти «Позашкільна освіта в умовах децентралізації». Протягом форуму обговорювалися актуальні питання позашкільної освіти, відбулася виставка науково-методичних матеріалів і творчих робіт позашкільних закладів, панельна дискусія.

 

Звичайно, все «смачне» та корисне, отримане на конференціях та семінарах одразу впроваджується у палацівське життя.

Сил і натхнення нашим педагогам!

Переглядів: 547 | Додав: nastino | Теги: семінар, педагог | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!