КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 28.03.2024, 12:07
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2015 » Листопад » 21 » «Вибір» або історія однієї ідеї!
19:30
«Вибір» або історія однієї ідеї!

    Кожен хоч раз у житті мав таку ідею, яку б хотів втілити у життя. І багато, хто досягав цього! Але потім, після реалізації, думав, що ціль досягнута, а отже можна й відпочити. Насправді, це не зовсім так: якщо твій задум втілився в життя мінімум 5 разів, то саме це і є перемога, адже ви змогли передати свою мету іншим.

    У місті Суми є такий проект, що реалізовується з 2007 року. Це «Вибір» – виїзд активної молоді з метою розвитку лідерських якостей. Ви були на такому заході? Якщо ні, то запрошуємо зануритися у нього з головою.

  14-15 листопада на базі державного позашкільного закладу – дитячого закладу санаторного типу «Ровесник» відбувся виїзний збір активу старшокласників міста «Вибір – 2015», що організувала МОСТ  –молодіжна організація старшокласників ПДЮ за фінансової підтримки Сумського міського центру дозвілля молоді Сумської міської ради. Назва проекту невипадкова. У 2007 році треба було обрати голову організації МОСТ. З того дня назва «Вибір» закріпилася за цим проектом.

   Цього року до табору вирушило 20 активних старшокласників міста та 10 студентів, разом з ними − керівники проекту. Усі із захватом чекали тієї миті, коли рушать до визначеного місця. Своїми сподіваннями ділиться Анастасія Геренко: «Я чекала від виїзду нові знайомства, враження. Хотіла якнайшвидше побувати на різноманітних тренінгах, отримати новий досвід та круто провести час».

    Єгора Ганжу також переповнювали емоції: «Мені сподобалися вправи тренера Максима Соханя, який провів для нас тренінг з невербального спілкування. Я відчув, наскільки важко і водночас легко комусь довіритися. Також сподобалася вправа «баскетбол» по закиданню м’яча в корзину за допомогою ковдри, це нас більше згуртувало».

    Програмою також було передбачено у  перший день проведення двох тренінгів: «Комунікація» та «Я – громадянин». Першим тренінгом опікувалися Євгенія Кривошеєнко та Валерія Заболотна, представники громадських організацій. Вони розповідали про ефективну команду та шляхи реалізації власної ідеї. Тренінг «Я – громадянин» проводив Владислав Діброва, представник ГО «Сумські волонтерські сили». Він розповідав, яку людину можна називати громадянином, і що таке громада.

   Після насичених тренінгів відбувся вечірній квест, який проводив Єгор Ганжа, активний старшокласник міста. Переживаннями від події поділився Віталій Птащенко: «Найбільше мені сподобалося команда, в якій я був. У квесті нам спочатку потрібно було знайти картки із зашифрованими фільмами, а потім розшифрувати їх».

   Після цієї захоплюючої пригоди учасників чекав квартирник. Це дійство, коли всі охочі збираються у когось на квартирі (звідси і назва) та під акомпонемент співають пісні, смакуючи печиво з чаєм. За гітарою натхнення цього вечора – Денис Андріяш.

   «Найбільше мені сподобалася атмосфера, яка панувала під час квартирнику. Я обожнюю співати під гітару. Особливо класно, коли пісні лунають від душі, а голоси сплітаються в унісон», − відгукується Даша Данілова, учасник виїзду. Після останніх акордів усі подякували солісту та пішли по кімнатах, щоб набратися сил, адже завтра чекав не менш цікавий день. 

 

   Уранці відбулась «Зарядка Кличка», яку провів учасник «Школи Успіху» Влад Шаповал. Після отриманого заряду бадьорості  розпочалася «Жива бібліотека». Цей захід взагалі проводить Центр Європейських Ініціатив, метою якого є «зламати» певні стереотипи в суспільстві. У ролі книг виступають живі люди, які діляться своїми історіями із життя, що здатні змінити світобачення людини.

   Цього разу для активних старшокласників «живими книгами» стали студенти, що ділились своїм досвідом. Теми були різноманітні: від автостопа й настільних ігор до національної гвардії та Сумської кулінарної сотні. Тому 3 години незабутніх вражень промайнули дуже швидко. «Мені в «Живій бібліотеці» сподобалось те, що вона відбувалася з великою кількістю людей та цікавими живими книгами. Великою приємністю стало те, що ці книги доповнювали одне одного. Здавалося теми різні, але вони переплітаються». – розповів Юрій Губар, «читач» бібліотеки.

 

Підходив кінець перебування в таборі. Усі спакували речі та вийшли за межі «Ровіснику», щоб зробили останнє спільне фото в рамках проекту.

 «Вибір – 2015» − чудовий задум, що згуртовує активну молодь та дає поштовх для саморозвитку.

Дуже добре, коли подібні ідеї знаходять підтримку та продовжують реалізацію. І якщо вам випадає можливість відвідати тренінг, то обов’язково погоджуйтеся. Бо така подія може принести у ваше життя не тільки нові емоції та друзів, а й навички, що знадобляться у житті.

Влад Шаповал,

голова Сумської ради старшокласників «МОСТ».

Переглядів: 432 | Додав: Senbernar28 | Теги: Мост, вибір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!