КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 18.04.2024, 23:41
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Вихованці Медіа-центру вдруге відвідали телестудію СумДУ
22:09
Вихованці Медіа-центру вдруге відвідали телестудію СумДУ

   Багато людей шукають себе у різних галузях: хтось неймовірно хоче стати професійним спортсменом, дехто вважає, що з нього вийде непоганий дизайнер, інші не уявляють свого життя без книги і знають, що пов’яжуть своє життя з наукою. Я не є винятком і довго намагалася зрозуміти, ким себе бачу в майбутньому. Свій вибір я зупинила на одній з найцікавіших професій – журналіст. Зараз я намагаюся набратися досвіду та навчитися азам цієї справи у ПДЮ, де відвідую заняття з журналістики.

   У п’ятницю 24 жовтня вихованці Медіа-центру Сумського Палацу дітей та юнацтві відвідали екскурсію в Сумському державному університеті. Мушу сказати, що вона викликала безліч радісних емоцій в усієї групи. Перше, що ми побачили (і запам’ятали найбільше), була телевізійна студія, до якої нас запросила господиня студії – викладач Раїса Сергіївна Стоян. З її легкої руки ми одразу ж спробували себе у ролі ведучих новин. Звісно, з першого разу правильно сказати виданий текст у камеру ні у кого не вийшло, тому ми насміялись досхочу з кожного. Відео, яке нам подарували, і досі викликає посмішки.

   Вельми цікавою справою стало читання скоромовок, що є дуже корисною вправою для формування правильної дикції та вимови. Під час нашого перебування у студії, ми отримали багато порад та інформації, які допоможуть у професійному майбутньому.

   Наступним етапом була зустріч з редактором газети «Резонанс» Василем Васильовичем Чубуром. Він побажав успіху в наших починаннях і подарував по газеті.

   Телевізійна студія та видання власної газети не єдине, чим може похвалитися університет. Ще одним яскравим моментом дня стало відвідування бібліотеки СумДУ. Якщо ви вважаєте, що бібліотеки нудні, то відкиньте ці стереотипи в сторону, адже погодьтеся, не кожного дня можна побачити рідкісні видання та досконалі копії найбільш важливих та цікавих книг. Наприклад: одна з небагатьох – точна копія Пересопницького Євангеліє.

    Я була вражена красою цієї книги: вона важить дев’ять кілограмів та повністю відтворює розміри та вагу оригіналу, на якому, до речі, дає клятву Президент України в Києві. Заворожують деталі: візерунки (які в оригіналі прикрашені справжнім золотом), зміст й навіть усі потертості та ознаки поважного віку цієї книги. Якщо доторкнутися до Пересопницького Євангеліє й загадати бажання, то воно обов’язково здійсниться.

  

   Атмосфера самої бібліотеки була якоюсь казковою. Нам дали приміряти капелюшки випускників (конфедератки), та свитки, щоб зробити гарні фотографії. Навіть пролунав коментар від одної з учасниць екскурсії: «Таке враження, ніби я потрапила до Хогвартсу»...

   День видався корисним, наповненм цікавостями та новими знайомствами.

Євгенія Горбунова

Фото - за посиланням

Матеріал на сайті факультету ІФСК СумДУ Маргарити Скляниченко

можна переглянути за посиланням

Переглядів: 660 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!