КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 15:10
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2020 » Квітень » 23 » ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПСИХОЛОГА
10:40
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПСИХОЛОГА

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПСИХОЛОГА

У четвер, 23 квітня 2020 року, в Україні відзначають своє професійне свято психологи. Найбільш визнана діяльність практичних психологів у сфері педагогічної, медичної, соціальної психології. Активно розвиваються й інші напрямки практичної психології: економічна, юридична, політична, спортивна, військова. В Україні сьогодні нараховується понад 49 напрямків психологічних спеціалізацій.

Один з видатних психологів минулого століття Жан Піаже (Jean Piaget) передбачив, що в 21 столітті психологія стане однією з провідних наук. Судячи з усього, його прогноз починає збуватися. Це висловлювання прозвучить ще більш знаково, якщо згадати, що офіційне визнання психологія отримала менше півтора століття тому. У 1879 році німецький психолог Ст. Вундт відкрив у Лейпцигу першу лабораторію експериментальної психології.

За час, що минув, психологія накопичила безліч унікальних фактів і даних про людину. Психологію можна назвати наукою, що спостерігає за людиною через пізнання.

Протягом XX століття в суспільстві поступово формувався соціальний попит на діяльність психологів, професія соціально визнавалась і, як наслідок, отримувала нормативно-правову основу (з'являлися юридичні документи щодо регулювання статусу, змісту і форми діяльності професійного психолога). Поступово формувалася система професійної освіти і підготовки психологів, створювалися професійні товариства психологів, формулювалися вимоги до професійної кваліфікації та досвіду фахівців-психологів.

У новому тисячолітті професія психолога стає все більш популярною в Україні.  Системна робота із створення психологічної служби в освітній галузі розпочалася з 1991 р., коли в Інституті психології ім. Г.С. Костюка АПН України був створений новий підрозділ – Центр психологічної служби в системі народної освіти. У листопаді того ж року відбулася перша всеукраїнська конференція з практичної психології (м. Луцьк).

 У 2004 році сталася значна подія у психологічній службі системи освіти України. 23 квітня вперше відбулося засідання колегії Міністерства освіти і науки України (міністр – В.Г. Кремень), яка вперше за роки існування служби розглянула питання «Про стан і перспективи розвитку психологічної служби системи освіти». У той же день, після засідання колегії МОН, на зібранні обласних керівників психологічної служби було вирішено відзначати цей день як «День практичного психолога». Ця традиція зберігається і дотепер.

У будь-якій важкій ситуації ми звертаємося за допомогою до фахівців. Зазначимо, що кожен психолог, що консультує людей, бере на себе величезну відповідальність. Адже від його особистої майстерності і знань багато в чому залежить результат консультування.

Зараз в Україні професія психолога набула особливої привабливості, а психологічні знання викликають стійкий практичний інтерес. Психологи працюють в освітніх та науково-дослідних закладах, у лікарнях та різних соціальних службах, на виробництві, у правоохоронних органах та у службах з подолання наслідків надзвичайних ситуацій, у сфері реклами та спорту, у засобах масової інформації, професійних громадських організаціях тощо.

Цьогорічний Тиждень психології в освітніх закладах проходе під гаслом «Психологія у моєму житті».

Переглядів: 289 | Додав: volschebnicza | Теги: Психолог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!