КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 17:19
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Червень » 1 » Секретики дитинства: школа «Малюк» відсвяткувала своє 20-річчя
17:42
Секретики дитинства: школа «Малюк» відсвяткувала своє 20-річчя

   Дитинство… яке ж ти унікальне та неповторне, багате радістю та щастям. Скільки ж у тебе є чудових свят. Наприклад, свято катання на каруселях, свято літнього купання, першої списаної шкільної ручки… Їх стільки, що й не полічити, хоч кожного дня знаходь щось нове та унікальне. Однак, вихованцям школи ранньої творчої орієнтації «Малюк» Сумського Палацу дітей та юнацтва пощастило трохи більше, ніж іншим їхнім одноліткам, адже їх дитинство більше на одне надзвичайне свято. І це  – випускний «Малюка», який цього року співпав з 20-річчним ювілеєм школи.

   1-го червня, у Всесвітній день захисту дітей, мала актова зала Палацу надзвичайно гарно причепурилася. Повсюди – різнокольорові повітряні кульки, з них зроблено усе: величезна цифра 20 на стіні, кольорові арки, смішні клоуни, величезні квіти… Усе говорить, що ось-ось має розпочатися щось казкове

   І ось, у залі з’являються винуватці сьогоднішнього торжества – хлопці у вишиванках, костюмах з краватками-метеликами і дівчата з вишуканими зачісками та у справжніх бальних сукнях з пишними й довгими спідницями. І не зважаючи на те, що цим модникам лише по 6 років, кожен із них – справжня ікона стилю. Це – випускники школи ранньої творчої орієнтації «Малюк», вони два роки старанно вивчали танці, співи, англійську мову, малювання, грали в різні комунікативні та розвиваючі ігри та потрошку готувалися до школи. Тепер вони готові йти у перший клас і показати однокласникам усе, чому їх навчили у Палаці, але це у вересні, а зараз – свято!

    Звучить урочиста музика і раптом білий, не помітний, на перший погляд, екран оживає і глядачі бачать чудовий фільм про «Малюк» (автори – Лариса Ніколаєнко та Ігор Мироненко). Дітлахи не одразу зрозуміли, що відбувається, але коли побачили на екрані себе й своїх друзів – дуже зраділи. Закінчується фільм і на сцені з’являються ведучі свята – Катерина Михайлівна Смертяк і Сергій Юрійович Дяченко. Вони особливо, дуже душевно вітаються з дітьми, їхніми батьками і запрошують на свято людей, без яких починати ніяк не можна – педагогів школи.

   Тепер, коли вся родина разом – час починати розгадувати різні секретики дитинства. Чи знали ви, де ховаються та зберігаються всі дитячі секрети? Правильно – у кишенях. І раптом всі присутні помічають, що за спинами ведучих захована (якщо можна так сказати) величезна кишеня. А так… А й справді, що ж там?

  Катерина Михайлівна обережно зазирає у кишеньку й дістає звідти три золоті ключики. Цікаво, що вони відкривають? Виявляється, це ключики від трьох свят. Перший – випускний «Малюка», другий – його 20-річчя, а третій – 80-річчя Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   А відкрити святкування та урочистості присутні довірили педагогам-першовідкривачам, тим, хто був серед перших педагогів «Малюка». Так, наприклад, керівник народного вокального ансамблю «Труля-ля-та» Олена Сай – перший педагог «Музичної азбуки» «Малюка».

   Зала оплесками вітає Олену Василівну, а вона, у свою чергу, вітає присутніх, а її вихованці на чолі з солісткою Ариною Мікулою дарують пісню «Європа».

   Але вже час відкривати наступні секретики й оголошувати інших першовідкривачів. Серед них: Віра Іванівна Бочарова, директор Палацу на момент відкриття школи та її ініціатор (між іншим, Віра Іванівна була присутня на святі й щиро ділилася враженнями). Також серед перших педагогів Валентина Іванівна Одержиховська – незмінний керівник, Любов Вікторівна Шаповал – учитель «комп’ютерної азбуки», Людмила Миколаївна Козлова – методист школи, Вікторія Едуардівна Проняєва – учитель англійської мови, Володимир Якович Ратнер – учитель малювання, Алла Леонідівна Сапфірова – акомпаніатор, Вікторія Миколаївна Аронова – розвиваючі ігри, Вікторія Валентинівна Артюх – хореографія.

   Зараз же Вікторія Валентинівна – керівник народного колективу театр танцю «Пігмаліон», який також прийшов привітати випускників та педагогів і подарував глядачам чудовий та проникливий танець «Бродячі артисти».

    Іще одним чудовим секретом і сюрпризом стала поява колишніх випускників «Малюка», які вже виросли і стали педагогами Палацу й тепер самі вчать діток тому, що вміють і люблять самі. Це Марина Осюхіна – керівник гуртка журналістики та Медіа Центру ПДЮ,  Євгенія Долгій – керівник секції скелелазіння клубу «Абалаковець», Карина Астахова – педагог вокального ансамблю «Труля-ля-та».

   Загалом, Палац – єдина дружня родина, до якої весь час хочеться повертатися. А школа «Малюк» – це перша вхідна перепустка до цієї чудової сім’ї, адже велика кількість вихованців ПДЮ прийшли до своїх колективів та гуртків одразу після випускного з «Малюка» й залишилися там на багато років.

   У доказ цього випускників вітали: зразковий дитячий музичний театр «Дзвіночок» з привітанням у віршах, які діти написали спеціально для «Малюка» та піснею зі спектаклю «Дюймовочка», вокально-хоровий колектив «Мозаїка» з піснею «Картатий ковпачок», народний колектив театр юних «Шпаківня», які підготували надзвичайно веселі гуморески та народний ансамбль сучасного бального танцю «Веселка» із запальним танцем «Латинський квартал».

   Також батьки, у родинах яких двоє і більше дітей, мають хорошу звичку приводити як старших, так і молодших нащадків до «Малюка», тому вони ніколи не розстаються зі школою й зростають разом із нею. Такі родини цього дня нагородила грамотами та солодкими подарунками заступник директора з навчально-виховної роботи та почесний педагог школи Любов Шаповал.

  Ну і який же ювілей без рідних та гостей! Ювіляра привітав директор Палацу Сергій Володимирович Маковецький. Він зауважив, що сьогодні – справді важливий день у житті наших маленьких випускників, адже наше ювілейне навчальне півріччя завершується саме цим чудовим ювілеєм. «Я хочу від усіх педагогів Палацу привітати усіх «малючат» та педагогів з їхнім святом. Я бачу, що діти йдуть зі школи щасливими, вони отримують базу знань, умінь, вони розвиваються творчо. І хотілося б вірити, що кожна дитина, присутня у цьому залі, повернеться у вересні до нас, обравши для себе цікавий йому гурток чи колектив», – наголосив директор.

  Також Сергій Володимирович нагородив усіх педагогів «Малюка» грамотами міської ради за сумлінну багаторічну працю та неоціненний вклад у розвиток дитинства.

   Валентина Іванівна Одержиховська – найкраща «мама» та незмінний керівник «Малюка» цього дня помітно, але дуже мило хвилювалася, адже вона дійсно переймається за кожного вихованця школи, і не важливо – випустився він сьогодні, чи 20 років тому. «Мрії збуваються», – підсумувала Валентина Іванівна, милуючись влаштованим святом.

   Слово мали й педагоги школи, але не поодинці, а всі разом – вони виконали надзвичайно проникливу пісню «Наші діти», від якої на очі просто наверталися сльози, такі зворушливий текст цієї композиції.

   Малята були дуже задоволені влаштованим для них святом, адже можна було насолоджуватися концертними номерами, грати в цікаві ігри від ведучих, позувати перед відео- та фотокамерами. Але «Малюк» – це не лише навчання, розвиток, творчість, але й виховання. Тому діти просто не могли не подякувати всім учасникам і організаторам свята й подарували присутнім чудову танцювальну листівку від себе.

   Наостанок всі випускники отримали сертифікати про завершення навчання, а також кольорові парасольки. Цей подарунок традиційний і символічний – побажання безхмарного та щасливого життя.

   Але й на цьому подарунки не закінчилися. Прямо з неба до рук малечі злетіли різнокольорові повітряні кульки. Хочете почути голос дитинства? Дайте дитині кульку! Такого захвату, сміху та вереску ви не почуєте більше ніде.

   І фінальний акорд – фото на згадку! І щасливої дороги, малючата, повертайтеся до нас.

Марина Осюхіна, Медіа Центр ПДЮ

Фотозвіт цієї події можна переглянути за посиланням.

Переглядів: 687 | Додав: JeMчужинкА | Теги: Малюк | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!