КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Неділя, 28.04.2024, 17:50
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 ... 178 179 »

Чого тільки не побачиш на заняттях у майстерні «BOBROBOT» Сумського Палацу дітей та юнацтва (керівник майстерні Ігор Мироненко)!

На минулому тижні 11-річні Маркіян, Микита та Роман презентували об'ємну модель вітрогенератора. Модель була змодельована хлопцями і надрукована на 3-Д принтері. Цікаво, що у якості генеруючого струм агрегату виступив звичайний двигун постійного струму. На час демонстрації вихованці гуртка під'єднали башту генератора до батарейного блоку. Вийшло непогано! Більш детально про здобуття юних техників можна подивитися тут:

https://www.facebook.com/SumyPDU

 

 

 

Переглядів: 149 | Додав: yulialesina75 | Дата: 25.01.2022 | Коментарі (0)

15 січня місто Полтава  стало свідком блискучого виступу вихованців Сумського Палацу дітей та юнацтва. Саме на батьківщині  видатного українського письменника Миколи Васильовича Гоголя відбувся   Міжнародний  фестиваль-конкурс мистецтв «Стежками Гоголя», на який і завітали 35 гуртківців  Народного художнього колективу Вокально - хорового колективу "Мозаїка" ( керівник Лариса  Ільченко, акомпаніатор Маргарита Падалка).  Сумчане виконали колядку "Святвечір" Ю.Савраюка та  польську народну колядку "Серед тиші нічної"

Поважне журі конкурсу оцінювало оригінальність розкриття теми, образність, якість музичного матеріалу, емоційність та артистизм виконання, ансамблевість, інтонаційність, цілісність композиції. Колективи та солісти з  м. Одеса, Полтава, Харків, Кривий Ріг, Запоріжжя, Вінниця, Тер ... Дивитися далі »

Переглядів: 136 | Додав: yulialesina75 | Дата: 25.01.2022 | Коментарі (0)

Сумський Палац дітей та юнацтва  завжди був і залишається в епіцентрі важливих подій освітнього простору міста. 12 січня двері Палацу відкрилися для урочистої події – нагородження переможці ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

 

Близько 60 учнів ( представники Класичної гімназії, Гімназії №1, ЗОШ №9, №10, №12) їх наставники та директори навчальних закладів приймали привітання  та нагроди від начальника управління освіти і науки Антоніни Данильченко, директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вікторії Закорко, голови Сумської міської профспілкової організації працівників освіти і науки України Людмила Гоги, менеджера із організаційно-адміністративної діяльності компанії «Полісан» Ольги Божко та очільника Сумської міської територіальної громади Олександра Лисен ... Дивитися далі »

Переглядів: 170 | Додав: yulialesina75 | Дата: 15.01.2022 | Коментарі (0)

Зимові свята – час радості та  єднання родин. Вихованці  гуртку «Шахи» (керівник Сергій Полєсський) щасливі тим, що мають можливість гуртуватися сім’ями, граючи у  найінтелектуальнішу гру усіх часів –  шахи!

9 січня в Сумському Палаці дітей та юнацтва  пройшли традиційні й улюблені змагання під назвою «Тато, мама, я – шахова сім’я».  

 

14 завзятих команд ( 28 учасників) пори ... Дивитися далі »

Переглядів: 166 | Додав: yulialesina75 | Дата: 14.01.2022 | Коментарі (0)

Зимові Карпати –  мрія для багатьох.   Але зимові Карпати – це  і виклик самому собі.  Виклик для обраних. Для тих, хто підкорює власне тіло та дух із заплічником.

2-10 січня  туристи клубу «Абалаковець» (керівник  Валентина Андросова) провели навчально-тренувальний збір в с. Лазещина Закарпатської області.  За планом відбулися тренувальні виходи з орієнтуванням в лісовій місцевості, пересування сніговими схилами.  Абалаковці  Грінка Артем, Бруєв Максим, Лупій Андрій, Наумов Нікіта, Шаповалов Ярослав, Халецький Микита, Савісько Ілля, Завгородній Артем, Грінка Ілля, Співак Єгор, Горбаченко Ярослав цілеспря ... Дивитися далі »

Переглядів: 146 | Додав: yulialesina75 | Дата: 14.01.2022 | Коментарі (0)

 Перші тижні  2022 року у вихованців гуртку «Українознавство» ( 3 клас, керівник Юлія Мироненко) пройшли доволі насичено. Цікавість в очах,  запитання та дитячі спостереження щодо новорічно-різдвяних свят –  невід’ємні супутники занять.

 

І це не дивно. Теми «Я – українець», «Моя родина – моя Україна» перегукувалися з темами народних українських традицій та звичаїв. Скільки нової й вражаючої інформації дізналися гуртківці! Можливість  по-новому подивитися на свою ... Дивитися далі »

Переглядів: 157 | Додав: yulialesina75 | Дата: 13.01.2022 | Коментарі (0)

З Різдвом  усіх вітаємо, з гарної новини починаємо! Наші «Дзвіночки»  в перші дні  2022 року принесли радісну новину! Вихованці  зразкового художнього колективу  Дитячий музичний театр «Дзвіночок» (керівник Ірина П’янкова)  зібрали врожай почесних  нагород:  стали лауреатами обласного фестивалю «Різдвяний передзвін», вибороли перші місця Міжнародних конкурсів «Миколайські зірки»( Прага, Чехія) та  «Новорічне диво» ( м. Чернігів) !

     ... Дивитися далі »

Переглядів: 164 | Додав: yulialesina75 | Дата: 07.01.2022 | Коментарі (0)

   В Новорічні свята Сумський Палац дітей та юнацтва живе особливим життям, наповненним бурхливими ритмами та яскравими емоціями. Щороку юні сумчане очікують дива. І кожного року в дитячих очах запалюються вогники радості, бо для них натхненно  працює велика та злагоджена команда «чарівників» - «Центр Дозвілля» та увесь колектив Палацу.

Неймовірно, але факт!  Цього разу Сумський ПДЮ відчинив двері для понад 1500 дітей, що   прийняли участь у  30 святкових заходах, проведених на новорічній сцені  закладу.

... Дивитися далі »

Переглядів: 166 | Додав: yulialesina75 | Дата: 05.01.2022 | Коментарі (0)

Чого тільки не відбувалося у передноворічному Палаці! «Танцювальний батл» змінювався мініатюрою «Про кошенят». А потім з’явився хтось, хто бігав «Зверху, вниз, навскіс». Далі всі побачили «Тарганисько». А далі – більше і цікавіше! Саме напередодні Нового року у Палаці можно було побачити і почути неймовірну історію «Про Мишу, яка їла кішок!»

Саме таким - насиченим й цікавим запам’ятався вихованцям, педагогам та батькам традиційний творчий звіт-концерт "Зимовий серпантин" вихованців Народного художнього колективу театру юних «Шпаківня» (керівник колективу та режисер-постановник - відмінник освіти України Світлана Загоняйко)

... Дивитися далі »

Переглядів: 156 | Додав: yulialesina75 | Дата: 04.01.2022 | Коментарі (0)

Неможливо уявити Новий рік без казки, веселої дитячої посмішки, надії на краще та  подарунків! Неможливо уявити Сумський Палац дітей та юнацтва без гомінких дитячих голосів, святкового блиску ялинки й  творчого натхнення! 23 грудня для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, із багатодітних та малозабезпечених родин та  дітей учасників АТО/ООС  Палац відкрив двері в новорічну казку.

До уваги дітлахів була презентована вистава «Синій птах» за мотивами п'єси М.Метерлінка у виконанні народного художнього колективу театру юних «Шпаківня» (керівник - відмінник освіти України Загоняйко С. О.) А також за участю творчих колективів Палацу - народного художнього колектив ... Дивитися далі »

Переглядів: 171 | Додав: yulialesina75 | Дата: 29.12.2021 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!