КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 28.03.2024, 13:08
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Травень » 27 » Ансамблю «Веселка» – 30 років!
18:10
Ансамблю «Веселка» – 30 років!

   Мати унікальний стиль у бальних танцях – задача не з легких, адже цей вид хореографічного мистецтва вимагає строгого дотримання однозначних канонів та правил. Однак ті, хто здатен вкласти в танець не лише технічне виконання, але й власну душу, переживання, жити кожним рухом, приречені на успіх. Саме такий стиль роботи і життя ось уже 30 років мають педагоги та вихованці Народного ансамблю сучасного бального танцю «Веселка» Сумського Палацу дітей та юнацтва, який 26 травня у залі театру ім. Щепкіна відсвяткував свій ювілей.


   В оновленому залі театру немає вільних місць – привітати «Веселку» з Днем народження зібралися колеги, друзі, поціновувачі, батьки вихованців, випускники колективу… Усі присутні по-святковому вбрані, багато квітів, щирих посмішок, глядачі в очікуванні дива. І диво не змушує чекати: завіса підіймається і на сцені з’являється маленька балерина, що, наче порцелянова лялька в музичній шкатулці, створює відчуття магії. Відкривати концерт випадає честь вихованцям старшої групи.

   На сцені з’являються ведучі, Дмитро Будянський та Ірина Степаненко запрошують усіх на святковий бал, але попереджають, що він буде не звичайним, адже «Веселка» цього року підготувала програму, яка буде одночасно й старою і новою, драйвовою і ліричною, такою і не такою… Загалом, не звичайною…

   Відкривав бал, за традицією, граційний полонез у виконанні однієї з молодших груп. Далі – танго «смерті та буття» у виконання солістів ансамблю Інни Галети і Романа Конопелька. Танцюристам вдалося поєднати класичні рухи та досить некласичну музику. Особливо мило виглядав танець найменшої групи «Веселі ведмежата» – кольорові комбінезони з ведмежачими вушками, певно, стануть трендом цього сезону.

   Танцювальний мікс румби та ча-ча-ча від солістів колективу Дарини Бойко та Андрія Чичкарьова у стилі Джеймса Бонда дійсно вразив присутніх. А номер «Пристрасть» запам’ятався високою технікою виконання пасадобля, а також тим, що й дівчата і хлопці були вдягнені в брюки – ось іще один вдалий приклад поєднання класики та модерну. І вже певно глядачі ще довго не забудуть джайв «Усе буде рок-ен-ролл» у виконання Івана Лисенка та Анжели Товчигречко, які виїхали на сцену на величезних мотоциклах. Яскравою самбою порадували солісти Тетяна Середа та Ігор Богдан.

   Середня група підготувала серед інших танець «Матадор», який дозволив хлопцям уже на початку танцю поміняти червоні плащі на партнерок, не поганий обмін, чи не так? А для номеру «Бугі назавжди» танцюристи вдягли яскраві костюми з блискітками так, що у глядачів ще потім дуже довго мерехтіло в очах, і це заслуга не лише пайеток, але й, у першу чергу, ритмічних рухів виконавців.

   Варто сказати, що концерт став можливий завдяки хореографам-постановникам ансамблю, а саме Анні Поповій, Яні Жосан, Інні Вакуленко, Ірині Несвіт, Андрію Павлову, Тетяні Сердюк та Сергію Велікодньому. Яскраві, технічні, незабутні номери – чудовий показник їх високого професіоналізму.

   Одним з найкращих номерів концерту став вальс «Мамі…». У той час, як кращі пари колективу старанно виконували рухи, на великому проекторі з’являлися чарівні світлини – вихованці та педагоги «Веселки» разом зі своїми мамами. А коли номер завершився, танцюристи та вихователі спустилися до глядацької зали та подарували своїм мамам квіти. Це було дуже щиро та зворушливо.

    Особливо тепло зустрів зал танець у виконанні художнього керівника «Веселки» Сергія Маковецького та керівника театру танцю «Пігмаліон» Вікторії Артюх. Педагоги на власному прикладі показали, що таке дійсно чуттєве та професійне виконання.  

   Привітати колектив із ювілеєм разом з яскравими номерами завітали друзі «Веселки», вихованці ПДЮ: Народний театр танцю «Пігмаліон», Народний вокальний ансамбль «Труля-ля-та», Народний театр юних «Шпаківня», танцювальний центр «Євроденс».

   Щиро звучали слова подяки батьків вихованців, самих танцюристів, друзів та колег. Велику кількість грамот та подяк отримала «Веселка», ще більше – подарунків.

   Однією з найприємніших відзнак стала нагорода від міського голови «За заслуги перед містом», що була вручена відміннику освіти України, художньому керівнику народного ансамблю сучасного бального танцю «Веселка», директору Сумського Палацу дітей та юнацтва Маковецькому Сергію Володимировичу.

   На завершення усі вихованці ансамблю разом з педагогами виконали ритмічний танець «Батукада», який викликав дійсне захоплення. Цікаво, що виконуючи один з рухів, керівник колективу Сергій Маковецький випадково підняв увесь зал, який не припиняв аплодувати майстерності «Веселки» вже стоячи. Але це ще не було завершення свята.

  До дійних вихованців колективу на сцені приєдналися випускники ансамблю різних років. Дехто прийшов уже з власними дітьми, які, певна річ, потенційні учасники колективу. З особливим теплом присутні згадали засновника ансамблю «Веселка» Олексія Ждановського, який, нажаль, не зміг бути присутнім на святі особисто.

  Але, як відомо, День народження – трохи сумне свято. Тому не обійшлося і без сліз, коли ансамбль прощався з двома парами випускників колективу, кращими солістами «Веселки». Дівчата не стримували сліз. Цей випускний у день ювілею був дійсно хвилюючим і дуже трепетним. 

   Наостанок, як вимагають традиції, на сцені з’явився величезний торт – подарунок від Палацу. Задмухали свічки, запалили феєрверк – свято вдалося! Але важливо те, що кожну секунду свята усі присутні відчували себе частинкою великої родини, ім’я якій «Веселка». І навіть якщо ви ніколи не були вихованцем цього колективу, не знаєте його традицій, історії – у цей день такі дрібниці не були важливими. Не можливо було лишитися осторонь того, що відбувалося на сцені. Кожен, хто з’являвся перед глядачем, відкривав йому свою душу й серце. І це відчувалося…

Марина Осюхіна, Медіа Центр ПДЮ

Переглядів: 1373 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
avatar
1 Лев • 18:22, 27.05.2013
Справді відчувалося! Вітаю "Веселку" з її ювілеєм. Так тримати!!!
avatar
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!