КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 02.05.2024, 04:59
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2021 » Жовтень » 8 » До дня художника - звітна виставка зразкових колективів!
20:48
До дня художника - звітна виставка зразкових колективів!

З нагоди професійного свята Дня художника, а також на підтвердження звання зразкового колективу майстерня «Художня кераміка» та майстерня «Художнє ткацтво та текстиль» Сумського Палацу дітей та юнацтва презентували звітну виставку. Експозиція з роботами вихованців цих колективів була урочисто відкрита в галереї  Палацу 6 жовтня. Більше 60-ти робіт, що репрезентують різні види та техніки декоративно-ужиткового мистецтва приваблювали око та естетично збагачували  юних глядачів.

 

За словами завідуючої відділом декоративно-прикладної творчості Анастасії Федорової, зразковий художній колектив «Майстерня художнього ткацтва» працює в Сумському палаці дітей та юнацтва вже 37 років. За цей час в майстерні змінилися кілька керівників, кожен з яких вніс своє педагогічне та творче бачення щодо роботи колективу. З 2017 року майстерня розширила свої творчі горизонти. У  вихованців з’явилася можливість оволодіти таким видом декоративно-ужиткового мистецтва, як вибійка. А також можливість опанувати батик -  нову для вихованців техніку розпису по тканині.  Згодом додалися валяння, текстильна аплікація, м’яка іграшка.  Разом зі зміною напрямів творчої діяльності, змінилася і назва. Тепер це була  не просто «Майстерня художнього ткацтва», а майстерня «Художнє ткацтво та  текстиль»,  яка вже докладніше відображала діяльність колективу.

 

 

На відкритті вернісажу були присутні вихованці і керівники гуртків. За словами керівника зразкового колективу Майстерня «Художнє ткацтво та текстиль» Юлії Мірошніченко, майстерня цілком спроможна  зацікавити дітей як традиційними, так і сучасними напрямами. Вона дає можливість експериментувати та поєднувати різні техніки декоративно-ужиткового мистецтва  між собою. Результатами такої творчості є перемоги вихованців в Міжнародному мистецькому проєкті «Art Axis», Міжнароднному конкурсі «Сузір’я – Gold Europe». Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Слобожанська осінь», Всеукраїнському конкурсі-виставці декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки» і т.д.

Цікавим виявився факт,  що Майстерня «Художня кераміка» захищає звання зразкового колективу вже втретє.  Колектив відвідує більше 60-ти вихованців початкового, основного та вищого рівнів.  Велика увага та піклування приділяється дітям з особливими освітніми потребами. Інклюзивна група  з'явилась три роки тому.  Тоді вихованці групи зовсім не мали  навичок ліплення, а сьогодні  вже приймають участь в конкурсах та виставках. Щодо діяльності майстерні «Художня кераміка», її керівник Марина Базіна, сказала наступне: «Головним завданням колективу є відродження та розвиток українського гончарства. В експозиції ви можете бачити глиняний (полив’яний та теракотовий) посуд Слобожанщини: глечики, миски, полумиски, ази, гладущики, зливники, чавунці та інше. Багато уваги у процесі навчання приділяється українській народній іграшці та її декоруванню. Вихованці початкового рівня оволодівають найпростішими навичками ліплення, виготовляють посуд методом катання кульок та ковбасок, ліплять вироби з цілого шматка глини, комбінують техніки. Робота з глиною сприяє розвитку фантазії та уяви. Тому на виставці представлена велика кількість фантастичних тварин. Деякі з них були високо оцінені й посіли  призові місця у Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах: «Просто небилиці», «Етюдний вернісаж», «Симфонія кольорів» та інших»

На радість усім глядачам, вихованці майстерень не тільки презентували уже готові творчі роботи, але й привселюдно  продемонстрували  захоплюючий  процес створення виробів з кераміки, ткацтва та валяння з вовни! Щиро бажаємо  подальшого  становлення й розквіту талантів!

Виставка триватиме до 1 березня 2022 року.

 

Переглядів: 151 | Додав: yulialesina75 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!