КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 12:29
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Вересень » 12 » «Феєрія танцю»
23:29
«Феєрія танцю»
   6 вересня в залі Сумського обласного театру драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна відбулося святкове танцювально-розважальне шоу «Феєрія танцю», присвячене дню міста. Глядачів розважали дев’ять кращих танцювальних колективів міста Сум, серед яких, звісна річ, були й колективи Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   Двогодинну розважальну програму відкрив Народний ансамбль бального танцю «Веселка» (ПДЮ, керівник – Сергій Маковецький), що привітав присутніх ніжним вальсом, а маленька фея-балерина була ніжною окрасою виступу.

   Далі запалював народний ансамбль народного танцю «Молодість» (Сумського вищого училища мистецтв i культури ім. Д. С. Бортнянсько, керівник – Володимир Євтушенко), що вразив не лише високим рівнем професійного виконання, але й яскравими червоними костюмами. Здавалося, що танець – безкінечний, адже колектив знову й знову виходив на біс, але дивитися на танцюристів справді хотілося.

   Наступними на сцені з’явилися молодші вихованці Народного
колективу театр танцю «Пігмаліон» (ПДЮ, керівник – Вікторія Артюх), малеча стрибала по сцені, наче маленькі краплі весняного дощу, від чого (як не дивно) стало тепліше на душі.

   Народний ансамбль народного танцю «Радість» (ПДЮ, керівники – Ірина Василівна та Станіслав Вікторович Тригуби) порадував запальним гопаком у виконанні юних козаків, які на завершення номеру виявилися… козачками, і змінили традиційні козацькі шапки на білі бантики.

   Складний модерн виконали вихованці Народного ансамблю сучасного танцю «Артес» (Сумського обласного центру роботи з талановитою молоддю, керівник – Ірина Восьмерик).

   Друга частина шоу обіцяла бути не менш яскравою, адже всіх присутніх запросили в навколосвітню подорож. Спершу «Східний круїз» від «Пігмаліону», далі – африканський танець цього ж колективу, а потім «Веселка» у ритмі вальсу показала справжні італійські пристрасті.

   «Радість» заворожила танцем юних іспанок, а «Веселка» показала, якою має бути Сицилія. А як хлопцям пасували зелені підтяжки? Не передати!

   Танцювальний колектив «City Dance» (керівник – Світлана Радько) пішов ще далі – й дозволив глядачам зазирнути в майбутнє, звісно, за допомогою сучасного танцю.

   Танцювальний центр «Євроданс» (керівники – Олена та Вадим Пономарьови) дав можливість послухати серця танцюристів під час заворожуючого контемпу.

   Справжнім відкриттям вечора став Зразковий дитячий хореографічний колектив ССШ №9
«Живчик»  (керівник – Мар’яна Орлова), які подарували яскравий номер «Крок уперед» на кшталт виступу команди групи підтримки. Вразили не лише синхронна хореографія, але й яскраві костюми.

   Також цього вечора на сцені була показана ще сила-силенна яскравих номерів. Зокрема, танець з бубенами «Артесу», «Веселий чоботар» «Пігмаліону», хіп-хоп «Євродансу», «Мамі» від «Веселки» (дуже проникливий та чуттєвий виступ), космічний танець колективу «Візаві» (ДК ім. Фрунзе, керівник – Людмила Велінська) та «Російський ярмарок».

   Ансамбль «Радість» знову вразив свою візитівкою – танцем «Весна», а «Пігмаліон» – веселими сучасними ритмами.

   Дуже добре глядачі запам’ятали танець «Майкл Джексон» у виконанні колективу «Живчик». Хлопці та дівчата показали майстерність синхронних рухів, які дуже нагадували коронні трюки короля поп-музики, а червоні рукавички додали виступу особливої елегантності.

   А двом номерам ансамблю «Молодість» – індійському танцю з квіткою лотосу та традиційному народному українському – аплодували найбільш голосно. Висока майстерність професійних танцівників не залишила байдужими нікого.

   На завершення свята на сцені з’явилися всі учасники концерту, щоб іще раз скупатися в бурхливих оплесках вдячних глядачів. Також на сцену з вітальним словом вийшов режисер-постановник феєрії – Сергій Маковецький, керівник ансамблю «Веселка», директор ПДЮ. «Ми всі разом віддавали душу вам і нашому місту, – сказав він, – перед вами нове, красиве покоління».

   Глядачі аплодували стоячи, адже свято танцю вдалося, і в цьому величезна заслуга кожного його учасника. Сподіваємося, що «Феєрія» стане доброю традицією нашого міста і наступного року ми побачимо ще більше яскравих та незабутніх номерів.

 
Марина Осюхіна, Медіа Центр ПДЮ
 














Переглядів: 1232 | Додав: JeMчужинкА | Теги: вулицями міста | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!