КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 27.04.2024, 04:28
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Жовтень » 29 » ІГРОБУМ очима юних журналістів
17:17
ІГРОБУМ очима юних журналістів

Настільні ігри ще живі

   28 та 27 жовтня у Палаці дітей та юнацтва пройшов фестиваль інтелектуального дозвілля «ІГРОБУМ» . На цей захід з радістю завітала енергійна та ініціативна молодь Сумщини.

    Захід розпочався з привітання ведучого та пояснення правил ігор. Сумувати та нудьгувати часу не було,б о всі ігри дуже швидко зацікавили дітей. Найактивніше учасники грали в ігри Життя, Jenga (та її варіації "Джанга" та "Vega"), Саботер, Аліас. Я сама стала активним учасником гри Саботер, так захопилася, що й забула про інші, дуже захоплююча гра, всім раджу спробувати.

   Саме завдяки цій грі наприкінці заходу мене очікував несподіваний сюрприз.  Дуже добре мотивувала "гра у грі": треба було граючи, збирати жетони, які потім обмінювати на подарунки. Організатори створили затишну атмосферу, всі вільно спілкувались під дуже влучно підібрану музику.

   Час ішов дуже швидко, уже добігав кінця фестиваль і настала хвилююча мить, коли учасники отримували подарунки. Заробивши один жетон велика кількість дітей отримала брелки, більш спритні, з двома жетонами, отримали магніти на холодильник, та дуже несподівано для мене, я лише одна з трьома жетонами отримала альбом для фотографій. Мене переповнювали емоції й посмішка не сходила з обличчя, я маю дякувати саме грі Саботер, яка своєю цікавістю принесла мені подарунок.

    А переможцем з чотирма жетонами стала найактивніша дівчина Валерія Квітка, яка була нагороджена величезним пазлом.

   Закінчився фестиваль подякою волонтерів, які  допомагали учасникам  розібратись з правилами ігор. Усі пішли додому щасливі, з радісними обличчями та з позитивними спогадами.

   Такі заходи дуже корисні для розвитку дітей, і це був далеко не останній фестиваль інтелектуального дозвілля, тому не бійтеся, не сумнівайтеся у собі, а приходьте й випробовуйте свої можливості.

   Сидіти вдома, дивлячись телевізор, чи піти пограти в цікаві ігри  та отримати задоволення від спілкування, обирати та саме ТОБІ!

Альона Болотова

Інтелектуальні ігри в Сумах

   Колись всі діти не знали, що таке Sims, Dota 2, Fifa 2013. Усі грали в настільні ігри і це було дуже цікаво. Зараз молодь стала рідше грати в шахи, шашки, доміно, лото, інші ігри з картами, фішками та кубиками, усіх їх замінили комп'ютери. Чому ж ми заговорили на цю тему?

   Певно тому, що 27-28 жовтня на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва відбувся перший Фестиваль інтелектуального дозвілля «ІГРОБУМ».

   Захід мав на меті познайомити дітей та підлітків з сучасними популярними інтелектуальними настільними іграми, а також показати, що ігри бувають не тільки в комп'ютері, а й на столі. На фестивалі було представлено 9 різних ігор: Саботер, Аліас, Криголам, Колонізатори, Пузля 240, Каркассон, Гра нового покоління «ЖИТТЯ», Джанга та Діксіт. Хотілось пограти в усе, але мене зацікавила гра «Життя». Вона дуже схожа на «Монополію», однак тут не треба будувати бізнес, а варто просто жити, заробляти гроші, виплачувати штрафи… Наприкінці ви рахуєте свої гроші, й у кого більше – той і перемагає і отримує жетон.

   Жетони отримували всі переможці в усіх 9 іграх. Взагалі відзнаку можна було отримати двома способами: за перемогу в грі і за титул найактивнішого учасника. Наприкінці заходу всі, кому вдалося вибороти жетон, були нагороджені призами. За одну фішку вам подарують брелок з символом «ІГРОБУМ», за дві – магніт з символікою фестивалю, а той, хто старався краще від усіх (хто виграв три або чотири фішки) отримали блокноти або пазли.

   Фестиваль інтелектуального дозвілля «ІГРОБУМ» вразив всіх учасників, тож будемо чекати наступних фестивалів.

Віра Рябущенко

 

  Коли я була дитиною, то вечорами полюбляла грати в рiзнi настiльнi iгри. Але з часом ця традицiя зникла.  Тому 27-28 жовтня перший фестиваль iнтелектуального дозвілля «IгроБум», що вiдбувся на базi Палацу дiтей та юнацтва, нагадав менi ту забуту атмосферу.

    Ця велика гра склдалася з 9 рiзних, але дуже цiкавих iгор: «Життя», «Криголам», «Дiксiт», «Джанга», «Саботер», «Алiас», «Колонiзатори», «Пузля 240», «Каркассон». За кожну перемогу в тiй чи iншiй грi ти отримуєш жетончик, який потрiбно зареєструвати. Сама суть цього турнiру – отримати якомого бiльше жетонiв. Але складнiсть полягає в тому, щоб пройти бiльше ігор треба за дуже короткий час – 1,5 години. Особливо складно вкластися в межi тому, що деякi iгри, зокрема «Життя», займають багато часу.

  Особисто я грала саме в неї. Ця гра побудована за принципом вiдомої «Монополiї», але ти будуєш не свiй бiзнес, а життя. Ще однiєю вiдмiннiстю є те, що вона має свiй фiнiш на вiдмiнну вiд популярноi гри. Саме в «Життi» я отримала жетон за те, що швидше за iнших дiйшла до фiнiшу.

  Потiм я хотiла пограти в «Дiксiт», але часу залишилося мало, тому я змогла лише насолоджуватись грою в якості спостерiгача. Iз своїх спостережень я зрозумiла, що вона побудована на асоцiацiях. На столi лежить таблиця з цифрами, якi виявилися балами, на них стоять рiзнокольоровi фiгурки кроликiв. Кожний кролик символiзує учасника гри. Кожному гравцю видаються по декiлька карт iз рiзнми яскравими зображеннями, доречi на деяких були зображенi картини вiдомих художників (все схоже на добу модернiзму та постмодернiзму), а також таблиця, за допомогою якої учасники голосують за ту чи iншу карту. Один iз учасникiв, дивлячись на свої карти, вибирає одну, i говорить асоцiацiю на неї, потiм викладує зображення «рубаною» до гори в центр стола, iншi роблять теж саме, але кладуть тi малюнки, що викликають цю асоцiацiю з їх карт. Потiм карти перевертаються, i всi голосують за ту, яка на їх думку бiльше пiдходить до асоцiацii. Переможець той, за кого бiльше проголосувало.

  До речі, в мене брали інтерв’ю для телеканалу ОДТРК, але я розгубилася, тому вважаю його не дуже вдалим.

  У кiнцi турнiру була церемонiя нагородження переможцiв. Тим, хто отримав 1 жетон урочисто вручили брелок, 2 жетони – магнiт, 3 жетони – фотоальбом, 4 жетони – головний приз – пазл. Менi вдалося вибороти брелок та отримати купу позитивних емоцiй та гарних вражень.

Вікторія Синельникова

День розваг

   28 жовтня в Палаці дітей та юнацтва (ПДЮ) пройшов фінал фестивалю інтелектуального дозвілля «ІГРОБУМ» для старшокласників міста. До уваги присутніх було представлено дев’ять ігор, такі, як «Саботер», «Життя», «Каркассон», «Джанга», «Аліас» та інші.

    Для проведення заходу організаторами були залучені волонтери. Вони допомагали проводити змагання та слідкували за правилами гри.

    Конкурс  був цікавий та захоплюючий. Були ігри як на кмітливість, так і на спритність, як для команди, так і для одного гравця.

   За першість давали бонуси у вигляді карток-жетонів. За кількістю карток наприкінці фестивалю визначали переможців, які були нагороджені подарунками.

   Усіх, хто хоче взяти участь у грі, запрошуємо на наступне змагання, яке буде проводитися на зимових канікулах.  Ласкаво просимо!

Ахрамєєва Вікторія

 

Далі буде...

Уже згодом чекайте й інші відгуки та враження про захід від наших журналістів!

 

Переглядів: 738 | Додав: JeMчужинкА | Теги: ІгроБум | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!