КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 09.05.2024, 01:44
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Квітень » 11 » Якщо одному лідеру під силу все, а що коли їх 24!?
23:59
Якщо одному лідеру під силу все, а що коли їх 24!?

   7 квітня Сумський міський центр дозвілля молоді (ЦДМ) разом з Палацом дітей та юнацтва провели перший тур «Лідерських поєдинків» серед старшокласників! У відбірковому турі взяли участь 24 команди із 16 навчальних закладів міста та області. Захід проходив у СумДУ факультет ЕлІТ.

   О 15.00 конкурс стартував. Ми, команда школи №27, мали змогу взяти участь у цьому захоплюючому заході. Ми навіть не могли уявити, що цей конкурс зможе розкрити наші таланти майже на пустому місці...

   З 15.00 до 15.30 тривала реєстрація, а кожна команда могла морально підготуватися до незабутніх вражень! Пізніше новачкам дали змогу обирати собі опонентів, ми були одними з таких. Моя колега по команді витягла картку з номером школи № 22. Здавалося, що це були люди, які майже не нервували.

   О 15.30  всі команди зайшли до просторої аудиторії, де стояв проектор, тут почалося  офіційне відкриття. Спочатку виступили партнери конкурсу та поважне журі. Через кілька хвилин увімкнули відео – перший довгоочікуваний етап. На відео ми побачили розмову чоловіка і жінки. Коли ролик закінчився, усім командам видали листок, на якому було кілька запитань. Які це були переговори? Які техніки використовувалися? – одні з них.

   Коли ми відповіли на всі запитання, здали листок із відповідями, вишли з аудиторії. Трохи більше півгодини ми чекали, коли нашу команду та наших опонентів покличуть до підготовки до переговорів. І чим більше ми чекали, тим більше створювалося враження, що ці хвилини йдуть вічно. І нарешті – покликали!

   Ми зайшли до кабінету, і нас з опонентами одразу розсадили у різні кутки кімнати, щоб ми не могли чути обговорень один одного. Усім дали листки із ручками та аркуш, на якому було завдання. Головна мета – переконати своїх опонентів, що наш проект є найкращим, наш вибір пав на проект «Активний громадянин».

   За десять хвилин ми написали  всі переваги заходу, всі можливості та винагороди… і в ту саму мить, коли ми почали  писати кульмінацію, зайшли організатори та сказали, що час вичерпаний, і нас запрошують до зали.

   І коли ти йдеш до аудиторії, у тебе дивні відчуття: ніби ось ми дочекалися, зараз зайдемо і почнемо, та хочеться ще кілька хвилин зачекати, з одного боку ти радієш, а з іншого – так нервуєш…

    Коли ми зайшли до зали, нас запросили за стіл переговорів і сказали, що відводять 7 хвилин для наших дискусій. Час пішов! Суперники почали перші. Поки вони розповідали про свій проект, ми шукали їхні недоліки. Почався словесний бій: хто переконає, що його проект є найкращім? Ми всі почали наводити свої аргументи і вказували на недоліки. Теж саме робили наші опоненти… Час закінчився на половині речення… Ми подякували один одному і сіли у глядацький зал. Цікаво було спостерігати за жестами, мімікою інших учасників.

   Ось що говорить одна з учасниць поєдинку Ольга Кириленко: «Я вже другий рік поспіль беру участь у заході такого формату, тому умови та суть конкурсу для мене не були новинкою. Я була приємно вражена атмосферою, яка панувала серед учасників, адже ми були не конкурентами, ми були великою родиною лідерів».

   Та ось усі команди виступили, і журі готові підбивати підсумки. Ми всі чекали, переймалися – хто виграв, хто вийде у фінал!? Менше ніж за 5 хвилин заходить журі і каже результати. «До фіналу проходять команди шкіл:  № 6, № 12, №25, № 29, гімназія №1 та Сумська обласна гімназія для талановитих та творчо-обдарованих дітей».  

    Ми зрозуміли, що не проходимо, але навіть не засмутилися, бо цей конкурс відбудеться і наступного року, у ньому ми точно виграємо, а також важливо пам’ятати, що дорога до успіху лежить через невдачі!

    Після конкурсу ми взяли невеличке інтерв’ю у голови журіНаталії Семенівни Старовойтової (методиста Сумського Палацу дітей та юнацтва):

   -    Яка основна мета конкурсу «Лідерські поєдинки»?
   -    Це розвиток комунікативних навичок, вміння аргументовано переконувати, і вміння чути опонента. А також уміння знаходити спільне рішення.

   -    Ви вже не раз були членом журі у таких конкурсах. Вам траплялися цікаві відповіді на завдання, або цікаві переговори?
   -    Так, звичайно! Слід зазначити, що конкурс цього року найчисельніший за кількістю команд і, на мій погляд, більш підготовлений. Багато цікавих команд, окремих учасників. Вибирати було не легко. Ми проводили це змагання кілька років поспіль з Академією банківської справи, а цього року вперше з СумДУ. Конкурс проводимо разом з Центром дозвілля молоді Сумської міської ради. Спонсор постійний – інтернет-магазин «КомпСервіс».

   -    Ви б хотіли щось змінити, або додати до цього заходу?
   -    Ми щороку пробували щось змінювати. Зараз конкурс стали проводити студенти. У них інший формат. Це добре. Зверталися наші випускники і просили надіслати положення, ситуації, відео для проведення у себе в ВНЗ. Ми раді, що конкурс став популярним. Якщо залишимо на наступний рік, то щось змінимо знову.

   Особисто від себе хочу додати: ніколи не засмучуйтеся через невдачі, бо вони вчать досягати успіху! А щоб бути щасливим, успішним та добрим – беріть участь у різних позитивних конкурсах, на кшталт «Лідерські поєдинки»! А фінал конкурсу відбудеться вже 11 квітня, тому зовсім скоро  ми дізнаємося, якій школі вдалося стати переможцем справжнього поєдинку.

Владислав Шаповал

 

Переглядів: 562 | Додав: JeMчужинкА | Теги: Методична служба, вулицями міста | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!