КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 27.04.2024, 07:22
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Березень » 30 » Хто володіє інформацією – той володіє світом: Медіа Центр ПДЮ побував на екскурсії ТРК «Відікон»
18:15
Хто володіє інформацією – той володіє світом: Медіа Центр ПДЮ побував на екскурсії ТРК «Відікон»

   Команда ТРК «Відікон» – це яскраві, креативні, професійні і дуже сміливі люди, які не ховають від глядачів свою «кухню», а завжди готові показати всім бажаючим, як насправді влаштоване та працює телебачення. 27 березня редакція телеканалу залюбки погодилися провести екскурсію для юних журналістів Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва, щиро й відкрито показати, як влаштована «свята святих», місце, де народжуються новини.

   Екскурсію для вихованців ПДЮ провела головний продюсер і обличчя «Відікону» Наталія Володимирівна Черкасенко. Дуже приємно було бачити посмішку на її обличчі, щирість та відкритість, з якою вона вийшла до дітей. Важливо, що Наталія Володимирівна говорила з відвідувачами «на рівних», як з колегами, ставила професійні запитання. Найперше наш екскурсовод запитала: «Як ви думаєте, з чого починаються новини?». «Із журналіста!» – без вагань відповіли присутні. «Ну що ж, тоді ходімо до них у гості» – додала вона, і перед майбутніми акулами пера відкрилися двері редакції, де новинарі пишуть свої матеріали.

          

   На місці були дві дівчини – Оксана Цибуля та Анастасія Котляр, які вже приїхали з місця подій і працювали над відеоматеріалами, які вже ввечері вийшли в ефір. Юні журналісти трохи розгубилися й не змогли задати всі питання, які їх цікавили, адже одна справа – бачити журналіста на екрані, а інша – спілкуватися вживу. Наталя Володимирівна це відчула, і тому сама спілкувалася з колегами та вихованцями ПДЮ.


   Було приємно, що школярі дали відповіді на складні професійні питання від Наталі Черкасенко, знали, що для всіх журналістів дуже важлива об’єктивність та індивідуальність.

   Рухаємося далі. І так, відзнятий відеоматеріал у журналіста є, але перед тим, як нести його режисеру монтажу, треба зробити «начитку» тексту.

   Для сюжетів журналісти зазвичай начитують текст у редакції «Діва радіо», куди вихованці Палацу завітали також. Наталя Володимирівна запропонувала відвідувачам також спробувати щось начитати, як справжні професіонали. Це дуже складна робота, адже якщо хоча б трішки запнувся, треба перечитувати ціле речення. Але як же гарно звучить твій голос, записаний на професійному обладнанні.

   У студії радіо як раз був ДіДжей Микита, який у прямому ефірі передав усій Сумщині вітання від Медіа Центру ПДЮ.

   Ну що ж, тепер у нас є всі потрібні компоненти новини, і ми можемо сміливо йти до режисера монтажу, аби він звів усі наші пазли в єдиний сюжет. Як раз під час екскурсії відбувався монтаж новин спорту й ми змогли трошки підглянути за цим процесом.

   Однак, найбільше усім хотілося побачити студію, де ведучі записують новини та програми. Але перед тим заходимо ще в одну кімнату із дзеркалом – це гримерка, адже перед тим, як з’явитися у кадрі, журналіст має зробити себе красивим, Наталія Володимирівна говорить: «Ми не тільки носії інформації, а й носії краси».

   А ось і така довгоочікувана студія… Дуже цікаво було поглянути на стіл, за яким диктор розповідає глядачам, де і які події відбулися. Виявляється, що студія «Відікону» складається з кількох частин. З однієї сторони знімають випуски новин і різних політичних ток-шоу, з іншої – спорт, а ще зі іншої – мистецькі, духовні програми, інтерв’ю з відомими людьми тощо. Тут дуже багато апаратури: мікрофонів, освітлювальної техніки, телесуфлер… Усе таке незвичне… Треба ходити дуже обережно, адже під ногами цілі «коси» різних дротів.

 

   Далі Наталія Володимирівна запрошує нас до свого кабінету. Дорогою зустрічаємо директора «Відікона» Наталію Братушку, вона вітається з Медіа Центром, запитує, що сподобалося найбільше, та запрошує на практику, звісно, коли школярі виростуть та здобудуть освіту.

   У кабінеті Наталії Черкасенко – світло та просторо, ми ставимо різні запитання, а журналіст щиро відповідає на них, розповідає різні повчальні історії з власного професійного досвіду. Наголошує на важливості журналістської освіти, адже серед юних відвідувачів чимало тих, хто планує вступати на цю спеціальність.

   Протягом усієї екскурсії нас супроводжував головний оператор «Відікону» Олександр Клименко, тож ми мали чудову нагоду ще й спостерігати за професійною роботою справжнього оператора. Чесно кажучи, час від часу відволікалися від слів Наталі Володимирівни для того, щоб подивитися, як оператор вибирає правильний ракурс, шукає точку зйомки.

   Наостанок – спільне фото на згадку, і не аби де, а в студії «Відікону», за столом ведучого новин. На прощання Наталя Володимирівна обіцяє ще один подарунок – сюжет у вечірніх новинах про екскурсію Медіа Центру на ТРК. Нашому щастю немає меж.

   Звісно, за одну годину важко дізнатися всі тонкощі роботи телевізійного каналу, однак, можна відчути той настрій та атмосферу, в якій «готуються» найсвіжіші та найсмачніші новини. І нам це повністю вдалося!

Катерина Баєва
Марина Осюхіна

   Медіа Центр Сумського Палацу дітей та юнацтва висловлює величезну подяку всьому колективу ТРК «Відікон» за щирий та теплий прийом і пізнавальну екскурсію, а особливо Наталі Черкасенко, генеральному продюсеру каналу, за турботу й увагу, Олександру Клименку, головному оператору, за точну та яскраву зйомку, Дмитрові Будянському, ведучому новин, за допомогу в організації екскурсії. Щиро вдячні!

 

Враження вихованців Медіа Центру про екскурсію

Влад Шаповал: «Найбільше мені сподобалася студія, в якій проходять ефіри. За кадром залишається стільки речей, які потрібні, щоб зробити кількахвилинний ефір. А людей стільки, як у вулику. Кожний працює над своїм завданням».

 

Анна Березенко: «Не кожен у житті має шанс хоч раз побувати у атмосфері телебачення. Екскурсія на ТРК «Відікон» вдалася на сто відсотків. Вразило все, дійсно все: від людей, до техніки. Ми мали змогу поспілкуватись з головним продюсером телеканалу Наталею Володимирівною, журналістами, та, навіть, з директором ТРК «Відікон». Нам розповіли багато цікавого. Щодо мене, я дізналася багато нового та корисного для себе. Мене дуже зацікавило телебачення, мабуть, треба серйозно замислитись над цим. Після нашої «подорожі» я впевнилась у тому, що професія журналіста, телеведучого дійсно дуже важка, але надто цікава. Як кажуть, якщо хочеш чогось досягти, треба багато працювати. Ми з «Медіа Центром» отримали величезний кайф від того, що ми побачили і почули».

 

Яна Метенко: «27 березня ми з Медіа Центром ходили на екскурсію на «Відікон». Я, звичайно, очікувала, що це буде щось незвичне та класне, але щоб настільки! З самого початку і до кінця з нами були Наталія Володимирівна, генеральний продюсер, і оператор, який знімав всю нашу екскурсію на професійну камеру. Наталія Володимирівна провела нас по всій будівлі «Відікону», але мені найбільше сподобався кабінет, де працюють журналісти. У ньому була чудова атмосфера, на той час там працювали дві журналістки, вони робили свій майбутній матеріал. Саме це викликало в мене ще більше захоплення професією журналіста!».

 

Олена Бондарєва: «Найбільше запам’яталася сама студія. Одразу відчувається вся атмосфера тележурналістики. Так і хочеться сісти на стілець телеведучого й розказати кілька новин міста Сум. Екскурсія була дуже пізнавальною для всієї нашої групи майбутніх журналістів».

 

Любов Шульга: «В очікуванні дива я ішла на «Відікон». І я його там побачила. Команда каналу чудова, атмосфера в колективі досить файна. Однак, на мою думку, найбільшим скарбом цього каналу є Черкасенко Наталія Володимирівна. Це особлива людина. Вона на стільки жвава, яскрава й балакуча (в хорошому, професійному сенсі) особа, що слухати її без захоплення просто не можливо. Рада, що сумський обласний канал має таку людину. Упевнена, що з нею наш «корабель новин» не потоне!».

 

Ірина Усатих: «Найяскравішою емоцією була та, яка зявилася, коли ми зайшли до студії, я ще ніколи не бачила стільки професійної техніки, стільки камер. Мені дуже сподобалися обидві студії. Мені не вірилося, що те, що я бачила раніше тільки по телевізору, я бачу вживу!».

 

Анна Грицина: «Найочікуванішим було побачити власними очами справжніх журналістів на їхньому робочому місці. Дійсність виправдала сподівання. На «Відіконі» всього журналістів дванадцять. Коли ми зайшли до офісу, дві молоді журналістки саме працювали над своїми репортажами з міської лікарні, куди привезли нове обладнання, та матеріалом з податкової. Дівчина, яка працювала над фінансовим питанням міста, розповіла нам цікаві факти про сумських мільйонерів: їх в нас двоє. Один з яких Діма Коляденко – естрадна зірка родом з Сумщини. Запальні дівчата залюбки поділилися з нами своїми враженнями від роботи, плюсами і мінусами свого робочого дня на міському каналі, і в моїй голові поселилася думка: так, я справді хочу, щоб моя майбутня професія було такою».

Далі буде…

 

Переглядів: 943 | Додав: JeMчужинкА | Теги: Медіа Центр | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!