КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 04.05.2024, 22:52
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2019 » Листопад » 15 » Конференція
11:40
Конференція

13-14 листопада 2019 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та методика дошкільної та початкової освіти в сучасному педагогічному просторі».

У конференції, яка організована в рамках співпраці комунального закладу Сумський Палац дітей та юнацтва та кафедри дошкільної та початкової освіти Навчально-наукового інституту педагогіки та психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, взяло участь більше 200 науковців, методистів, керівників гуртків, педагогів, які працюють з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

Перший день проходив на базі комунального закладу Сумський Палац дітей та юнацтва. Розпочалася конференція вітальними словами Пшеничної Л.В., першого проректора СумДПУ ім. А. С. Макаренка, Вертеля А.В., заступника директора з наукової роботи Навчально-наукового інституту педагогіки і психології СумДПУ ім. А. С. Макаренка, Маковецького С.В., директора Сумського Палацу дітей та юнацтва, Кондратюк С.М., директора Навчально-наукового інституту педагогіки і психології СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Теми пленарного засідання розкривали особливості підготовки сучасного педагога в умовах «Нової української школи», умови та нетрадиційні художні техніки з розвитку творчих здібностей вихованців, навчально-методичне забезпечення художньо-естетичного розвитку дітей, напрями діяльності з раннього розвитку дитини, форми взаємодії педагога та практичного психолога з батьками тощо.

Продовжилася конференція майстер-класами педагогів Палацу. Зокрема:

«Масовий захід як важливий засіб реалізації освітніх цілей і завдань закладу позашкільної освіти», Тоскуєва Л.М., завідувачка організаційно-масовим відділом.

«Розвиток артистичності у дітей молодшого шкільного віку на заняттях у театральному колективі», Загоняйко С.О., завідувачка відділом художньо-естетичного виховання, керівник народного театру юних «Шпаківня».

«Формування цілісного уявлення про світ у вихованців старшого дошкільного віку в умовах закладу позашкільної освіти», Чаус І.В., методист ПДЮ, керівник гуртка «Я пізнаю світ» школи раннього розвитку дитини «Малюк».

«Форми і методи розвитку дитини молодшого дошкільного віку у закладах позашкільної освіти», Лохоня Н.В., керівник гуртка ЦІП «Ладушки».

«Використання нетрадиційних художніх технік як засобу розвитку творчих здібностей вихованців», Коздровська В.М., керівник гуртка-методист, керівник народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтв».

«Використання LEGO на заняттях англійської мови з метою розвитку пізнавальної компетентності вихованців молодшого шкільного віку», Пашкова Т.С., керівник гуртка «Англійська мова» Студії інтелектуального розвитку «Intel-Land».

«Оберіг «Підкова» як символ добробуту, щастя, удачі», Базіна М.Ю., керівник гуртка «Художня кераміка».

«Розвиток вокально-хорових навичок вихованців молодшого шкільного віку на заняттях хорового гуртка», Паненко Г.Л., керівник зразкового вокально-хорового колективу «Мозаїка».

Учасники мали змогу відвідати презентаційну екскурсію «Національно-патріотичне виховання засобами музейної педагогіки» (методист Андросова В.І., керівник народної майстерні художньої вишивки та бісероплетіння Бабенко Н.В.), відкриті заняття з англійської мови «Форми і методи роботи з дітьми дошкільного віку на заняттях гуртка англійської мови» (керівник гуртка «Англійська мова» Кудлай Я.А.) та «Космічні мандри» (керівник гуртка «Вчимося вчитися» Коваленко С.А.).

Другий день конференції відбувався на базі Сумського державного педагогічного універсистету імені А. С. Макаренка та передбачав роботу 6 секцій, майстер-класи, екскурсію до Сумського краєзнавчого музею та містом.

Конференція отримала схвальні відгуки гостей.

Переглядів: 298 | Додав: volschebnicza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!