КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 09:18
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2012 » Листопад » 2 » «Молодь обирає здоров’я»
00:04
«Молодь обирає здоров’я»
«Молодь обирає здоров’я»
25 – 26 жовтня у малій залі Сумського Палацу дітей та юнацтва відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» за підтримки управління освіти і науки Сумської міської ради. За умовами кожна команда-учасниця мала презентувати літературно-художню міні-композицію, яку оцінювало поважне журі. Враховувалися і рівень розкриття теми, оформлення та оригінальність виступу, виконавча майстерність, режисура, дотепність, почуття гумору, вокальні, хореографічні та спортивні здібності, а також дотримання регламенту. Змагання тривали два дні. Під гаслом «Як просто бути здоровим? Здоровим бути легко!» команди боролися за перше місце, яке надасть змогу представляти місто Суми уже на обласному етапі.

      «Цього року конкурс проводиться вже вп’яте, і варто зазначити, що з кожним роком рівень команд-учасниць тільки зростає, – говорить координатор конкурсу Левенець Наталя, – крім змагання агіт-бригад у межах фестивалю проводиться конкурс плакатів і фоторобіт на тему здорового способу життя. Пропаганда здоров’я є надзвичайно важливою, тому наш фестиваль такий популярний».
 
Першого дня у змаганні взяли участь 8 шкіл-команд. На початку на сцену вийшла агіт-бригада школи №20. Під час виступу хлопці та дівчата подарували усім паперові сердечки, ніби віддаючи частинку своєї душі глядачам. Їхній запальний виступ у стилі Чикаго дав належний старт святу.
 
Наступними під драйвові ритми славнозвісного рок-гурту «Нірвана» перед журі з’явилися учні гімназії №1, а саме – команда «Позитив». Музична програма не залишала байдужим нікого, а BMX виступ Данила Холохоренка став справжньою родзинкою номеру.
 
Далі естафету підхопила школа №23. Від танцювального виступу дівчат у залі запанувала позитивна атмосфера, що свідчило – команді вдалося передати свою енергію глядачам.
 
Четвертою на сцену вийшла команда «У ритмі серця» школи №4. Агіт-бригада змогла перетворити уже давно набридлу пісню  Michal Telo– «Ai se eu  te pego» (Носа)  на справжній гімн здорового способу життя. Номер доповнили стрічки для спортивної гімнастики.
 
Наступною була школа №1 з гаслом «Лише від тебе сьогоднішнього залежиш ти завтрашній». Учасники цієї агіт-бригади кожен день починають з посмішки, до чого і закликали глядачів, даруючи їм свій гарний настрій. А журі отримали у подарунок квіти як символ життя.
 
Агіт-бригада «Здоровеньки були» представляла школу №24 шостою. «Не зроби із життя сміття» – ось девіз цієї команди. Проявивши неабияку винахідливість та артистичність, учасники запам’яталися багатьом. Одягнені у вишиванки дівчата з щирими посмішками запалили вогники у серцях глядачів.
 
Під щасливим номером перед глядачами з’явилася команда «Пульс» школи №7. Під девізом «Рух – це життя» учні змогли повністю розкрити тему заходу і довести, що здоровим бути – модно!
 
І останніми на цей день (за списком, а не за підготовкою) на сцену вийшли представники школи №25. Команда «БЕМС» застосувала у своєму номері приказки та прислів’я про здоров’я, а під час гімнастичного виступу двох дівчат-представниць цієї команди, Анни Рикун та Анастасії Семерні, глядачі затамували подих. Це було справді професійно!
 
Усі команди проявили себе з найкращої сторони, показали свої здібності та виклали багато креативних ідей у своїх виступах, а за опитуванням, лідером глядацьких симпатій  стала команда «Позитив» гімназії №1. Не варто забувати, що попереду іще другий день фестивалю та 10 не менш цікавих виступів.
 
Другий день розпочала школа №29, команда «ФК Суми: жіночий колектив». Дівчата зробили з виступу справжню театральну виставу, запам’яталася сценка про двох бабусь, що запевняли :«здоров’я – сила».
 
Наступною була школа № 12 «Ноти здоров’я». Команда вразила ідеєю виступу – передати за допомогою музичних нот, що «здоровим бути здорово!». А ще подарували присутнім повітряні кульки і гарний настрій.
 
Команда школи №18 мала незвичайну назву «Без ГМО». Виступ відрізнявся яскравістю й динамічністю, дуже вразив наймолодший та найсимпатичніший учасник команди. Номер сподобався, а головне – запам’ятався.
 
Агіт-бригада «Пятнашки» школи №15 застосувала сучасні цифрові технології й підготувала комп’ютерну презентацію. Не менш цікавим виявився показовий виступ одного з гуртків школи «Бойові мистецтва».
 
10-а школа показала глядачам дієвий розпорядок дня, а також вразила виконанням пісні під гітару.
 
Дуже впевнено претендували на перемогу дівчата зі школи №6. Яскраві костюми та зачіски вдало доповнювали їхній дуже динамічний виступ. Тема заходу була розкрита надзвичайно весело та активно.
 
Агіт-брагада школи №27, не зважаючи на те, що була наймолодшою, показала яскравий виступ, наче один професійний колектив.
 
Наступною була школа №2, команда «Парочка». Надзвичайно яскравим став номер зі стрічками синього, жовтого й блакитного кольорів, що складалися в різні візерунки. А також сподобався виступ із квіточками ручної роботи.
 
Школа №26 запам’яталася яскравими червоними сукнями та віршем «Що таке добре, і що таке погано…».
 
11-а школа («Здоровенькі були») підкорила глядачів незвичайними костюмами, а також ляльковим театром. Сценка про їжачка надовго запам’яталася всім присутнім.
 
І, нарешті, усі виступи показано, учасники задоволені – час підбивати підсумки. Третє місце посіли школи № 4, № 25, а також гімназія №1. Друге місце розділили між собою агіт-бригади шкіл № 23 і № 6. А переможцями й майбутніми представниками Сум на обласному конкурсі стала команда «Без ГМО» школи № 18. Ми вітаємо переможців і бажаємо всім учасниками подальших успіхів і, у першу чергу, міцного здоров’я.
 
Надія Байдак
Дар’я Літвінова
Аліна Охріменко
 
У межах заходу відбувся також конкурс тематичних фотографій та агітаційних плакатів. Вашій увазі - кращі роботи учасників.

Агітплакати:

 
Фотографії:


 
«Життя - це можливість. Скористайся нею.
Життя - краса. Захоплено сприйми її.
Життя - це мрія. Здійсни її.
Життя - це виклик. Прийми його.
Життя - це обов'язок твій насущний. Виконай його.
Життя - це гра. Стань гравцем.
Життя - це багатство. Не розтринькай його.
Життя - це надбання. Бережи його.
Життя - це любов. Насолодись нею сповна!
Життя - це тайна. Пізнай її.
Життя - це долина страждань. Пересиль її.
Життя - це пісня. Проспівай її до кінця.
Життя - це боротьба. Стань борцем.
Життя - це безодня невідомого. Ступи в неї без страху.
Життя - це удача. Шукай цю мить.
Життя таке прекрасне - не занапасти!
Це твоє життя. Борись за нього!»
 
 
Переглядів: 4852 | Додав: JeMчужинкА | Теги: Життя Палацу | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!