КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 18:09
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Червень » 28 » На Сумщині відбувся фестиваль психології та творчості «Кульбаба»
23:11
На Сумщині відбувся фестиваль психології та творчості «Кульбаба»

   13-15 червня відбувся фестиваль психології та творчості «Кульбаба». Це унікальний захід у Сумах, який поєднує в собі цікаве й корисне. Фестиваль створений практикуючими психологами Оленою Лузан та Інною Пилипенко з ціллю набуття та обміну життєво важливою інформацією, яка сприяє всебічному розвитку особистості. І звісно, серед учасників і тренерів було помічено багато вихованців, педагогів і випускників Сумського ПДЮ.

   Протягом трьох днів учасники жили в наметовому містечку, куштували страви польової кухні та відвідували майстер-класи й тренінги під відкритим небом. «Для мене «Кульбаба» – це простір, у якому люди отримують можливість знайти новий шлях розвитку або утвердитися у власному,» – розповідає тренер і організатор Олена.

   Навіть погана погода не зіпсувала ані планів, ані настрою учасників. Волонтери зігрівали усіх гарячим чаєм та проводжали на тренінги.

   «Найбільше за все мені сподобався майстер-клас з розпису каменів, – говорить одна з учасниць. – Я ніколи не чула про такий вид творчості. Ну, що можна зробити зі звичайним каменем? Але у результаті я отримала «витвір мистецтва». І було дуже приємно привезти його додому на згадку про цей неймовірний захід».

   Кожного дня проходило від 15 до 22 майстер-класів, які проводили кваліфіковані тренери, серед яких: Владислав Грицай – практикуючий нумеролог, Валентин Гладій – практикуючий психолог та гештальт-консультант, Яна Штагер – гештальт-терапевт та голова громадської організації «Асоціація психологічного здоров'я», Аліна Челядіна – художниця, учасник сумської студії «Батик» та багато інших.

   Більше півсотні майстер-класів за три дні: гештальт-терапія, акро-йога, етнічні барабани, мистецтво батіка та слов’янської вишивки, ірландський танець, акторська майстерність, контактна імпровізація, постановка голосу, астропсихологія та нумерологія; порушені теми сироїдіння, усвідомленого сновидіння, екології, раціонального використання ресурсів, загибелі Русі тощо. Здавалося, що за невеликий час проекту учасники встигли обговорити та спробувати все. Але, звичайно, лишилося ще багато незвіданого – адже фестиваль продовжується.

   «Кульбаба» проводиться уже вчетверте, але тут раді бачити як «ветеранів», так і новачків. Невеликий світ зі своїми правилами та розвагами: нічними танцями, музикою біля вогнища, театральною виставою в ангарі на крейдовому кар’єрі та багато іншого.

   Чудова та дружня атмосфера, щасливі та усміхнені люди, цікаві факти з історії, ознайомлення з психологічними практиками зробили ці дні приємними та незабутніми.

Юлія Гриценко
Матеріал створено у межах проекту

«Третій сектор + Четверта влада»

 

Переглядів: 586 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!