КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 29.03.2024, 07:21
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Січень » 3 » Новорічна метелиця
21:17
Новорічна метелиця

   На календарі 2 січня – у місті ще панує післяноворічна дрімота, а в стінах Палацу дітей та юнацтва вже життя вирує. Так, наприклад, у дитячого музичного театру «Дзвіночок» одразу дві знаменні події: прем’єра казки «Новорічна метелиця» та Сімейний клуб.


  Мюзикл «Новорічна метелиця» – казка, яку для «Дзвіночка» написала сумська письменниця Анна Коршунова. Це далеко не перша співпраця Анни Євгенівни та нашого театру: «Рогата кішка», «Ку-ку-рі-ку», «Дзвени, Дзвіночку», «Принцеса Фінесса» та багато інших чудових п’єс подарувала дітям письменниця у співавторстві з композитором Євгеном Карпенком. Але «Метелиця» – перша казка з новорічним сюжетом, де є й сніговики, і ялиночки, і сніжинки, й, навіть, справжнісінькі Дід Мороз та Снігуронька.

   Сюжет казочки дуже простий, дитячий: зла Метелиця не розуміє, чому всі так захоплюються цими Дідом Морозом і Снігуронькою, чому це без них свято не настане, чим вона, Метелиця, гірша за них? Нехай тепер від неї усе на світі залежить. Так вирішила Хурделиця й давай капостити: то всі дороги замете, що й світу білого не видно, то годинник заморозить, щоб стрілочки припинили свій біг й Новий рік ніколи не настав… І все у лихої вийшло б, якби не Дід Мороз та Снігуронька, разом із завзятими сніговичками. Вони дарують Метелиці морозиво та переконують, що в святі зовсім не важливо, хто головний. Найголовніше - це щастя, радість, подарунки, посмішки, щирі друзі та родина… Від таких позитивних емоцій Метелиця тане (звісно, в переносному значенні) та стає доброю. Як у будь-якій дитячій казці добро перемагає зло.

   Варто зазначити, що художній керівник колективу П’янкова Ірина Володимирівна, як завжди, дуже багато уваги приділила декораціям та костюмам: вони вийшли напрочуд яскравими та блискучими. Також у мюзиклі неймовірні танці – просто очей не відведеш від ритмічних ялинок та граційних сніжинок. Це заслуга хореографа колективу Крючкової Тетяни Миколаївни.

   Загалом, прем’єра вдалася! Причому – на найвищому рівні. Але на цьому свято не закінчилося. Далі на усіх присутніх чекала розважальна ігрова програма від центру «Дозвілля», а також зустріч із Дідом Морозом. Вихованці театру підготували йому в подарунок новорічні пісні. Поки солісти колективу старанно виводили свої партії, інші вихованці влаштували у залі справжню дискотеку – так завзято витанцьовували, що зі сторони могло здатися, що це додатково підготовлений номер. «Дзвіночок» – справжній професіонал, навіть в імпровізації. А наприкінці заходу діти заспівали повним складом чарівну пісню «Хоровод». Звісно, Дідусь Мороз віддячив дітям за чудовий концерт і подарував кожному солодкий подарунок.

Марина Осюхіна, Медіа Центр ПДЮ

Переглядів: 658 | Додав: JeMчужинкА | Теги: Дзвіночок, Сімейний клуб | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!