КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 18.04.2024, 03:09
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2016 » Лютий » 26 » Підсумок. Творчий звіт. Відділ інформаційно-методичного супроводу
09:46
Підсумок. Творчий звіт. Відділ інформаційно-методичного супроводу

    Творчі звіти у відділі інформаційно-методичного супроводу цього року торкнулися двох педагогів: Боровик Г. А. та Старовойтової Н. С. Їх виступи були заслухані 24 лютого в одній з аудиторій Палацу.

    Вступне слово традиційно належить завідувачу відділу. Ольга Костянтинівна Лодатко зазначила, що червоною лінією звітів проходить тема: «Підготовка вихованців до повноцінної діяльності в сучасному інформаційному світі». А значить особлива увага приділяється таким аспектам:

  • Знання іноземної мови.
  • Володіння інформаційними технологіями.
  • Логічне нестандартне мислення.
  • Вміння спілкуватися в соціумі.

    Галина Олександрівна Боровик у Палаці відома як організатор, творець і керівник «Інтелект клубу». За останні 5 років він пережив як своє занепадання, так і відродження. Адже із втратою масового інтересу до телевізійних програм «Що? Де? Коли?» та «Брейн-ринг», понизився і відсоток вихованців, що відвідують «Інтелект-клуб». Проте, знайшлися нові ідеї форм його проведення, а саме: методична діяльність, гурткова, масова і робота зі шкільним самоврядуванням.

    А просто зараз команда «Інтелект-клубу» знаходиться на турнірі у Білорусії! З яким результатом вони повернуться, стане відомо уже цієї суботи! Чекаємо! Вболіваємо!

    З січня 2014 року Боровик Г. О. є ще й викладачем «Цікавої логіки». І якщо робота зі старшокласниками мала лише одну проблему – популяризацію, то новий вік вихованців (6-10 років) викликав багато питань (програмних, мотиваційних, емоційних). Починали заняття з простенького курсу ребусоведення, а тепер уже є скарбничка ігор-змагань, ігор-подорожей, детективних історій, пригод з Лесиком, вікторин про Україну, Сумщину, тощо. До речі, дякуючи молодшим школярам, тепер вирішена проблема  набору до «Інтелект-клуб» - сюди вони просто переходять з уже знайомих занять «Цікавої логіки».

    Наталя Семенівна Старовойтова веде «Українознавство» для вихованців 1-4 класу, хоча починала з курсу «Риторики». Свою презентацію вона побудувала виходячи з теми «Прийоми та методи активізації навчальної діяльності вихованців». Ось їх перелік: читання, переказ, скерована бесіда, складання оповідання, розповідь за схемами, ейдетика та мнемотехніка, доповнення тексту, перегляд та обговорення, оцінка та самооцінка.

    Наталя Семенівна зазначила, що пошук прийомів і методів ще триває, адже поки доводиться адаптувати міністерську програму курсу. І хоча про створення авторської програми говорити ще зарано, деякі напрацювання до неї уже готові.

    Щодо самоосвіти Старовойтова Н. В. отримала 2 сертифікати Дистанційної Академії ВГ «Основа» за участь у майстер-класах на теми «Сервіси створення ментальних карт» та «Сервіси для перевернутого класу».

  У цілому творчі звіти вражали грамотністю, динамікою, правильною українською мовою і професіоналізмом у користуванні медійним обладнанням. Присутні отримали задоволення від почутого, побаченого, ще й спробуваного! Адже педагоги надали можливість не тільки ознайомитися з матеріалами, а ще й спробувати на собі те, чим займаються першокласники на курсах «Цікавої логіки» та «Українознавства».

Фото 04

   Заступник директора з навчально-виховної роботи Шаповал Л. В. зазначила, що атестація окремих педагогів – це можливість побачити об’єднання в цілому. І те що воно тримається на гідному рівні відзначається і на репутації Палацу.

 

Ляхман А.

 

Переглядів: 482 | Додав: Senbernar28 | Теги: творчий звіт, підсумки, інформаційно-методичний супровід | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!