КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Субота, 20.04.2024, 14:54
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Листопад » 14 » Поради психолога ПДЮ. Секрети мам, які все встигають
15:50
Поради психолога ПДЮ. Секрети мам, які все встигають
   Якщо Ви втомилися від нескінченних прибирань і хронічного безладу, якщо не вистачає часу й дуже набридли розкидані іграшки, скупчилися речі, – це означає, що в будинку є дитина, і цілком можливо, що не одна. І ще це означає, що мама дуже втомилася. І це значить, що пора діяти. Ось декілька простих порад, які допоможуть Вам істотно полегшити завдання підтримки дому в чистоті й порядку.
 

   1 . Позбутися непотрібних речей.
   Коли в будинку багато непотрібних речей, підтримувати простір в чистоті й порядку набагато складніше. Тому проведіть ревізію в своїй квартирі і все, що ви не використовуєте протягом півроку (крім сезонних речей) викиньте, подаруйте друзям або знайомим, віддайте в дитячий будинок. І відразу ж відчуєте, як в будинку просто стало легше дихати і він буде виглядати набагато чистіше й затишніше.

   2 . Заведіть «чарівну» коробку.
   Якщо якусь річ викинути шкода і все ще є надія, що хтось з домочадців буде нею користуватися, помістіть її в спеціально виділену «чарівну» коробку. І раз на 3-6 місяців робіть ревізію вашої коробки. Усе, що не знадобилося вам за цей час,
вже навряд чи колись знадобиться. Максимальний термін для речей, «які дуже шкода» – один рік.

   3 . Не купуйте зайві речі.
   Ваша дитина мало не кожен день вимагає нову іграшку і Ви вирішуєте: «добре, сьогодні куплю – і більше не проси!». Іграшка, в кращому випадку, че
рез 1-2-3 дні закидається в куток. І в підсумку куплені речі скупчуються в шафах, займаючи дорогоцінне місце й додають безладу й негативу. Тому перш ніж робити покупку, гарненько подумайте, а чи потрібна вам насправді ця річ?

    4 . Повертайте речі на місце відразу.
    Заведіть звичку всі речі відразу після використання повертати на місце: одяг після прогулянки, книжку, яку почитали, іграшки, в які пограли, фар
би, якими помалювали , і посуд відразу після їжі та миття.

   5 . Користуйтеся універсальними речами.

   У вашому будинку багато речей зберігається на ОСОБЛИВИЙ випадок? Парадні сервізи, які використовуються тільки для гостей, кришталеві келихи, бабусині або мамині кришталеві вази, святкові столові прибори... Невикористані речі припадають пилом у шафах і лише додають безладу. Тому купуйте універсальні речі, якими зручно користуватися самим і приємно запропонувати гостям і тоді ви розвантажите свій життєвий простір!
 
   6 . План прибирання складіть по зонам.
   Якщо ми намагаємося прибрати весь будинок за один захід, нам доводиться постійно справлятися з вередуванням дитини, що страждає від нестачі маминої уваги. І самі ми потім просто валимося з ніг від втоми. Простіше й легше розбити весь будинок або квартиру на зони й кожен день прибирати тільки одну із зон. Просто складіть свій графік прибирання, намітьте чіткий план роботи й дійте!

   7 . Виділяйте всього 15 хвилин на прибирання в кінці дня.
    Задоволення собою й відчуття власної організованості подарують вам вимитий і прибраний на місце посуд, чиста раковина у ванній і прибрана підлогу перед сном. До того ж, якщо чистити предмети відразу, потім не потрібно буде витрачати кілька годин на їх генеральне прибирання. Тому зробіть вашим щоденним вечірнім ритуалом легке прибирання у своєму улюбленому будинку, підключіть до цього по можливості свою дитину. Перетворіть це в цікаву гру. І тоді ваш ранок буде легким і радісним. І тоді з гордістю зможете сказати: я завжди встигаю й роблю все з легкістю!

 
(По матеріалам вебінару Юлії Набережневої)
 
Цінність часу

   Уявіть, що у вас є банківський рахунок, на який щоранку надїодять $86 400. Але цей баланс не переноситься на наступний день. Тобто, кожного вечора банк забирає з вашого рахуку все те, що ви не змогли витратити за день. Що б ви робили? Використовували б кожен цент, правда? Кожен з нас має такий банк. І це – ЧАС.

   Кожного ранку ви отримуєте 86 400 секунд. Кожної ночі час, який ви не використали для певних цілей, викреслюється як втрачений. Він не переноситься на наступний день. Перевищити баланс не можна, тож кожного ранку для вас відкривається новий рахунок. А кожної ночі все невикористане згоряє. Ви повинні жити теперішнім й використати все з того балансу, який маєте. Інвестуйте з розумом, щоб отримати здоров’я, радість і успіх!

   Час пливе! Живіть достойно.

  
Щоб зрозуміти цінність ОДНОГО РОКУ, уявіть себе студентом, що правалив курс.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНОГО МІСЯЦЯ, уявіть себе матір’ю, що передчасно народила дитину.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНОГО ТИЖНЯ, уявіть себе редактором щотижневика.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНІЄЇ ГОДИНИ, уявіть себе закоханими, що чекають на зустріч.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНІЄЇ ХВИЛИНИ, уявіть себе людиною, що запізнилася на потяг.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНІЄЇ СЕКУНДИ, уявіть себе особою, яка щойно уникнула нещасного випадку.
   Щоб зрозуміти цінність ОДНІЄЇ МІЛІСЕКУНДИ, уявіть себе спортсменом, що виграв срібну медаль на Олімпіаді.

   Цінуйте кожну СВОЮ мить! І цінуйте ще більше, коли проводите її з кимось особливим, з тим, хто цього заслуговує. І пам’ятайте: час ні на кого не чекає.

   Вчорашнє – це вже історія. Що буде завтра таємниця. Сьогодення – це дар. Ось чому його й називають «теперішнім \ подарунком» (гарна гра слів в англійській мові: present – у значенні «теперішнє» і present – як подарунок, презент)

 
(Подарунок від І. Руднєвої)

Поради підготувала Осюхіна Альона, психолог ПДЮ

   Прочитати інші поради психолога можна за наступним посиланням
Переглядів: 621 | Додав: JeMчужинкА | Теги: поради психолога, Психологічна служба | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!