КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Неділя, 05.05.2024, 11:15
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2021 » Листопад » 4 » Робота відділу інформаційно-методичного супроводу на дистанційному навчанні ( 25.10 – 31.10 2021)
23:03
Робота відділу інформаційно-методичного супроводу на дистанційному навчанні ( 25.10 – 31.10 2021)

Треба зазначити, що відділ інформаційно-методичного супроводу -  єдиний відділ, на освітню роботу якого карантинні обмеження майже не вплинули. Відділ має доступ до швидкісної оптичної мережі Інтернет 100 Мбіт/с. Всі стаціонарні комп’ютери керівників гуртків оснащені web камерами, на них та ноутбуках встановлене необхідне програмне забезпечення для дистанційної роботи. Всі педагоги можуть одночасно вести онлайн заняття в Палаці за розкладом.

Цікаво й те, що вже другий рік поспіль  робота відділу планується за системою змішаного навчання.  У поточному навчальному році в режимі змішаного навчання працюють два гуртки відділу для молоді та старшокласників: JUNIOR IT за програмою «Мова програмування Python» (кер. Завражний К.Ю.) та «Психологічний простір» (кер. Данилова Д.Е).  Із двох тижневих занять за розкладом  одне проходить у режимі офлайн на базі Палацу, а друге - в дистанційному режимі з залученням ресурсів: Мeet, Kostiantyn Zavrazhnyi - YouTube, Viber група PDU Python, Kotlin,  Zoom, Mentimeter, Telegram, Instagram.

 

Як же пройшов перший карантинний тиждень навчання у відділі?

Центр інформаційних технологій працював наполегливо й за програмою.

Гуртки IT START (кер. Голик І.В.) працювали на платформі Zoom в форматі конференцій, на базі платформи Google Клас та з сервісом LearningApps.org – інтерактивні та мультимедійні навчальні блоки.

Вихованці вивчали наступні теми:

І року навчання :Склад системного блоку, клавіатуру, групи клавіш.

ІІ року навчання: Операційна система MS Windows’10, Креслення в Paint.

ІІІ рік навчання : Робота в програмі «Adobe Photoshop».

 

 

         Майстерня аудіовізуального мистецтва «Дві черешні»  1 рік навчання. Працювали на платформі Zoom в форматі конференцій, на базі платформи Google Клас були розміщені теоретичні матеріали та практичні завдання на тему: «Сценарій для анімаційного кіно», «Розкадровка та ракурс в анімаційному кіно» ( керівник Мироненко Ю.В.) 2 рік навчання на платформі Zoom в форматі конференцій вивчали особливості композиції кадру. Створювали розкадровки та аніматік у додатку Blender.  Розглядали принципи 2Д анімації, вивчали інструмент Grease pencil (керівник Мироненко І.О. )

Гурток робототехніки «БобРобот» вихованці опановували основи 3Д моделювання у додатку Blender.  Розглядали особливості та принципи інженерного моделювання та підготовки моделей до 3Д друку (керівник Мироненко І.О.)  

Гуртки JUNIOR IT (кер Завражний К.Ю.) працювали в онлай режимі на каналі Kostiantyn Zavrazhnyi - YouTube згідно програми занять.

В  Центрі розвитку особистості заняття онлайн проходили згідно розкладу.

З метою якісної підготовки до здачі ЗНО на заняттях гуртку «Профі з української» (кер. Сєрих Т.М.) використовуються онлайн ресурси: Mentimeter, Kahoot, «Тренажер з правопису української мови», завдання для самоперевірки, розміщені на сайті «Мова – ДНК нації».

 

Вихованці English Club (кер. Тарасова Л.В., Пашкова Т.С.)  опановували нову лексику за темами, що вивчаються, засвоювали граматичний матеріал, виконували онлайн тестування,  розвивали навички читання та діалогічного мовлення.

Студія інтелектуального розвитку «Intel-Land» (1-3 кл) працювала за змішаною формою навчання. У вівторок і четвер заняття проводились у звичайному режимі, а в неділю, 31 жовтня – навчались дистанційно на базі платформи Zoom. Треба сказати, що дітям ( вік 6-9 років), педагогам і батькам важко дається дистанційна форма навчання без підручників, друкованих робочих зошитів. Та попри всі негаразди діти чекають на заняття, працюють активно і злагоджено.

 

  

 

Переглядів: 186 | Додав: yulialesina75 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!