КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 21:56
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Березень » 31 » Сайт ПДЮ визнано кращим веб-сайтом позашкільних навчальних закладів Сум
15:58
Сайт ПДЮ визнано кращим веб-сайтом позашкільних навчальних закладів Сум

   27 березня на базі Сумської приватної гімназії «Просперітас» відбувся Міський конкурс-захист шкільних веб-сайтів та сайтів позашкільних навчальних закладів. Конкурс проходив у два етапи. Перший – заочний, під час якого відбувся розгляд та оцінка сайтів, надісланих на конкурс. Загалом у цьому етапі взяли участь 25 Інтернет-порталів. Другий, очний етап, передбачав презентацію сайтів у двох номінаціях: «Шкільний сайт» і «Сайт позашкільного навчального закладу». До очного етапу були запрошені 10 шкіл і 3 ПНЗ, серед них – Сумський палац дітей та юнацтва.

   Куратор конкурсу, завідувач аналітичного відділу Інформаційно-методичного центру Бритова О. зазначила, що головна мета сьогоднішньої зустрічі – не лише визначити переможців, але й обмінятися досвідом, взяти у колег цікаві ідеї для розвитку власних сайтів, поділитися своїми. Першими мали змогу презентувати свої сайти представники шкіл.

   На правах господарів конкурс відкрила гімназія «Просперітас». Адміністратор сайту зазначила, що серед основних задач сайту – формування позитивного іміджу гімназії, забезпечення політики відкритості, інформування батьків і дітей про події закладу, презентація навчального процесу. Унікальністю сайту є мотиваційні вислови директора, розміщені на головній сторінці, опис місії гімназії, а  також інтерактивний календар події з маркерами.

   Другим виступав представник 18-ї школи; унікальність їх сайту – електронне портфоліо та вкладка конкурсів різних напрямків та рівних (від міських до міжнародних) з гіперпосиланнями на офіційні сайти.

   20-у школу представляв адміністратор сайту, яка є за сумісництвом бібліотекарем (на відміну від більшості – вчителів інформатики та математики). Усіх присутніх зацікавив шаблон сайту, що вирізняється приємною кольоровою гамою, що змінюється в залежності від пори року. Досить зручним на сайті є анонс подій школи, груповані за місяцями.

   Сайт 25-ї школи працює на блоговій системі, тобто головну сторінку складають актуальні новини. Не лишили байдужими відеоуроки вчителів, які є у вільному доступі на сайті. Досить зручною є сторінки з гіперпосиланнями на корисні навчальні видання, а також вкладка з випускними альбомами багатьох років.Сайт 2-ї школи вирізнився чудово оформленою інформацією про методичну роботу школи, проілюстрованою сторінкою про роботу бібліотеки.

   Досвід 12-ї школи насправді можна назвати унікальним. Уся офіційна документація цієї школи знаходиться в Інтернеті в електронному вигляді, що полегшує її користування значною мірою. Постійно діючий форум також став прикладом для наслідування.

   На сайті 27-ї школи були представлені матеріали  щодо тематичних профільних тижнів, вкладка з випусками шкільної газети «Параграф № 27», віртуальна подорож музеями школи, підрозділ «Фрази дня».

   Сайт школи №9 вирізнявся насиченою інформаційною наповненістю. Варто зазначити, що цей веб-портал один з небагатьох шкільних сайтів, який знаходиться на платному хостингу.

   Розділ «Новини» містить інформацію про все цікаве, що відбувається в межах школи. Через певний час новини переміщуються у вкладку «Подіії», фактично – в архів. Це допомагає кращій систематизації та зберіганню інформації. Варто відмітити цікаву вкладку з розкладом роботи школи на канікулах, яка включає в себе відомості про заходи, роботу секцій. Це дає змогу батькам не кидати своїх дітей самих вдома під час канікул, а забезпечувати їм змістовне дозвілля разом зі школою.

   Цікавим рішенням є поділ педагогічного колективу на кафедри та їх презентація. На сайті є фото всіх вчителів з датами народження, щоб учні могли вітати своїх улюблених педагогів. Чудово представлена нормативно-правова база школи. Постійно оновлюється вкладка «Поради психолога». Є розділ з телефонами служб, що можуть бути цікаві та потрібні дітям.

   Сайт школи № 15 має зручний інтерфейс, цікаву та змістовну інформацію. Школа № 6 представила сайт з оригінальними розділами «Екскурсія школою», «Батьківська сторінка» з різноманітними порадами, «Шкільний музей».

   У другій номінації свої сайти презентували Сумський позашкільний центр науково-технічної творчості молоді, Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Сумський палац дітей та юнацтва.

   Виступ ПДЮ чекали особливо, перед початком презентації хтось з присутніх учителів сказав «Палац? Зараз нас будуть дивувати!». Так і сталося, адже власна творча редакція сайту, яку складають гуртківці ПДЮ, а також учасники Медіа Центру – явище унікальне.

   Також виступаючі зазначили, що кольорове оформлення, жовто-чорне, у психології вважається найбільш сприятливим для найкращого запам’ятовування тексту, часто використовується в рекламі. Вказали, що спільною для всіх сторінок є верхня панель з цікавим елементом – плівкою з кадрами Палацу. Фотографії змінюються в залежності від пори року. Якщо клікнути на плівку, одразу відбудеться гіперперенесення на головну сторінку сайту.

   Особливо цікавою для присутніх була категорія «Наші проекти», зацікавив фотоконкурс «Наш Палац» і рубрика неординарних інтерв’ю «ЗНАЙомтеся!».

   Не всі вчителі повірили, що сайт існує лише з вересня 2012-го року, адже, на їх думку, не можливо за такий короткий час досягти такого інформаційного наповнення та частоти оновлення новин. Палацу вдалося довести протилежне.

   На завершення були підбиті підсумки очного етапу конкурсу й визначені переможці.

   У номінації «Шкільні веб-сайти»:

   ІІІ місце – школа № 25

   ІІ місце – школа № 20

   І місце – школа № 9.

   У номінації «Сайт позашкільного навчального закладу»:

   ІІІ місце – Сумський позашкільний центр науково-технічної творчості молоді

   ІІ місце – Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

   І місце – Сумський Палац дітей та юнацтва.

   Вітаємо творчу редакцію, а також всіх відвідувачів нашого сайту з таким чудовим результатом, адже це наша спільна з вами робота, а тому – спільна перемога.

 

Марина Осюхіна, Медіа Центр ПДЮ

Читайте матеріал про конкурс веб-сайтів на Муніципальному Інформаційному Порталі

 

Переглядів: 812 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!