КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 07:51
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2014 » Грудень » 22 » Тихо торкаючись душі
23:03
Тихо торкаючись душі

   16 грудня в Сумській міській галереї пройшла художня виставка Анни Черненко «Тихо касаясь души».

   Зайшовши до зали, поринаєш у світ казки і мрії, небесний і чистий.

   Повсюди  літають янголята.

   Кожен з них доносить до глядача свою ідею.

  Саме «наївний» жанр, у якому працює майстриня, та яскраве розмаїття кольорів, зробили картини загадковими і неповторними.

   Відкриття виставки розпочалося тим, що Анна побажала всім тепла та спокою. Майстриня дуже хвилюється через нестабільну ситуацію в країні, але сподівається, що незабаром настане мир та затишок. Її патріотичний настрій відображають ангельські створіння, які одягнулися а національний одяг – вишиванки. Художниця щиро подякувала тим, хто завітав до неї, і пригостила смачними солодощами:

   -  Мені дуже приємно, що ви завітали на мою виставку. Навіть не сподівалася побачити таку кількість глядачів. Я приготувала для вас цілий таріль пряників. Коли будите їх куштувати, загадайте бажання, і воно обов’язково здійсниться.

   Анна Черненко – це не лише талановита художниця, а ще дуже щира і відкрита людина. Мені та іншим юним журналістам Медіа-центру ПДЮ вдалося детальніше дізнатися про її творчість.

   Як у вас виникла ідея створення картин у «наївному» жанрі?

    – Навіть не знаю. У середині мене ніби щось перевернулося і виникло бажання зображувати неповторних, казкових створінь.

   Що надихає вас на написання картин?

    – Важко конкретизувати. Буває йдеш по вулиці, а там бабуся годує пташок, або малюк заливається дзвінким сміхом. Також дарують натхнення улюблені фільми та музика…тобто все життя – неповторне і загадкове.

   Ваша публіка зокрема дорослі, чи діти?

   – Я вважаю, що моя публіка – це діти від 0 до 100 років.

   Як довго ви працюєте у стилі ілюстративної графіки?

    – Вже 4 роки.

   Герої ваших картин вигадані?

   – Звичайно янголи – це вигадані створіння, проте, іноді й у людях можна побачити образ янгола.

   Розкажіть, будь ласка, історію створення картини «Экспресс -доставка».

   – Часто доводиться відправляти бандеролі синові. Хочеться, щоб вони надходили якомога швидше!

   Коли ж я запитала Анну про історію на писання картини «Мадонна», то вона вказала мені на свою подругу Яну із крихітним малюком на руках. Вдалося відстежити схожість картини з реальними героями.

   Своє враження про виставку висловив художник і знайомий майстрині – Ратнер Володимир Якович: "Я вважаю, що виставка організована на найвищому рівні. Картини заслуговують подальшої популяризації. Буде добре, якщо янголята художниці втіляться у листівках, альбомах…"

   На завершення хочу порадити кожному з вас не гаючи часу, відвідати виставку Анни Черненко, що триватиме до 14 січня 2015 року. Її неповторні картини подарують простір вашій уяві та зігріють щирі дитячі серця!

Маргарита Скляніченко

фото - автора

Янгольська виставка

   16 грудня була відкрита виставка сумської художниці Ганни Черненко «Тихо торкаючись душі …». На ній були представлені картини із зображенням янголів. На показ маленьких витворів мистецтва було запрошено багато гостей та знайомих Ганни, а також прийшло багато журналістів.

   На початку свята Ганна з усіма привіталася та подякувала за прихід. На здивування майстирні на відкриття прийшло багато людей, щоб подивитися на її творчість. Ганна добре прийняла всіх, хто завітав до неї. Вона пригощала охочих мандаринами та її помічники роздали смачні пряники, які Ганна пекла сама.

   Мені вдалося взяти інтерв’ю  у Ганни Черненко:

   На запитання «Яку картину Ви намалювали першою?» Ганна з посмішкою відповіла: «Коли мій син їхав на навчання до Дніпропетровська, я йому намалювала янгола-охоронеця, щоб він допомагав сину у навчанні».

   Мені  здалося, що кожний хотів би знати, чому Ганна малює саме янголів. І я задала таке запитання. На моє здивування художниця не задумуючись відповіла: «У кожної людини повинен бути свій янгол-охоронець. Коли ти йдеш по вулиці, але щось тобі підказує не йти по цій дорозі, то знайте, це янгол сидить на правому плечі та шепче вам на вухо, щоб вберегти вас від нещастя».     

   Картини Ганни брали участь у благодійному мистецькому аукціоні, дві з яких було продано, виручку з благодійності було направлено солдатам в АТО.

   Ганна проводить майстер-класи для дітей, на перше заняття прийшло аж 63 дитини. Коли я запитала «Чи збираєтеся ви проводити ще майстер-класи для дітей?», то вона відповіла  «Так, вже задумуюся над цим, але вже більш дорослі сумчани цікавляться про майстер-класи для них».

   Для тих, хто хоче завітати та подивитися на картини чудової художниці Ганни Черненко, повідомляємо: її виставка триватиме з 16 грудня до 14 січня, з 10-тої години ранку  по 19-ту годину вечора у Сумській міській галереї. Галерея розташована на вулиці Соборній 37.

Вікторія Ахрамєєва 

 

Переглядів: 647 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!