КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Понеділок, 29.04.2024, 01:05
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Жовтень » 22 » Велике починається з малого
21:47
Велике починається з малого
   17 жовтня у стінах Сумського державного університету пройшла зустріч гуртківців Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва з професіоналом своєї справи, з педагогами вишу – Чубуром Василем Васильовичем та Стоян Раїсою Сергіївною – старшокласники відвідали кафедру журналістики та гордість СумДУ – навчальну телестудію. Метою зустрічі було зацікавити молодь у медіа технологіях та ознайомити їх з сучасною освітою журналіста.

   Університет вражає своєю доступністю, чудовими педагогами й цікавими людьми. Чому я так впевнено кажу? А тому, що я сама була присутня на цій екскурсії. Нове обладнання, чудова й якісна техніка ТБ... Усе таке красиве, нове, цікаве, хочеться все обдивитися якнайскоріше.

   У телестудії нас зустріла чудова, привітна жінка Раїса Сергївна, а також відеооператор і режисер Максим Юрійович. Вони запросили нас до кімнати запису, запропонували присісти й одразу повідомили, що ми зможемо сьогодні відчути себе на місці  телеведучого, записати маленькі підводки до сюжетів. Нам видали листочки з мінімумом тексту, але хвилювання переповнювали, кожен сидів, тренувався і намагався правильно, виразно вимовляти уривки.

   Ми сиділи у захопленні, кожен з нас чекав своєї черги, адже це наш перший, але такий грандіозний запис у телестудії. Сівши за дикторський стіл, дійсно відчуваєш якусь легкість і в той же час напруження, було дуже не звично і читати, і дивитися в камеру одночасно, але це тільки початок. Ця подія стала для нас дійсно великим досягненням і досвідом.

   Дуже скоро нас чекала зустріч з педагогом  кафедри журналістики  – Василем Васильовичем. Одразу ж мені сподобалася його зовнішність, дуже гарний чоловік, але ж це не головне, головне те, що він розумна, геніальна людина, з ним дуже цікаво й легко розмовляти. У котрий раз переконуюся в тому, що спілкуватись в розумною людиною – одна насолода.
 
   Він розповів нам багато нового, чого ми до цього часу не знали й навіть не чули. Василь Васильович познайомив нас з сучасним розумінням терміну «Інформація». Про ця поняття можна говорити довго, але про те, що він розповів, я почула вперше і на мою думку – це найкраще визначення «інформації», що може бути. Цікаво те, що він говорить захоплюючими словами, фактами з історії давніх часів. Також ми поговорили про критику й критичне мислення і взагалі, звідки пішло таке оригінальне слово.

   За цей маленький період часу ми, вихованці Медіа Центру ПДЮ ,дізнались нову, пізнавальну, а головне – корисну інформацію для журналістів-початківців. Дві години насолоди, очікування й радощів пройшли душе швидко. Здається, що ніколи в житті не було так інтригуюче.

   Як на мене журналістика – дуже цікава річ, і саме ця зустріч переконала мене в тому, що журналістика – це та сфера, в якій мені буде зручно й комфортно. Дізнаватися щось нове завжди дуже цікаво і корисно. Свій шлях треба з чогось починати. І саме  цей короткий запис у телестудії і розмова з Василем Васильовичем були кроком вперед, до моєї мети.
 
Анна Березенко
 
 
 

 
 
 
Також про екскурсію можна прочитати => тут <=, => тут <=, і навіть => тут <= . А ще => ось тут <=
Переглядів: 678 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!