КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
П'ятниця, 26.04.2024, 14:33
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » 2013 » Грудень » 24 » Палац мого дитинства
00:04
Палац мого дитинства
   Ідуть роки, ростуть діти, сивіють голови. Але не вгасає живий вогонь творчості та пошуку. А де він бере свій початок, цей добрий вогонь прагнення пізнання та відкриття? Для багатьох колишніх та нинішніх школярів Сум він запалав у Палаці дітей та юнацтва (колись Палац піонерів та школярів). Кожний рік виходять з його стін вихованці, взявши з собою в велике життя прагнення творити, знати та вдосконалюватися.

   Великий та славетний шлях у нашого Палацу дітей та юнацтва. Його доля – непроста, часом навіть драматична. Палац пережив події післяреволюційної епохи, часи тоталітарного режиму, воєнне лихоліття, роки підйому та перебудови. Назва закладу не раз змінювалася, але його суть та дух зберігалися та примножувалися, даючи нові паростки.

   Сьогодні в Палаці займаються 4500 учнів віком від 3 до 18 років, працюють 86 педагогів, які віддають дітям тепло своїх сердець, натхнення та знання. Під дахом Палацу живуть юні танцюристи, співаки, альпіністи, шахісти, туристи, програмісти, художники, артисти, рукодільниці, менеджери та журналісти. Головне, що приваблює дітлахів, – це спілкування, ніжно та мудро кероване талановитим та люблячим педагогом. Ось головний ґрунт, на якому сьогодні будуються наші стосунки з дітьми. Вважаю, якщо є спілкування, мудрість та любов педагога – прийде й все інше: потреба в навчанні, в активній діяльності, в служінні людям.

   Багато років свого життя віддали нелегкій праці педагога-позашкільника Бочарова В. І., Гриценко Ж. С., Воль C. B., Матвеєва О. Ф., Нестеренко Н. П., Басанець Г. А., Полковник Л .I. У них прийняли естафету Паненко В. А., Тоскуєва Л. M., Одержеховська В. І., Шаповал Л. B., Тригуб І. В., Тригуб С. В., Маковецький С. В., Старовойтова Н. С. та інші.

   Сьогодні суспільство переживає економічну та політичну кризу. Звичайно, і наш заклад переживає нелегкі часи. Непросто доводити важливість моральних цінностей, але ми все ж таки залишаємося тим островом, де дитина може пізнати себе як особистість, стати творцем, розумно провести своє дозвілля, поспілкуватися з однолітками.

   Ми, педагоги Палацу та його вихованці, завжди відчували себе єдиним цілим зі своїм рідним містом. І дуже раділи, коли нам передали нове приміщення, облаштовували його, створили затишні, комфортні умови. А ще ми сподіваємося, що невдовзі буде добудований великий зал, який стане прикрасою нашого міста. Наша віра ґрунтується на тому, що діти – це майбутнє нашої країни, її інтелектуальний потенціал.

   Ми переступили ювілейний рубіж. 24 грудня 2014 року Сумському Палацу дітей та юнацтва виповнюється 80 років. Це свято не тільки тих, хто сьогодні живе та відкриває для себе прекрасний світ мистецтва, але й тисяч його вихованців минулих років. Упродовж року в Палаці пройдуть ювілейні виставки, конкурси, концерти, творчі зустрічі з випускниками минулих років. Разом з Медіа Центром нашого закладу ми розпочинаємо проект «Палац мого дитинства».

   Сумчани всіх поколінь! Ви можете стати учасниками цього проекту! Скільки Вам років, де Ви живете та працюєте – це не важливо. Якщо Ваше дитинство пройшло в Палаці – поділіться своїми спогадами, розкажіть про цікаві події Вашого дитинства, про наш Палац, яким він був, якими Ви були в ньому, про видатних людей, з якими Ви зустрічалися в Палаці та пам’ять про яких зберігається у Вашій душі. Відчуймо ж гордість за свою причетність і скажемо: «це Палац мого дитинства».

   Ваші спогади будуть розміщені на сайті Палацу, надруковані на сторінках газети «Наш Палац» та допоможуть створити історичний альманах «Палац мого дитинства».

   Свої спогади, дитячі фотографії надсилайте за адресою:

40000, м. Суми, вул. Соборна, 37 КЗ Палац дітей та юнацтва
Е-mаіl: Раlасе_рdu34@mаіl.ru
тел. для довідок 22-22-29

   Любов Вікторівна Шаповал,
заступник директора
з навчально-виховної роботи
КЗ Сумського Палацу дітей та юнацтва


Переглядів: 608 | Додав: JeMчужинкА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!